Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Összehasonlító szövegelemzés. Két nyelvet vet egybe.
Szerintem sok értelme nincs, de érdekes. :D
Köszönöm!
Igazából már majdnem teljesen megvolt az anyag. Csak miután újabb szempontokat kaptam, már összeállt. Addig nem.
Összekötő szövegek persze kellettek, meg még az eddigi jegyzetekkel kiegészíteni.
Te fiad milyen szakos?
Mi ez mi, kérem???? :
" kontrasztív szövegelemzés"
A fíjjjjam is most írja a szakdolgozatát.
Úgyhogy tudom értékelni a munkádat!! :)
Melléraktam a hús mellé, de nem akartam jéghidegen beledobni, kis vízben felmelegítettem.
Jó az a borsós csirke! Köszi! Sütőben csinálod vagy serpenyőben?
Eltévedtem a napok között! :(
Ma reggel sütöttem a kalácsot és utána volt a gombaleves. A rakott micsodára már nem volt erőm, így azt estefelé sütöttem meg. Jó lesz holnapra, már ami maradt, mert azért lemeózta a család frissen is!
Finom lett a mákos-meggyes kalács is. Nálunk ez van bejgli helyett.
Megbeszéltük, hogy legközelebb párolt, fahéjas almával kellene megtölteni! :)
Ötletek????
Jól hangzik!
Én biztos nem főztem volna külön a fagyasztott zöldséget, hanem a hús mellé rakom. (egy mosogatnivalóval máris kevesebb! :))
Gyakran csinálok zöldborsós csirkét pl. Pirosra sütöm a feldarabolt csibe bőrét körben, majd ráöntöm a fagyott borsót, lefedem és összepárolom, végül zsírjára visszasütöm.
Így is finom, de lehet tejszint/tejfölt is beleforralni a végén.
Na kérem:
Tegnap zöldséges gombaleves volt mákos kaláccsal.
Ma pedig öszvér-kaja lett végül.
No nem öszvért sütöttem, hanem félig rakott krumpli volt, félig padig rakott karfiol.
A tepsi aljára krumplikarikák kerültek, rá főtt tojás, kolbász, apró sajtdarabkák (csak mert már időszerű volt elhasználni)a tetejére pedig karfiol. Fűszeres, tojásos tejföllel nyakon öntöttem és összesütöttem.
Finom lett.
De jó, bmv ...
Sok lett kicsit a leve, de annak a cicák örültek.
😅😅😅😅
Ez bmw-hus
Benne minden vacak😅
A lényeg, biztos finom
Én lepirítottam 3 szelet sertéskarajt, aztán kis vízzel pároltam. Közben héjában krumplit főztem.
Amikor a hús már nagyjából puha volt, egy kis fagyasztott vegyes zöldséget megmelegítettem vízben, ezt a húsra öntöttem. Aztán a főtt krumplit megpucoltam, azt is hozzáraktam, és a végén tejfölös habarással átforraltam. Fűszerek: gyömbér, őrölt kömény, kevés mustármag, a mozsárban megtörve. Meg persze só.
Nem tudom, mi ennek az ételnek a neve, valószínűleg Olimpikon szelet (mindent bele...)
Sziasztok Lányok!
De jó ez a hétvége!!!
Csak bevásároltam és főztem.
Csirkepöri volt nokedlival és uborkasalátával.
Tudod, maximalista vagyok.
Sosem voltam pedig közepesnél jobb tanuló azelőtt.
Hát, ha a három vizsga valamelyike nem lesz legalább négyes, még nem fogok a kardomba dőlni. Most nehéz újra belelendülni a tanulásba, és pl. szövegtanból talán óránk sem volt a levelezőn, csak másik órából lecsípett rövidke idő.
Icuska, nagyon hálásan köszönöm!
Ez nagyon kedves gesztus, remélem, sikerül jó osztályzatokkal meghálálnom.
Köszönöm.
Már ezeket a vizsgákat csak túlélem! Egyelőre szinte hihetetlen, hogy megvan a szakdolgozat.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)