Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ja!!! És én dogoztam olyan helyen, ahol a ketchup alapjai készültek.
Addig sem voltam oda a ketchupért, azóta meg pláne nem vagyok oda érte. Konkrétan, soha nem veszek.
Annyira meg az egész paradicsom-dologért nem rajongok, hogy magam készítsem el.
A Lidl-es linket mondod?
A videó is ott van hozzá.
Elolvastam a linket, de pont a mártás leírása nam szerepelt benne. :(
Viszont a hozzávalókban oda volt írva a ketchup, ami valószínűleg a szósz hozzávalója!!!
Mondjuk nekem ez így, ahogy leírták, biztos nagyon ízlene!!!
Nyilván! És ananászos. Szerintem attól édes.
Talán még bambuszcsíra is van benne (azt nagyon szeretem). De nem biztos, mert nem mostanában vettem utoljára...
Pedig finom!
Jó ötlet, majd beiktatom hamarosan.
Ja, és nem is mondtam, birsalmaleves is volt/van. :)
Ennyit az ötletekről!
Hál'istennek a jövőhét elejére maradt egy csomó étel! Egy pár napig nem kell főzni.
Ez jó is nagyon, mert rengeteg a munka és reggeltől este 10-ig melózom minden nap.
Sziasztok!
Ma összegereblyéztem a kertből a maradék leveleket. Így is lett három hatalmas halom...
Mondjuk a kocsibeálló és az utca még hátravan. :(
Majd a jövőhéten.
Én szeretem a halat, de ilyen mennyiségben én sem lennék oda érte, azt hiszem.
Halat pucolnom talán egyszer kellett, azóta nem törekszem rá. :D
Én bejglit sosem sütöttem. Még kiskamasz koromban volt egy karácsony, amikor Anyu végigrángatott minket egy csomó ismerős családon (egyébként nem jártunk össze), és két nap alatt annyi helyen kellett bejglit enni, hogy azóta sem kértem, ha elém tették sem.
Pedig nem rossz sütemény, lehetne máskor is enni akár.
Ahogy mondtam, egy másik valaki írta ezt, almástul - egy mások portálon, jó tíz évvel ezelőtt. A tiedről jutott eszembe.
Hogy vidékenként vagy akár családonként is mások a szokások, az köztudott.
Nem mentettem el, régen olvastam, mi az ő családjában a szokásos karácsonyi menü.
Azért is volt szép, mert érződött az áhítat is benne, ahogy az adott étel indokolását is leírta.
Az is nagyon szép volt, ahogy elmesélte, hogy a vacsora végén egy almát felvágnak annyi cikkelyre, ahányan körbeülik az asztalt, és mindenki megeszi a rá jutó cikkelyt.
Az az indok, hogy a jelenlevők között bárki bárhol legyen is, a következő karácsonyra hazataláljon.
Egyébként én a gyerekkori hagyományos menüt szoktam:
- szenteste: hurka-kolbász-pecsenye-krumpli püré, párolt káposzta
- első nap: leves maradék + pörkölt nokedlivel
- második nap: töltött káposzta, rántott szelet valami könnyű körettel + előző napokról maradék
A töltött káposztát most kihagyom, de meglehet, hogy a kocsonyát valóban megcsinálom... sok mindent felesleges, mert minek.
Megvallom nektek, ma délben küldtem egy privit Dodinak, kértem, jöjjön vissza ide közénk. Láttam, hogy más fórumokon itt-ott tett egy-két bejegyzést. Még csak nem is válaszolt.
Olvastam a másik helyen, ahol beszéltetek vele... valahol értem, megértem. De nagyon sajnálom.
Feltétlenül kipróbálom! :D
Tényleg jobban esznek a pasik, ha az ember nem közli, mit rak elé.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)