Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
1x a lányomat megkínálták az egyik szomszédba 1 palacsintával :) azok az emberkék nem is kértek többet ! a lányom evett volna még , de nem mert kérni ! mondtam neki , h jöjjön haza sütök én neki 1 púpos
tányérral ! / persze ! mikor a szomszédé a finom ! akkor , rögtön , ott !!!!!! /
Néha a kilós vegyes zöldség olcsóbb, és gyakran apránként használom.
Ha borsó, akkor is kilós, de akkor kell az egy kiló, mert azt a fiam is szereti.
Most találtam ki valamit.
Biztos Ti is úgy szoktátok, ha valami sérülést jegelni kell, hogy előkaptok valamit a fagyóból. Lehetőleg zöldségfélét, mert az jobban eloszlik a borogatni való területen.
Az elmúlt hét folyamán én a maradék vegyes zöldséget használtam borogatni.
Most ebből főztem leveskét, tehát: Borogatásleves! :D (= fagyó-maradékból)
Nem azert, hogy kotoszkodjek, de ugy 14 palacsinta az en hatarom egy ulto helyzetben...
Jo cugom van ,, egyesek szerint, de kettesek is hozzajarultak...
Én akkor készültem 40 darabra, amikor a két lányomat neveltem egyedül.
Láttam, sehogy nem úszom meg a "lopkodást", hát belenyugodtam. A két váltakozó tányér rendszerét találtuk ki. Kisült 4, (sütés közben hamar meg is töltöttem), elvitték. A másik tányérra tettem újabb 4-et, így körforgott a két tányér.
Húsos palacsintát készítettem.
De utálom ám, mert ebből alapvetően elég lenne pár darab. Ha meglátják, hogy palacsinta sül, rögtön hisztiznek, hogy lekváros, túrós, kakaós, de jó! Így aztán órákig tartó sütésbe torkollik az amúgy egyszerűen gondolt fogás.
Ráadásul sütés közben lopkodják, mire végzek, legtöbbször mindenki jóllakott. Második részénél feleslegesen álldogálok az olajszagban, mert én nem szeretem.
Csak picit aggódtam, hisz tudom, mindig feltalálod magad :)
Brassóit én is szoktam sütőzacskóban készíteni, nagyon finom tud lenni.
Köszönöm.
Végül is brassói lesz, a tarja csontos részéből pedig rizses hús.
A brassói készülhet sütőzacskóban, a sütőben, elkerülhetem a halódó főzőlap használatát. És nincs vele sok munka.
Gyógyulj meg hamar!
Én borjúból húslevest főztem, meg rántott húst akarok holnapra készíteneni. Megyünk a búcsúra. Vasárnapra, hétfőre még biztos marad, hétfő estére meg lesz görög saláta.
Étvágytalanság, gyengeség, a következő éjszaka 39 fokos láz. Ezzel kezdődött.
Szerencsére tudok feküdni, az aszpirin jót tesz, de csak muszájból ettem tegnap valamicskét.
De a határidő meg szorongat, ami energiám van, kell a munkához.
Nem egészen jó a főzőlapom sem, és jön a hosszú hétvége... Fogalmam sincs, mit fogunk enni.
Jaj, mi a baj?
Nem kívánsz semmit?
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)