Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Dettó: miután helyrehozták a bürkémet, a bőrgyógyász által felírt gyógyszertári mosakodókrémmel mostam a cuccainkat is. Hetekig voltam kórházban, valami kénes rettenettel kellett kenegetni magam, és a tünetek elmúlása után végezték csak el az allergia vizsgálatot. Kiderült, hogy nemcsak a Biopon, hanem a finom lanolinos babaszappan és a lanolinos babafürdető összetevői is ártottak! A bőrgyógyász laza tanácsa: még a gyerekfürdetéshez is húzzon gumikesztyűt :-((( Azon kívül megnyugtatott, hogy az allergiára való hajlam az évek múltával csökken, 50 éves kor után már szinte fel sem fog tűnni!!! (22 voltam :-)))
Maradt az odafigyelés a tisztítószerekre, kozmetikumokra, stb.
Valamiért én úgy gondolom, hogy a mosóporral jövök ki jobban. Folyékonyat csak akkor használok, ha alacsony hőfokon mosok valamit.
Egyébként lehet kapni kicsi kiszerelésben is ilyeneket, a Rossmanban(?)láttam többfélét...
Én a neten használok ki minden alkalmat, amikor ingyenes próbaadagot lehet rendelni valamiből.:)
Jaj, ez ugyam manapsag mar nincsen a TV hirdetesek kozott, levettek, Ariel volt:
Egy kis ciganygyerek ult a kadba, es hozza adtak Ariel mosoport, megkevertek, es egy szoke feher kisgyereket vettek ki a kadbol!
:DDD
Megértem. Nyilván így jössz ki a legjobban.
Én örülnék, ha lehetne kicsi kiszerelésben kapni az illat- és mosószereket,hogy ki tudja próbálni az ember.
Anno az akkor korszerűnek számító Biopon és társai (pl.Biomix) hatására, ahol csak hozzám ért a pólóm, sűrűn pattanásos lettem, ha sokszor öblítettem meleg vízben akkor is. Ugyanígy az akkor pelenkás kislányom is súlyos pelenkakiütést kapott, mert akkor még textilpelenka volt. Ezért a pelenkát utána máshogy mostam, a gyerekorvos tanácsa alapján, és megszoktam, hogy a fehérneműket, illetve azt a pólót vagy hasonlót, ami közvetlenül a bőrömhöz ért (pulóver alatti póló, direkt emiatt) teljesen külön, mosószappannal mosom. Csak aztán megszűnt a mosószappan. (Idővel a probléma is megszűnt, de új mosószert, vagy illatszert (testápoló, stb) azóta sem tudok ötletszerűen használni.
Mosóport nem használok, mert okozhat súlyos dugulást, és nekem tárolni is nehezebb. Kicsi a hely, és nem biztos, hogy száraz maradna. Az a flakon meg kibírja,ha felborul is. No meg ketten vagyunk, nem mosok naponta.
Az ecetet ételben (pl. főzelék )nem viselem el,de vízkőoldónak és öblítönek szeretem. Mondjuk nem szagolgatom😊
A mosó- és mosogatószereknél ragaszkodom a kipróbáltakhoz. Én nagyobb fogyasztó vagyok, nekem így rentábilis😊
Én nem változtatok, mert a nagy kiszerelés ha nem válik be, akkor mit csináljak vele?
Ahogy nem vált be a Lidlis olcsó mosogatószer sem, alig várom, hogy elfogyjon.
Még mindig a Coop mosógélt használom. 500 Ft alatt van még a másfél literes, és csak koszosabb holmihoz használom az ajánlott, kupaknyi adagot, mert tényleg úgy van, hogy a gyártó többet ajánl a szükségesnél. (És azt is hígítom kicsit.)
Ecetet semmibe nem használok, még mindig irtózom tőle. :D (Fél adag öblítő, hígítva.)Tudom, hogy a ruhán nem érződik, de amikor beleteszem, akkor én érzem, és az nekem sok.
Kupont még csak a tévében láttam. :D Meg a mailek közt, de mindig valami használhatatlanra szólnak, mint pl.fürdő vagy strandbelépő vagy hajvágás. Pesten. Haha.
Néha van itt mosószóda, olyankor veszek, 300 Ft/kg körülbelül.
Tartogatok egy webbolt-címet, ahol nagyobb kiszerelésben, jó áron lenne pár dolog, de mindig az a vége, hogy "majd legközelebb" rendelek, és megveszem, ami éppen fontos.
Én soha nem öblítőzöm a konyharuhákat. Sőt, mosószódával mosom 60 fokon.
A törülközőket sem öblítőzöm, mert tapasztalatom szerint az öblítő csökkenti a nedvszívó képességet.
Ja igen : ezt a szószt raktam a tésztára!
Még kovászos uborka is került mellé.
De még milyen jó volt!! :))))))))
Bírnék még néhány alkalmat!!!
Én még nem is hallottam ilyen kemény héjú cukkiniről!!!??
De ha végül finom lett, akkor megérte dolgozni vele! :)
Bár volt maradék hétvégéről, megkívántam valami tésztát.
Egy nagy hagymát apróra vágva megdinszteltem, hozzáadtam 2 apróra vágott paradicsomot, fokhagymát, olasz fűszert, 1 pár karikára vágott virslit és egy kis konzerv babot. Végül paradicsom "pasztát" és összerottyantottam. Finom volt nagyon!!!
Ma nagyon korán értem haza:
Kiültem a teraszra olvasni és Honfoglalóztam a Gyermekkel!!! :)))))))))
De jóóóó volt! Máskor is ilyet!!!!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)