Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Itt egy nagyon egyszerű házi krémes:
Egy cs. (500gr)leveles tésztát vágj két felé, vékonyra (1-2mm)kinyújtva az egyik felét a tepsiben egyenlő nagyságú kockákra vágva süsd világosra.
A krémhez: 3 cs.főzős vaníliás pudingport ízlés szerint ízesítve, cukrozva 9 dl sima vízzel főzd fel, majd még forrón keverj bele 5 db tojás fehérjéből vert kemény habot. Simitsd az egész tésztalapra,erre ha van kedved, akkor tehetsz még 2 dl tejszínből vert habot, de nem muszáj.Az egészre pedig pakold rá a megsült tésztakockákat. ÉÉÉÉÉÉs szórd meg porcukorral.Ja, és várd meg míg alaposan kihűl, és megszilárdul a krém.
HA meg megvan a sublotodban a regi gep, meg mindig nem keso atmasolni a receptjeidet.
Van ra par modszer a file atmasolasara, vagy egyszeruen kivenni a Winchestert a regi gepbol, es attenni a "D" -nek, vagyis ha csak a masodiknak beteszed a geped automatikusan meg is talalja a masodik Winchesteredet, mert az elsot "C" nek hivja, es a masodikat "D"-nek, mert automatikusan ad egy masik betut neki! es a regi kepeidhoz, es mindenedhez ami az elso gepeden volt azt mindhez hozzaferhetsz.
Az "intelligens krémes"-t állítólag csak össze kell dobni, és sülés közben magától rétegződik.
Gyerekkoromban a krémes volt a cukrászdába menés oka, azóta is ritkán ettem.
Sosem sütöttem még krémest, de sütibe vagy piskótához krémes öntetet lehet tejjel, esetleg tejszínnel csinálni.
És a fényesség kedvéért vajat, esetleg margarint belekeverni.
A múltkor fahéjas pudingot főztem a fiamnak, kukoricakeményítőből.
Nekem sem!
De gondolom ez inkább csak vicc!
Pudingpor nélkül is remek krémet lehet főzni.
(Még a főzős pudingpor is csak a 60-as évek végén lett kapható, a krémeket addigra már mind feltalálták és készítették...)
Lehet hogy a 2. a körtebefőttet szerette.
A 3. esetleg a csalamádét.
Nekem a kamra annyira éléstár, hogy eszembe nem jutna ott tartani.
A nutelláért nem is rajongok!
Jöhet a baracklekvár!
Még egy ötlet:
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)