Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


88005. Anyagi (válaszként erre: 88004. - Dodi44)
2017. dec. 13. 06:13

Küldtem! Nyisd az ablakot!!!

Krumplis tarhonya, zúzapörkölttel!!! :)))

88004. Dodi44 (válaszként erre: 87977. - Anyagi)
2017. dec. 13. 06:08

Persze, ismerem a krumplis tarhonyat! Edesanyam is sokat csinalta, es meg par karika fustolt kolbaszt is fozott bele, de mar vagy 45 eve nem ettem olyant, mert itt nincsen tarhonya.

De az igazsag az, hogy csak pofatlanul szerettem volna megdezsmalni a krumlis tarhonya foztodet, meg ha csak ugy a legpostan, az ablakon keresztul is jonne! :DDD

88003. LadyBird 2015 (válaszként erre: 88002. - Dodi44)
2017. dec. 13. 06:04
Örül is! Hogy van aki viseli, és még évek múlva is emlékezik rá! Gyönyörűek!:))
88002. Dodi44 (válaszként erre: 87962. - Forrest2010)
2017. dec. 13. 05:59

"a lányod és az egyik unokád ? van a képen ?"


Igen. Az itteni Szent Imre catholikus templomnal volt egy osszejovetel, es ott voltam az angyalkaim...

(annak isejen meg Efesanyam csinalta a ruhakat, es himezte ki a volt felesegemnek es a majdani unokajanak, de sajnos a Szoffancs kisruhajat nem egyformara tudta megcsinalni ami a lanyome volt annak idejen. mar nem tudta befejezni...

De biztos orulne ha latna, vagy ha lenez odafontrol...

88001. forrest2010 (válaszként erre: 87977. - Anyagi)
2017. dec. 13. 03:42
amikor kiülök a konyhába spórolni :)))))) szoktam pirítani szárazon tarhonyát , aprókagylót , lúdgégét , aztán ha levesbe kell dobok a majdnem kész levesbe 1-2 maréknyit , a pirítás az ami hosszú ideig tart / pláne ha ott állok felette nem pirul , ha odébb megyek kozmapityu lesz :) / vastag serpenyőbe + vas alátéttel pirítom , aztán ha kihült üvegbe tárolom , így mindig van többféle pirított tésztám :) / is / úgy szerettem régen pepecselni , mára már inkább úgy vagyok vele : akkor spóroljak , ha van miből :) na + jusson is maradjon is :))))) abból a nyögdíjból :))))
2017. dec. 13. 03:31
mostanába nézegetem állandóan h van-e valahol akciós RUF brikett , hát idedugják az orrom alá a híredetéseiket ! a nagy tesó fidel ?!!!!!!!!
87999. forrest2010 (válaszként erre: 87965. - Guruljka)
2017. dec. 13. 03:29
háááát a piskótát sokszor inkább sütéssel lehet összeesetni :(((((( nekem sikerült jónéhányszor :)
87998. forrest2010 (válaszként erre: 87966. - Lúdanyó)
2017. dec. 13. 03:27
valamikor készítették úgy , h előfőzve , majd szárítva a zöldbabot , lehet ? nem sikerült neki üvegbe téve ?
87997. forrest2010 (válaszként erre: 87990. - Anyagi)
2017. dec. 13. 03:23
finom is :) nagggyon ! a zakuszkát én ízesítőnek , pizzakrének, melegszendvicsre is nagyon szeretem , a padlizsánt nem annyira szeretem , dehát azért van akkora választék , h mindenki megtalálja a fogára valót :)))))))
87996. Guruljka (válaszként erre: 87994. - Anyagi)
2017. dec. 12. 20:49

Te tudod. Ha a lekvárfőzés: azaz az üvegek mosása, a gyümölcs darabolása, főzése, kevergetése, kiadagolása, a dunsztolás a számodra egyszerűbb, mint egy kupac zöldbab két végének lecsipkedése, mosása, szűrővel forró vízbe engedése és kivétele, majd bezsákolása... te tudod.

(A kettő persze nem helyettesíti egymást, de ez nem is érdekes.)


Jó ideje felfigyeltem rá, hogy idegenkedsz a receptjeimtől. Ez nem baj, végül is ki így. ki úgy.

De hogy már a lekvárra is ráfogod, az már muris. :D Simán mondd meg, nem vagyok sértődős. :D

87995. Anyagi (válaszként erre: 87987. - Globus)
2017. dec. 12. 20:15

:)

Pl. pörköltfélékhez nagyon finom!

87994. Anyagi (válaszként erre: 87985. - Guruljka)
2017. dec. 12. 20:14
Hát, én maradok a lekvárfőzésnél.... :))
87993. Anyagi (válaszként erre: 87983. - Smudlaagi54)
2017. dec. 12. 20:13
Ahaaaaa....
87992. Anyagi (válaszként erre: 87959. - LadyBird 2015)
2017. dec. 12. 20:07
Vannak márkák amik jók és finomak is. És akciósak is szoktak lenni... :))
87991. Anyagi (válaszként erre: 87953. - 12d083b51b)
2017. dec. 12. 20:05

Kipróbáltam. Finom:

Igaz, kicsit turbóztam füstölt sajtkockákkal és apróra vágott lila hagymával.


Guruljka ajánlotta kipróbálásra "krumpli bere" néven pár hete/hónapja.

87990. Anyagi (válaszként erre: 87948. - Forrest2010)
2017. dec. 12. 19:57
Én is felnőttként ismerkedtem meg a zakuszkával, padlizsánkrémmel, de nagyon megszerettem!
87989. Anyagi (válaszként erre: 87936. - Ab61752c45)
2017. dec. 12. 19:54

Én is!

A frissen dinsztelt hagymától életre kel az elrakott lecsó is!

87988. fincsi5 (válaszként erre: 87986. - LadyBird 2015)
2017. dec. 12. 19:34
Errefelé pásztortarhonya. Finom.
87987. globus (válaszként erre: 87977. - Anyagi)
2017. dec. 12. 19:18
Én sem tudtam elképzelni... gondoltam, megvárom, hátha lesz recept :)
87986. LadyBird 2015 (válaszként erre: 87977. - Anyagi)
2017. dec. 12. 19:18
Nálunk ez kemény tarhonya néven fut, pár karika füstölt kolbásszal. Önálló étel.😊
87985. Guruljka (válaszként erre: 87981. - Anyagi)
2017. dec. 12. 19:12

Nem annyira melós, mint a lekvárfőzés.


Főleg, ha van olyan szűrőd, ami beleillik az egyik fazékba. beleilleszted, felforralod a vizet, beledobod a babot, 1-2 perc után a szűrővel kikapod, leborítod a deszkára. Mire elterítgeted kicsit, újra felforr a víz az újabb marék babhoz.

Utána már csak szárítani kell. Aztán csak valami hálóban vagy párnahuzatba kötve ellóghat magának a padláson vagy a kamrában.


(Persze azt a huzatot előtte aaposan át kell öblíteni, ne legyen mosószerillata.)

87984. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 87977. - Anyagi)
2017. dec. 12. 19:04
Imádom!!de én fordítva készítem, először csinálok egy kis paprikás krumplit, ebbe főzöm bele a pirított tarhonyát, aztán mellé a kovi ubi..esetleg kis szalonnával megbolondítva..jövő héten csinálok is.
87983. smudlaagi54 (válaszként erre: 87981. - Anyagi)
2017. dec. 12. 19:00
Várjál, én olyan száritott bab recptet láttam amin fel van fűzve egy cérnára vagy mire,és úgy van megszáritva.
87982. globus (válaszként erre: 87970. - Guruljka)
2017. dec. 12. 18:37
Van itthon, talán valamibe használtam is, de már nem emlékszem rá. Azt hiszem, néhány felvágottban ez adja az alapízt.
87981. Anyagi (válaszként erre: 87933. - Guruljka)
2017. dec. 12. 18:37

Szárított zöldbab:


Azért ez a recept elég melósnak tűnik... :(

87980. globus (válaszként erre: 87976. - Anyagi)
2017. dec. 12. 18:35
Ugye? Régebben férjem mondott olyanokat a boltban, ha számára sokáig válogattam, hogy "na mi van, kell vagy nem kell? Ha kell, vedd meg és húzzunk innen" :) Belátom, igaza van.
87979. Anyagi (válaszként erre: 87925. - Forrest2010)
2017. dec. 12. 18:34

30 deka oldalas!!! :))))))

Az egész családnak gondolta a menyecske?

87978. Anyagi (válaszként erre: 87923. - Forrest2010)
2017. dec. 12. 18:33

"erre aszonta : az ő gyerekei nem szeretik a palacsintát "


Persze. Ha még nem sütött nekik és nem ismerik... :)

87977. Anyagi (válaszként erre: 87916. - Dodi44)
2017. dec. 12. 18:30

Krumplis tarhonya:


Gyerekkoromban anyukám gyakran csinálta. Nem is gondoltam, hogy van aki nem ismeri...

A tarhonyát megpirítom egy pici zsiradékon, kicsit visszahűtve szórok rá egy csipet pirospaprikát és felöntöm sós vízzel. A tetejére néhány karikára vágott krumpli kerül és együtt fő meg.

Finom bele némi petrezselyem is.

87976. Anyagi
2017. dec. 12. 18:24
Ma shoppingoltam egyet. Hogy ez milyen fárasztó...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook