Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ferfiaknak is ossze kell tartaniuk!
Meg az tan, jobb felni, mint megijedni...
:DDD
Mézes (hetekig is jó):
1 kg liszt
30 dkg porcukor
30 dkg méz
3 tojás
1/2 cs. margarin ( 12,5 dkg)
szódabikarbóna
fahéj, szegfűszeg, mazsola ( 1-1 mokkáskanál)
Összedolgozod, vékonyra (1/2 cm lap) kinyújtod. Késsel v.szaggatóval formázod, aztán nem túl forró sütőbe dugod.
Sütés előtt még kilyukaszthatod karácsonyfa dísznek, és cukros tojásfehérje habbal dekorálhatod.(Szintén sütés előtt, nejlonzacsiba töltöd a habot, a sarkára pici lukat vágsz, és rányomod.)
Azt hallottad, amikor a szomszedasszony azt mondta, hogy Marika mar a harmadik ferjet temette el ugye?
-Hat igen, Isten nyugtassa oket...
Mibe haltak meg?
-hat az elso ketto gomba mergezesben, a harmadik meg koponya toresben.
Mitortent Marika, hogy szakadt be a koponyaja a ferjenek?
-Mert nem akarta megenni a gombat!
Ezért nincs nekem receptem hozzá!
Csak úgy érzésre csinálom. Pont annyi mézet teszek hozzá, amennyi a jó állag eléréséhez kell.
Húúúú, de szorgalmas vagy!
Én nem is tudom igazán mit csináltam ma, de úgy elszaladt az idő... Pedig ki sem léptem az utcára.
Mondjuk most fejeztem be a fürdőszoba kitakarítását.
Túrós csusza nálunk is viszonylag ritkán van, viszont a juhtúrós sztrapacska az nagyon bejön!
És ahhoz is elkél a sok pirított szalonna és/vagy pörc! :)
Hát hiszen én is csak 'technikailag' mondom... :D
Nálam ritka a túrós csusza, mert a fiam ezt sem szereti. Magamnak nem csinálok, egyébként is zsíros...(legalább könnyebb lemondani róla.)
Nagy meglepetésedre ha a lányodnak önálló háztartása lesz, kifejezetten rendes lesz!
Jó földbe hullik a tanításod magja, csak lassan csírázik ki.
Legalábbis sok hasonló cipőben járó ismerősömnél ezt tapasztaltam!
Most csináltam egy adag grízes tésztát, jó házi baracklekvárral.
Ebédkor csak a marhahúslevest ettük.
Viszont a leveshús (vagy 10 órát főtt) lecsúszott a csontról, mégis szálasan rágós volt :(((
A levese finom volt, és a zöldség is (azt csak később tettem bele). Csigatészta és grízgaluska volt hozzá.
Sziasztok!
kész vagyok..:(olyan fáradt vagyok...megsütöttem 1 1/2 adag ézeset 8 tepsivel..:) na a mai jócselekedet ennyi..:)
Most éppen hamburgert eszünk, bár nem nagyon fogyasztunk sertéshúst, ilyenkor kivételt teszünk, abból gyúrjuk össze otthon a húspogácsát. A bucikat is szigorúan itthon csináljuk, a múltkoriban néztem, 5-600 forintba került négy fonnyadt, műanyagízű hamburgerzsemle, saját kezűleg ennyi pénzből csinálok 8-10 darabot.
Szuper laktató, viszonylag olcsó ebéd, sok zöldséggel.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)