Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Persze ha hajlandó vagyok egy olyan ételért strapálni magam, amit megint csak egyedül eszem, akkor mondjuk jó előre vízfürdőbe teszem a kikevert tejfölt, esetleg vízfürdő fölött szitában tartom a túrót, a sütőben meleg marad a tészta, mire mondjuk odáig jut az étkezés, hogy aktuális a túrós csusza.
De vesszek meg, ha nagyanyámnak mindezt végig kellett volna csinálni, minden egyes túrós csuszánál, akkor tuti nem is ismerném ezt az ételt, mert a büdös életbe nem vacakolt volna ennyit ötünkre.
Van ennek valami trükkje, csak én nem ismerem.
Igaz, annyi baj legyen. Nem köll azt a túrós csuszát enni. Van más, ami még egészségesebb is.
Nem szoktam melegíteni a túrót, tejfölt.
.
Meg kell melegíteni akkor.
Én nagyon szeretem a mikrót. Sokat használom. Megkönnyíti a munkát, dolgozik helyettem! :)
Nem veszek emiatt mikrót.
Nagyanyám is meg tudta oldani. Akkor még a mikró ki se volt találva.
:)
Tésztát pl. be a mikróba!
Nem macerás.Finom.
De tetszik ez a káposztás is! :)
Túrós csusza nélkül.
Még sosem ettem ezt a sokat emlegetett kombinációt, de nem tudom elképzelni az életem legmacerásabb önálló ételét, a csuszát köretként.
Olyat még nem hallottam.
Lehet, az is finom! :)
Annyira ki akarom próbálni azt a káposztás harcsát.
Majd ha eljutok a lidlibe, veszek a fiamnak sok olcsó pizzát, legyen neki is vacsorája.
Én is a Lidl-ben szoktam venni. Tényleg szép és finom.Félkilós dobozban van.
Lehet sütni, rántani, már harcsa pörköltöt is csináltam belőle (túrós tésztával).
Ha lefagyasztjuk, akkor is jó marad az állaga.
Ritkán esszük főzve a tojást. Sonkafélét a füstölt-főtt tarja formájában szoktunk venni. Más felvágottféle nincs itthon. A változat a kolbász, és/vagy sajt.
Tehát egész évben hasonlót eszünk, nincs értelme az ünnep előtt sorba állni érte.
Szerintem is, bőven. :D
Ráadásul lehet zsírmentesen is sütni. A múltkori panírozott halszelet (ami a fiam szerint is coop-os volt) csomagolásán szerepelt is, hogy csak átforrósítani kell, mert már készre sütött. Úgy is volt, sütőben a rácson átmelegedett, és finom ropogós maradt. nem tudom, hogy csinálják ezek a panírt, de nagyon szeretem. :D
Vagyis dolgozzon a fene! Készen vesszük!
Megéri.
Nekem nem érdemes odamenni,mert nem vásárolok nagy mennyiségeket. Nincs hol tárolni, meleg is van.
Mindig van akció.
Itt a közelben minden van, még szódabikarbóna is.
Vaníliás cukrot pedig magam készítem, vaníliarúdból. Ketten vagyunk már csak itthon, leginkább a gyerkőcök miatt szoktam sütögetni, ha jönnek, vagy mi megyünk.
Jaaaa, kérem, hát mi nem ettünk húsvét előtt egy falatot sem belőle :) Direkt szombaton főztem meg.
Sőt, ma még vettem akciósan egy darabka boltit, azt később megfőzöm. Nem sok maradék volt a boltban.
Nekem is mindig van itthon panírozott tőkehalfilé. (a lidl-ben veszem, szép nagy szeletek, finom!)
A fagyasztott halfiléből kiábrándultam, hiába vettem drágábbat -hátha jobb- az is csak olyan volt, mire kiengedett, mint egy kifacsart mosogatószivacs.
Afrikai harcsafilét szoktam még venni, frisset, nem fagyasztottat. Az finom.
Nem mernék teát főzni a ginkgo-ból, mert nem tudni, mennyi a hatóanyag benne.
A szelén többek között a cukorbetegségre is jó.
Csak azon lehet segíteni, aki maga is akarja.
Ha nem csinál semmit, nem változik semmi, ja de! Rosszabb lesz! :(
Tyűha! Nálam egy kis tubus mustár se fogy el el egy év alatt. :D
Ketchup nulla. Azt nem esszük.
Pontosan, de lehet, épp a fagyasztva panírozás miatt formatartó. Kimarad a teljes felolvasztás a panírozás előtt.
Ha csak tehetem, veszek, mert nagyon szeretem a halat, és már a fiam is kezdi megkedvelni.
Nem olcsó, de a múltkor is kétszerre elég volt kettőnknek egy csomag. Ha nekem kellene kiengedni, netán szeletelni, panírozni, lehet, benne lenne ugyanennyi pénzbe.
Ez a halrudacska.
Tőkehalfilét vettem, de az is formázott.
Hááát ki tudja...
Nem ereszt vizet, nem lesz feleakkora, már ez is jó.
Mi szeretjük, néha veszünk.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)