Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
... na a miénk is robotol igaz , h az első , amit még 45-6 éve vettem sajnos már felmondta a szolgálatot :( de az összes többi még él és darál :) az egyik ezt , a másik azt :) max szénkefét ? kellett cserélni benne :) Bundy mindent + tud csinálni , régi munkahelyén kihajítottak 4 kipingott tökegyforma kis darálót / és mivel nem dobunk ki semmit :) / gondolta h a 4-ből hátha szaszerol 1 jót :) mind jó lett és használom is + a lányunk is ami az övé lett belőle , bár már 1 megnyekkent végleg , de azok is kb olyan időszámítás előtti darabok voltak , mint a miénk :) én szárított zöldséget szoktam vele darálni , mióta nem használok vegetát-delikátot... egyéb sóval súlyosbított ízesítőt :)
...na szépen vagyunk ! :) én + azt néztem hajdanán , h milyen szép egyenletes a kapálás utáni lábnyomom :)
... Bundyka hajdanán azt mondta ássak én , az enyém sokkal szebben néz ki :(
... van elfogadható pecsétes ? igazolásod ? h hol tekeregtél az elmúlt hónapokban ?!!!!!!!!!!
... természetesen mostanába az arab a divat , nem véletlenül fut a hirdetés a tevében :) h menjünk má' Dubaiba üdülni és nyaralni :) na + tevegelni :) :)
... előfordulhat / sajnos ! h az elmúlt 10-20 évben gyártott ezt + azt már nem érdemes :( :( / és sok mindent érdemes javítani a régiekből , persze ha van hozzá alkatrész is :)
Mit kell azon mérlegelni, hogy amit meg lehet javítani azt meg kell javítani, hogy ne fulladjunk bele a saját szemetünkbe?
Arról nem beszélve, hogy ha a „kis piszlicsáré” helyett újat vettél volna, talán már az se működne.
A szervizekben is mintha nem lenne türelmük a kisebb, molyolós melókhoz - vagy inkább mérlegelnek? Kávédarálót vittem be még régebben (jó, hát tényleg kis piszlicsáré tétel, de nagyon kedves kis kütyü volt). Telefonon érdeklődtem, hogy készen van-e? A szerelő bazsalygott, hogy ha a kuka tetejére teszek mellé egy sört, talán elviszik... Visszamentem a kis kedvencért, aztán egy ismerősöm nagypapája, aki hobbiból szerelgetett dolgokat, megjavította - azóta is működik! Igaz, hogy csak fűszert darálok vele, tehát nem mindennap robotol a kis drága, de mégis... :-)))
"max akkor ha betudnánk bizonyítani h 10 éve még tevecarral fűtöttünk :D"
Tessek mondani az a mongol, ketpupu tevetol volt, vagy az arab dromedar tevetol szarmazott? Ha megkerdezhetem, melyik volt a jobb futoerteku? es az ara olcsobb volt a ketpuputol?
[megis az cuculista elvtars teve volt az valamikor...]
:-)))
Én a számítógépes guruval jártam így: egyszer jót röhögött (már nem tudom mi volt a gond), és a következő alkalommal sem kért pénzt, mondván, hogy ez csekélység - meg egyúttal a gyerekeiért is jött a szomszédba. Még a kiszállást sem számolta fel...
Jaj szegénykém! A finom húsleves gyógyít - ha szereti is, akkor különösen jó.
Hmm, én ha nem figyelek, még ma is fordítva kapálok: hátrafelé megyek, hogy ne tapossam össze :-))))))))))
... volt , aki ha tudott volna újat venni , akkor is inkább 1 felújított , újnak látszó kütyüt vett meg / nem arra gondolok , akinek csak arra volt rávalója , hanem inkább aki sajnálta a pénzt 1 jobbra :( / az egyik sógor volt ilyen 35-40 éve ? a legdrágább piára sem sajnálta , de aztán minden másra annál inkább !! ami könnyítette volna az életüket arra nagyon keveset volt hajlandó költeni :( persze ! nagyon sok olyan dolog van a régi gyártmányok között ami túl is fogja élni a ma gyártott carokat ! mert nem minden mai modern ez + az jobb , mint a régi !
Nem tudom. Találkoztam ilyen kitétellel szerviznél. X nap múlva eladják.
De hogy alapesetben eladható-e, azt nem tudom. Ők őrizték, de lehet, azóta ez tisztázódott.
Akkor az én mosógépem úgy fért be, hogy két másikat egymás tetejére raktak.
az nehéz lenne.már tehénlepény is csak mutatóba volt.
...1 frászt lenne ! / max akkor ha betudnánk bizonyítani h 10 éve még tevecarral fűtöttünk :D
...persze h nem , de a raktározás is költség valahol és ha 1 megadott időn belül nem megy érte a tulaj ? akkor ? gondolom valahol ez is törvénybe van ?
mondtam én,hogy mindenki tanuljon gázszerelőnek.olyan életünk lenne,mint dubajban.
Nem kérdeztem. Végül is egyrészt nem adhatják el más tulajdonát. De a kuncsaft is vehetné a fáradságot, hogy lemondjon erről a tulajdonáról.
... ! ne légy má' olyan igénytelen !!! már milliárdosokból is túlteljesít az országunk :( ha nem is vagyunk közöttük :( :( :(
... gondolom azért a végtelenségig csak nem őrzik :(
hát,ha még meg is osztaná velünk a titkát.hogy a gyerekem apja,miért nem haverozott össze az öregorbánnal.lehet,hogy már milliomosok lennénk.
A szerviz pedig jobban járna, ha az előleges papíron rajta lenne, hogy a megjavított, de át nem vett gépet x idő után használtként eladják.
... nem véletlenül gondoltam arra , h dicső nemzetünk gázszerelőjének katedrát !!!! de sürgősen ! hadd legyen ez 1 gazdag-elégedett-boldog ország !!!
... na olyan is előfordul ? h így szabadul meg a régitől ? nem kell elvitetni :( v vettek közbe újat :( olyan is van :(
Lehet, ez burkolt reklámfogás.
Ha kimegy és felszámolja a kiszállási díjat, stb, elterjedhet róla, hogy drága.
Ha meg az terjed el róla, hogy jó fej, akkor egyrészt több kuncsaftja lesz, de megmenekül a piszlicsáré időrabló munkáktól is.
Voltam ebben a szervizben személyesen, szó szerint nem tudják hova tenni a hozzájuk beadott gépeket.
És van több olyan gép is, amiért nem mentek vissza. Ott áll gazdátlanul.
Tél elején én is így csodálkoztam; fiam vett valami hordozható termosztátot, s a gázszerelő szintén így járt el, elmondta neki, hogyan kell beüzemelni!
...mert a jó pap is hóttig ... és minden jól jöhet még valamire :) a lányom is így tanult + glettelni , meszelni , csempézni-burkolni , parkettát lerakni ...
Plusz megtanulom, hogy kell bánni az ékszíjjal.
:D
...azért néha 1 ilyen , az embernek nagyon is jól tud esni ! nemrég a lányomnál járt a mosógép szerelő és nem kért semmit a kismelóért :( jó itt lakik tőle nem messze , nem volt vele macera , nagyon jól áll anyagilag :) de mégiscsak fáradt vele :) ha nem is oszt-szoroz neki :)
További ajánlott fórumok: