Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ugyan kinek van annyi ideje, hogy azokat mind at valogassa es atpakolja a retre, vagy az erdobe...
:DDD
Én meg most sütök először krumplis berét.
Szeletekben sült krumpli, a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztával leöntve, amit még rásütünk.
A tetejére reszelt sajtot raktam.
Ez még a próba. Legközelebb hasábkrumpliból sütöm majd, amit a másik, nagyobb tepsiben sütök meg előtte. Normál krumpliszeletekkel képtelen vagyok kirakni a magas falú tepsi alját úgy, hogy egy rétegben is legyen, és kirakva is legyen...
Sziasztok.
Ma kétféle rakott krumpli készült : Egy hagyományos és egy vega.
Ez utóbbiba a maradék, összepárolt hagyma-cukkini-padlizsán-sült gomba-paradicsomos bab került. A tetejére sajtszószt ( besamel + tömlős tejszínes sajt) öntöttem a sütés előtt.
:))
Kaptam a minap egy nagy szatyor gévagombát. Ismeritek? Isteni rántott gomba lett belőle.És mivel tényleg nagyon sok volt, blansírozva ment a fagyóba is krémlevesnek, meg panírozva is.Sajnos ezt a fajta gombát nem lehet szárítani,mert utána már nem veszi fel a vizet, tehát fűszernek nem jó.
Öreg, korhadó nyárfán volt, egy taplóféle, és csak fiatal példányok jók, az öregek elfásodnak,taplósodnak.
Egyszer igen...
Gyerekkoromban anyuék ettek valamiféle hánytató gombát, amit apám szedett. Emlékszem, udvaron terítették ki a rókabőrt. Anyu soha többé semmilyen gombát nem főzött. Boltit és konzervet sem.
Néhány évvel ezelőtt kaptam ajándékba nagyobb kosárnyi vegyes erdei gombát. Gombaszakértői vizsgája van annak, aki adta, nem féltem tőle. Nem ízlett annyira, mint a szokványos "mezeiek".
Tavasszal kialltam az eresz ala!
- nekem az segitett!
Csak ne mindjart a ho olvadaskor!!!
[mert az nem noveszt, hanem csak hapogni tanit meg jol!!!] :DDD
Tul sokat furodsz!!!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)