Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
"finom spenótot főztem de kicsit sósabb lesz a kelleténél."
Ilyenkor segíthet egy tejbe áztatott, összemancsolt/turmixolt zsemle belekeverése!
Ennek megítéléséhez alaposabban kellene ismerni India étkezési kultúráját, mert az sokféle és sokrétű, lévén hatalmas ország, szubkontinens.
Vajon a ghí, ami eredetileg az ottani bivalytejből készül, mennyire általános? (Tény példásul, hogy nem avasodik...)
Azt tudjuk, hogy nem minden területén húsmentes az étkezés, de részleteket nem ismerek. Így a "mennyivel egészségesebbek" kitétel is egy általánosítás. Habár ha indiai utcaképet lát az ember, sok lengén öltözött vékony járókelőt látunk inkább ügetni, mint andalogni, de ott is vannak nagyvárosok és banki negyedek.
Emlékszel tavaly mit összekerestem egy cserépnyi vizipálmát?
De szereztem! Itt figyel az ablakban! :))
"Nyuszifül" :
Köszi!
Írtam, hogy anyukám nevezte így a lila levelű virágát. Az egy szobanövény volt. Az igazi nyuszifül pedig kerti....szerintem.
Indiában több ezer éve lihegik túl... :D A régi erdélyi konyhában is használatos volt.
Inkább egyre többet hallani róla és egyre több helyen kapható nyersen is.
Találtam a fagyóban csirkemellet, azt fogom kirántani kis szeletekben.
A vegánk rántott sajtot kap.
Rizibizi lesz hozzá, mert tegnap elfogyott az összes krumpli...
Wokban összesütöttem cikkekre vágott fehér hagymát, krumplit, kolbászkarikákat, virslit. A végén keménytojás darabokat keverek bele és megszórom sok, apróra vágott petrezselyemmel.
Egy nagy adag salátával az igazi!!!!
Kelbimbó leves lesz!
Egy kolleganőm készítette és hozott kóstolót. Sosem tettem volna bele tejfölt, de nagyon finom volt!
Ma a családomon kísérletezem...
Spórolunk?! Közeledik... :-)))
GYÓGYULJATOK LÁNYOK! Jobbulást kívánok mindenkinek!
(Most látom, hogy nemcsak némi megfázás/taknyoskodással szenvedtek.)
Adott esetben és határok között pont a vizeletre stimmel, habár a cikk, amit linkeltem, azt írja, hogy nem biztos, hogy étrendi hatásra ez sikerül.
Tény, hogy a C-vitamin jótékony vizelethajtó hatású is nagy dózisban, és a 2 gramm nagy dózisnak számít.
Egyébiránt nagyon remélem, hogy a lúgosítási marhaság lassan kimegy a divatjából, mert sokan és sokszor cáfolták, a kitalálója börtönben ül vagy ült...
Azt elhiszem, hogy működik.
De nem felfázásról van szó és nem bacikról, hanem légúti panaszokat okozó vírusról. A többi stimmel, ahogy mondani szokás.
Köszi!
Nem csoda, hogy megtalálnak, sosem szedtem c-vitamint :) Citrom van itthon pillanatnyilag.
Velem úgy történt, hogy nem szedtem semmit.
Mivel először lázzal, mindenféle végtagfájással kezdődött, vírusosnak tűnt... most bronchitisre talán jó lenne szedni, de nem próbálkozom az itthon levővel, ugyanis van egy makacs hólyaghurutom, aminek tegnap lett készen a leoltása, és a "raktári" hatóanyag nem szerepel rezisztencia listában. Kedden tudok rendes gyógyszerhez jutni, ami hatékony lehet két irányba. Addig sok-sok tea és wc-re járás :)
Gondolom! Sajnos tudom, mi egy tüdőgyulladás.
Esetleg ha még egy ezres körül rá tudsz szánni, keress dm-ben vagy bioboltban tömjén kivonatot, használ a tüdő feltisztulására. (Én a cigiről való leszokás óta most kezdem érezni ezt a hatást, amióta szedem. Kurkuma-boswellia duo a neve. Mi a dm-ben vettük. Hogy kirkuma is van benne, az tiszta haszon.)
Ez a cikk nagyon alapos. Nem kell ennek a cégnek a készítményét megvenni, de alap tájékozódáésra jó.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)