Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Aha...
Tehát nem tagadod a piszkálódást. :D
Én csak segíteni próbálok, hogy végre megfőzhesd már azt a mákos-lekvárt, és elmondhasd, hogy milyen volt. Ha már vagy 3 éve készülsz rá.:D
Te csak tudod.
Nyilván azt is tudod, hogy nem minden falu egyforma, tudod azt is, hogy vannak gyümölcstermelő vidékek és olyanok, ahol nem kultiválják a gyümölcstermelést. Tudod azt is nyilvánvalóan, hogy nem minden ház nádtetős, nincs minden háznál tehén sem, és nem fűrészporral felszórt döngölt padlózatú kisboltokban árulják már a petróleumot, hanem hogy vannak üzletláncok vidéken is, és biztos vagyok abban is, hogy lejárhatnád a lábad akár az okos fejedig is, mégse kapnál itt háznál sárgabarackot.
Mivel feltételezem, hogy mindezzel tisztában vagy, és mert én nem tartalak téged hülyének, ezáltal nyilvánvaló, hogy csakis a piszkálódás szándéka vezérelt.
Kitüntető figyelmed ezúton is köszönöm.
Falún, általában azért nincs a boltokban, mert nagyon sok helyen, háznál árulják. Vagyis, nem éri meg a falusi (kis)boltoknak árulni. Szerintem.
miért lenne furcsa.amikor nem volt barackfám,ill. nem termett még,én is a boltban vettem a barackot.hol kellett volna.
Igen én is, csak falún lakom.:D
Annyira hülye sem vagyok, hogy akkor akarjak venni, amikor nincs szezonja.
Szerinted kik járnak a helyi boltba? Kirándulók?
Furcsa, hogy egy falusi, ha barackot akar venni, boltba kezd el gondolkodni.:) Pláne nyáron, amikor szezonja van.
Kevés vízzel, sok sóval forrald!
sikeresen leégettem a szilva lekvárt..:( nem is ez a baj mert észre vettem és átraktam egy másik edénybe de nem akar az égés fel jönni...:( valami ötlet???
Még sehogy. Nincs barack a boltban.
De hahh! paradicsomot már tettem el 4 üveggel + az aszalt mennyiség.
Most lesem, izgulok a többi miatt, mert ez az esős idő megrepeszti őket, pedig idén a befőző paradicsom jól sikerült a kertben.
nem is lesz szép világos a színe , ha túl sokáig főzi az ember lánya :( én hajdanán , mikor még évente főztem lekvárt , akkor leszedegettem mindig a levéből főzés közben , a gyerekeim nagyon szerették :) most olyan drágán láttam sárgabarackot 670 ft körül , h nem is veszek !
Augusztus közepe után - akkor tudtam szabira jönni. Volt, hogy szeptember elején tettem el :-)
van 1 régi kávédarálóm / olyan 80-as évekbeli / azzal szoktam ledarálni a kaprot , a majorannát :) / egyszer vettem őrölt majorannát és akkor jöttem rá , h jé ! ilyet én is tudok , mert nem szeretem ha megakad a nyelvemen ! brrrrr ! / azzal darálom le a szárított zöldséget / szoktam én is szárítani , de ha eljutok néha a Met.óba , akkor veszek kilós csomagolású szárított vegyes zöldséget a Szil.s terméke / v a cukrot pl fahéjas cukorhoz v kakaós cukorhoz / ha nincsen Nesquikkem , de van jó kis holland vörös kakaóm / és mivel kimosni nem ajánlatos vízzel én sóval szoktam tisztítani , ledarálok benne 1 darálónyi sót , azt elhasználhatom a csirke v kutyakajába :)
valamikor......az egyik ismerős gyerek hentesként dolgozott itt a nagy üzletben , a főnöke sose engedte kirakni a friss husit , h keljen el előbb a régi ! aztán addigra a friss is megszagosodott !! a gyerek ott is hagyta a francba , mert nem tudta meggyőzni a főnököt !
Gratulálok neki és sok szerencsét kívánok!
Ez maradandó undorító élmény lehetett:((
A büdösről jut eszembe, jó pár éve chilis babot akartam csinálni. Ráöntöttem a húsra, olyan büdös volt a bab, hogy a gyomrom felfordult. Leginkább tömeny tartósítóra hasonlított. 1 hétig áztattam a lábast Domestosos vízzel, forraltam, mosogattam mire kijött ez a bűz. Sosem éreztem olyat.
Frissen nem lehetett rajta semmi szagot erezni bezzeg amikor elkezett forrni.Olyan budos kanszaga volt,hogy azota sem ettem karajcsontbol levest.Meg a gondolatara is hanyingerem lesz.
Húúú, megvannak a ponthatárok: felvették a nagy- kislányomat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre. :)
Az az igazság, hogy ilyenkor, nyáron könnyen lehet belefutni romlott/félromlott húsárúba. :(
Ilyenkor lehet elgondolkozni mégis azon, hogy megtömni tavasszal a mélyhűtőt és onnan gazdálkodni....
További ajánlott fórumok: