Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Képzeld, még most is van zacskós tej. Hogy milyen nem tudom, mert nem veszem... Sőt, még kancsós tej is van. A műanyagot szép kancsó formára alakították, a sarkát kell kivágni, szépen megáll a talpán. De ha megnyomja a gyerek a közepénél, ez is gyönyörűen ki tud borulni... Ki van próbálva.:))
Attól függ, hogy mire van szükséged. A húsfélék nem a legszebbek, kevés is a választék, az is drága. Szerintem. Ki kell tapasztalni. Hiába mondom, hogy én mit hol szeretek vásárolni, ha nálad mások a prioritások.:) De én könnyű helyzetben vagyok, mert van összehasonlítási alapom. Közel van hozzám Lidl, Aldi, Penny, Spar, Coop, kicsit távolabb Tesco, Auchan, Metro. Bőség zavara...:))
direkt arra a célra volt az a tejtartó :)
ki ásná magát,mint a pocok.nálunk volt olyan,aki a kocsma mellett lakott.mire reggel megtalálták,már megfagyott.
én kipróbáltam a napi 3 liter vizet.hogy a férfi vécé mellettünk volt, szégyelltem,hogy állandóan pisilni járok.megtehettem,de képzelj egy pénztárost,vagy aki a szalag mellett dolgozik
Én szeretem a pennyt. Persze meg kell ismerni az áruit, h a család milyen ízeket szeret. A karát szalámi pl azt hiszem pick termék. Talán a húsáru az ami kicsit drágább.
felfedező = felfedezni. Megtrefalt a telefonom.
Úgy néz ki, hogy nyárra közelebb tudunk költözni a gyerekeinkhez, Borsodbol Pest megyebe, mint sokan mások itt a környezetünkben. Úgy tudom, hogy Penny bolt lesz hozzánk legközelebb. Van itt valaki, aki rendszeres Penny vasarlo, mert szeretném megkerdezni, hogy milyen tapasztalatai vannak, vagy érdemes lenne távolabbi boltokat is felfedező?
Már olyan sokat emlegettetek a karfiolt, hogy ha legközelebb megyek a városba, biztos, hogy fogok venni.
Kérlek, írd le a kalacsod receptjét, ha nem csak úgy fejből csinalod, mert egyszer mondtad, hogy peksegben dolgoztál. Az én fankom receptje elronthatatlan, csak az a hátránya, hogy sok tojás kell hozzá, de nem sajnálom mert a gyerekek nagyon szeretik.
Emlekszem regebben, mivel szegedinek tartom magam, a Somogyi utcaban, ahonnan valamikor a dorozsmai villamos indult, onnan nem messze volt a Somogyi tejivo!
Meg makos tesztat is lehetett ott kapni... --pusztitottam is amikor csak tudtam...
Akkor lattam otthon zacskod tejet...
Edesanyamnak volt ey olyan kis laposas "kancso fele" amibe a zacskosan kellett belecsusztatni a tejet, levagni a sarkat es ugy ontottuk a tejet!
--utanna be a hutobe...
-- de ha csak a zacskoban volt es eldult! Hat kesz veszedelem volt belole, minden csupa tej lett...
Amikor otthon voltunk, a gyerekek meg kicsik voltak, mielott felebredtek, a peksegbol a hat friss kifli mindig varta a nebulokat, mire felebredtek!
Vagy nagymama, vagy nagyapa hozta nekik. A gyerkocok finnyasak leven, vittunk cacao port es abbol volt a mindennapi cacao es "friss kiffi" , ugy mondtak a csimutak... meg mindig emlegetik ...
de van , csak már nemtom merre tekergessem , de megoldottam :) beraktam az egyetlen még ép hűtőhőmérőt :) aztán 2 óra múlva megnéztem és tekertem rajta :) / már v 4-5 kicsi hűtőhőmérőt kinyiffantottam :( nemrég vettem 1 bazi nagyot , remélem ez hosszabb életű lesz :) valahol még megvan a tájékoztatója is , majd kutatásokat végzek hátha.......
egyik kolléganőm mesélte hajdanán , h ő szereti ha a férje picit spicces , mert olyankor sokkal lazább lesz , kicsit elengedi magát és jópofa :) egy másik viszont cefetül arrogáns , erőszakos és bunkó lesz ha van benne 1 kis löket :( 1x az emeletről kibacta a méter hosszú virágos ládát , kész mázli , h éppen nem járt ott senki , mert annak annyi lett volna !
én is vettem 2 fej karfiolt :) pároltam belőle 1 fél fejet , lottyantottam rá pici olajat + szórtam rá egy pötty sót :) még így is nagggyon fincsi :)
ügyi vagy ! én régebben a fehérjéket összegyűjtöttem , ha nem használtam fel , aztán , ha piskótát sütöttem jól jött pluszba :) viszont a fánkom 1 tragédia :( nem tudok finom fánkot sütni :( irigy vagyok :( pedig a kalácsom = fini :)
múlthéten csütörtök ? péntekre mondott a meteorológia -7-8-at :) erre tegnap reggel volt nálunk a leghidegebb :(
+ az unatkozóknak is !!!!! és akkor talán elég lenne , ha mindenki 6 órát dolgozna !!!!!
Egész hét elejére havazást mondtak. Mindenki vigyázzon magára!
Szép hetet!!!!
Megjelenni?????
Ki sem mehetne, nehogy alkoholhoz jusson!!!!
Hogy milyen lesz???
Finom!!!!!
Majd írd meg!
Én a régi "Zamat kávéra" emlékszem nagy szeretettel! Jó vaníliás íze volt!!! Imádtam!
Nekem a munkaasztalomon van egy nagy korsó víz vagy tea. Ahányszor felállok valamiért mindég iszom belőle néhány kortyot. Valószínűleg így is kevés a folyadékmennyiség amit megiszom.
A -28 fok tényleg soknak/kevésnek tűnik. :(
Nincs hozzá szabályozási lehetőség?
Én is szeretem!!!
Nagymama-reggelinek hívom! Friss kifli langyos tejeskávéba mártogatva.... :))
egyszer ittam már nem tudom mit,nagyon kevés volt az alkoholtartalma,inkább üdítő,dinnye,meg más ízben.de melegben nagyon jó volt.
De csakis akkor, ha ott józanul kell megjelenni :)
További ajánlott fórumok: