Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A fűszerek veszélyesek lehetnek a fagyasztóban!!!
Pl. a kapor...
Több zacskó, alumínium fólia, kis műanyag doboz...
De pl. a petrezselyem és lestyán nem gond!!!
Régebben volt akcióban a Pen.y-ben "duel" banán (és narancsos is létezik) holland kakaópor. Cukrozatlan.
Tényleg intenzív, banános íze van és édességekhez, öntetekhez nagyon finom!
Ajánlom kipróbálásra!!!
Most néztem, a Tacskóban most is vásárolható. Máshol is van, de nekem ez könnyen elérhető!
Sziasztok!
Hú, ez nagy ötlet! Én rengeteget varrtam, szabályos szerkesztéssel is tudtam szabásmintát készíteni (boldogult lánykoromban tanultam, varrógépem nem volt, de a tanfolyamot sikeresen elvégeztem :-))), de ez sosem jutott eszembe!
Anyósomnak volt lábbal hajtós varrógépe, így hosszú éveken át nagyon sokat tudtam varrni, aztán lett egy Naumann gépem OTP-re :-), de az 20 év után sajnos tönkrement. Később elkényelmesedtem: megjelent a magyar nyelvű Burda, abból nagyon sokat merítettem - bőven megérte az ára. (nem volt olcsó, eleinte a Könyvtárból kölcsönöztem, úgy jöttem rá, hogy megéri!!!)
A lányom is kedvet kapott a "rongyozáshoz", saját maga is tervezett és varrt magának és a barátnőinek darabokat - most van itt két ilyen húszhengeres csudagépem, amikkel dolgozott.
Nem tudom,újság papírra nem emlékszem.Én arra emlékszem,hogy az ember vitte magával a kosarát,vagy a szatyrát,és abba rakták bele még a kimért árut is.Krumpli,paprika,paradicsom,
minden ment bele ömlesztve.
Aranyos, de én végig se néztem, nekem unalmas.
Van pár jógagyakorlat, egyéb, amit néha csinálok, de hogy kávé helyett, az nem fedi a valóságot! :D
Én lehet, régimódi vagyok, de régen újságpapírba csomagolták a zöldségfélét a piacokon is.
Ma már még inkább lehet, mert a nyomdafesték már nem tartalmaz ólmot.
A sima hűtőbe elég a papír is (legalább 2 réteg, de nem nagyon szorosan), a fagyasztóba kell a műanyag is, kívülre. Még inkább zárja az aromát, mert a kipárolgást először a papír megfogja. (Már amíg bele nem fagy a lehellet.)
Ügyi vagy!!!
Én el sem tudok képzelni háztartást varrógép nélkül!
Annyi minden meg lehet csinálni vele, még ha szabni nem is tanul meg az ember rendesen!
Én régi, szeretett ruhadarabokat bontottam szét szabásmintának : ha egyszer jól állt, máskor is jól fog a fazon! :))
"2 napja díszpárnákat gyártok olyan szépek lettek..:)"
Képek???????????
Akinek fáj a háta az előbb vizsgáltassa ki az okot, mert ami az egyiknek jót tesz, a másiknak rosszat.
Én spéci tornát kaptam rá.
Ne ecetezd!!!!!!
Én inkább fagyasztanám a lestyánt.
Összevágni sem kell, mert fagyottan simán morzsolható!
Huh, nem kis méretű lehet akkor a gép!!!
Egy sima lakásban gond lehet a tárolása...
" Energiaköltségek? Idő? "
Igen, ismerem a véleményedet.
De a család étkezési szokásait is figyelembe kell venni!
Még akkor is jobb a házilag elrakott gyümölcs-zöldség ha a piacról szerzi be valaki. A gyáriben sok érdekes hozzávaló van. A jobb minőségű is rosszabb, mint a házi - viszont iszonyú drága!!!
Persze, ha valaki nem eszik ilyesmit csak nagyon ritkán, akkor tényleg kár erőlködni vele...
- bár két üvegnyit is el lehet tenni....
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)