Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ja, és a maradék főtt rizs POMPÁS hasznosítása!
Anyagi, ugye figyelsz? :-)))
A husi alá került csak a káposzta? A husira már nem?
Egészségetekre! Csak hogy tudd: ez is izgatás a javából :-)))
:) egeszsegetekre!
Kedden lesz nekem is, anyum kuld, igy en csak Karacsonyra keszitek.
Sziasztok!
Nagyon éhesek vagytok..:)ez a töltött káposzta mindenki fantáziáját megmozgatja..:)
na akkor elmondom olyat készitettem ma ebédre..,h a pataki tál alját beteritettem vékony szeletekre vágott szalonnával arra jött a savanyú káposzta arra egy kis tegnapról maradt rizs, ás rá 2 csontnélküli csülökjól megfokhagymázva..és ez sült kb 2 1/2 órát olyan finom lett és ráértem a vendégeimmel foglalkozni..:)
Minden zsiradék, olaj ennyi kcal. :)
Azzal szoktam kiakasztani az embereket, hogy amikor panaszkodnak, hogy a hormonok miatt, a szteroidoktól, a stressztől híznak, akkor mondok egy fél mondatot, hogy csak az elfogyasztott ételtől lehet hízni. Hű, ilyenkor nagyon szoktak haragudni rám.
Én az almás pite széleit szeretem talán még jobban is, mint magát a pitét.
Olyan keskeny tepsi kellene, hogy hosszában csak egyszer kelljen elvágni a sütit, akkor minden darabnak lenne legalább egy széle.
(Jé, nem működik a kettőspont... ☺ )
És ne essünk tévedésbe, azonos súlyú olovaolaj is annyi.
Hallottam már meglepődni valakit, aki azt hitte, hogy "az olaj egészséges" alapon nem is hizlal.
Baromfizsírt használó asszonyka szintén valami ilyesmit hisz, a férje pedig "a stressz miatt hízik sajnos..."(alig bír már mozogni, 40 éves sincs...)
Persze, de itt a neveltetés a ludas:
- aki pszichológushoz jár az bolond, én nem vagyok bolond, ergo nem kell pszichológushoz járjak
- egy férfi megoldja a problémáját, nem kér segítséget
Nálunk a süti vége " sóder salát " kizárólagos tulajdont jegyeztettem be rá :) nem mintha kellene másnak :) az a legfinomabb része :)
Valamikor , mikor a férjemmel mentünk ki a temetőbe halottak napja előtt , a nagy kupac sóderbe volt szúrva 1 tábla , rajta : sóder salát !!! ... a kisöreg , aki a temetőgondnok volt nem tudott helyesen írni , de mivel közölni akarta a jónéppel , h ne nyúlkáljanak a sóderhez , hát kiírta , azóta ha valami nem osztandó = sóder salát :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)