Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
legalább beüvegeztetted ? :D v hagyod porosodni ? :D :D
....:( mert biztosan nem ott próbálkozott ahol hiány volt dolgozókban :( v nem pótolt hiányt a megszerzett diplomája :(
......kicsit a H.H.is a diplomának is köszönheti , h útilaput kapott a talpa alá :( a tv-től :( nemtom hányszor a képünkbevágta , h x.y. képviselő " elftárs " érdeklődött nála diplomaügyben és ő nem adott ! nem szerzett ! neki , és még volt bőr is a képén ezt többször felemlegetni :( a nagy nyilvánosság előtt :(
Szulinapomra kaptam.
Igy van bizonyitekom, miert is fizettem...
Nekem harom kutyabor van a falamon, de mindig nehez a kezdet...
[Igaz csak tiszteletbeli masolatok az osnek...]
Apósom egyik nagy története volt, kérdezték a kollégáját, melyik egyetemen végzett.
Rávágta, hogy a havasin, merthogy fiatal korában birkapásztor volt az erdélyi havasokban.
Később derült ki, hogy ezt be is írták a megfelelő rubrikába. :D
Amikor a legkisebben után lejárt a gyes, akkor kicsit muris volt a húgom csodálkozása, hogy 40 évesen nem veszik fel pályakezdőként a diplomájának megfelelő állásba. Azért is emlékszem rá.
(Hofi G.-tol ellopva az idea)
Az elso diploma megszerzese, nekem kisse nehezkes volt, de kesobb mar egeszen konnyebben ment, ha kicsit is nem figyeltek oda!
Igy megvan mind a harom.
Azota is keresik oket!!!
:-)
Én már lassan 20 éve fordítok, a szakvégzettséget szerzem meg hozzá utólag.
És te az vagy, tipikus pályakezdő?
Van, de mire a gyes alatt letette, addigra rá kellett ébrednie, hogy nem az a tipikus pályakezdő...
hűha ! és a húgodnak is van 1-2 diplomája ? kicsit felülmúlta legalább az ősöket ? :)
Nyilván büszke a húgom valamire.
Az ő apja és anyánk is első generációs értelmiség, így mondták akkor, amikor ők diplomát szereztek.
Persze mert az sima köszönés, de az előző példánál ha azt akarod hogy meghallja a szobában, vagy például álljon meg mert beszélni akarok vele akkor csak kell hangosabban is:))
hajdanán azt mondta a lányom , h majd ha eccer a Terimama 80 én 60 :) ő 40 lesz , az ő gyereke + 20 lesz.... hát az élet nem habos-torta , nem jött neki a királyfi .....de mondjuk aki neki hajdanán tetszett azon mára teljesen ki van akadva h mit is látott ? benne ?!
hűha ! " lumpen vonalat " ?!!!! a férjem folyton azon nyafog h " proliszinten milyen car az élet ........ " mintha valaha is élt volna máshogy , mondtam neki miért nem cibálta + azt a gólyát ?! h pottyantotta volna valami " jobb helyre " ! szerintem messze nem az a probléma , ha valaki csórónak született , inkább az h nem akar megmozdulni ! h várja a sült galambot , hátha majd valaki odateszi az orra elé :(
még szerencse,hogy nem volt 21 évesen gyerekem,akkor született az öcsém.a mostani tévéműsoroktól is lehetne sok gyerek,amilyen vacakok.szinte én neveltem,míg otthon voltam.
én is mindkét oldalról egyedüli vagyok , de volt olyan kolléganőm ahol akkora kavarodások voltak , h én gyerekem , te gyereked , mi gyerekünk ........ folyt. köv. sorba :( brrrrrrr!
A nagylányom és a fiam között 13 év a különbség. Szeretik egymást, nagyon is, de nincs meg az a testvéri cinkosság.
Ez nem is baj, csak nálunk a két húgom viszont mindig úgy érzi, hogy engem rendszeresen oktatni és nevelni kell.
Tegnap is mondja a nagyobbik, hogy a lumpen vonalat én hoztam a családba.
Igen ám, de a közös anyai nagyanyánk egy értelmes, de csak 2 polgárit végzett parasztasszony volt, nagyapánk pedig kubikos. Miről is beszél a húgom?
Nagymama egyik testvére lett sebészorvos, a lányok nem tanulhattak, a fiúk között volt egy kőműves még, akiről tudok.
Az első férjem lakatos szakmunkás volt, jó szakember, és még csak kocsmázni sem járt. (Csak csajozni.) A második férjem, akivel majdnem 24 évet éltem le, az együtt élt idő nagy részében rokkant volt, az mennyire lumpen dolog?
hajdanán azon csodálkoztam h hogy a manóba tudtak 8-9-10 gyereket ?...... persze ! más világ volt ! de fenn a hegyen akkoriba víz se volt , lentről a faluból cígölték fel a hegyre , akik ott laktak , mert ott többnyire kút se volt , nem véletlenül laktak a szegények a hegyen :( / mára + a gazdagok , mióta " dróton jön a petró " :) volt olyan család , ahol az első nagylány megszülte az első gyerekét , de az anyja még utána is szült 1-2 gyerkőcöt :( nem volt tv :( !!!!
az sokk és sok , a férjem legfiatalabb bátyja 7 évvel volt nála idősebb , de sose tudtak a férjemmel mit kezdeni , a másik 10-el , a 3. 12 évvel volt idősebb nála :(
Nem, neki/tőle én vagyok az egy-szem.
apud részéről nem lett tesód ?
mennyivel fiatalabbak nálad ? a húgaid ?
és mivel messzire nem is jól látok,előfordult,hogy más volt.
úgy mi nem , csak 4-en egymás mellett szépen sorba :D
További ajánlott fórumok: