Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Holnap csirkepöri lesz tésztával. És vettem 80 dkg kacsanyakat (180 Ft!!!) levesnek!
Nálunk nagyon bevált. Akármeddig lehet főzni és nem fő szét, viszont ennyi idő alatt isteni lesz a leves!
Reggel, amint felébredek, (6/7 óra körül) felteszem a levest és főddögél ebédig. Szinte mozdulatlanul.
Egyedül a sárgarépát teszem bele később, a főzés utolsó 30 percében, mert nem akarom, hogy ehetetlenre puhuljon.
Sziasztok!
Knédlit akarok csinálni!!! :))
Ebédre krumplifőzelék van, de vacsira esetleg egy kis paradicsomos szósszal??? Csak úgy kipróbálni! :)
Valaki szokott ilyesmit csinálni? Tapasztalatok? Ötletek???
Állítólag a szilva-félék családjába tartozik, nagyimnál kb. 3-5 cm átmérőjű termett.
Ha a fát nem metszik, akkor sok termést hoz, de kicsik maradnak a gyümölcsök, mert nem marad a fának ereje, hogy szép nagyra nevelje őket.
Nagyimék a fákat sohasem locsolták, igaz, hogy amikor még én voltam kislány, ezt elintézte az időjárás.
Jelentem, megérkezett a családunkba Guszti, a gusztusos ételeket készítő sütő.
Már a dobozán Pizza Pan volt a titulusa, de pizzával is vártuk.
Meglepett a könnyű súlya és a jókora mérete.
A fűtőszálakat nem lehet látni, azok az alsó részében vannak, ami ezen kívül maga a karimája, két jól megragadható oldalsó füllel egyben, műanyagból.
A sütőtál bevonatos, az első használat előtt ajánlott kevés étolaj szétfut rajta.
Szintén az alsó részbe csatlakozik a dugasz, ami egy 5-6 cm hosszú, ceruzavastag fém tüske, rajta az állító gombbal, ami talán egy 10 Ft-os átmérőjű.
4 fokozat van rajta, és melegen tartási lehetőség.
A fedő a más edényekre is kapható átlátszó, üveg-szerű, ennek a közepén egy gomb van, külön kellett rácsavarozni. Ez a fedő nem lapos, picit kupolás.
Az egésznek a belső (használható) átmérője 32 cm, a mélysége középen 8 cm. Kívülről, a füleinél,
38 cm széles, és a fedője gombjával, a lábaival, mindenestül 18 cm magas.
Az ajánlott fokozat pizza sütéshez 240 fok, azaz 3-5 fokozat, mi 4-esre állítottuk. (Ha már felfűtött, kialszik a jelzőfény, akkor kell beletenni.) 20 perc alatt szépen megsült a pizza! Kicsit sötétebb lett az alja, de másik fél pizzát már 3-ason nem kapatta meg.
Nem égett le, nem füstölt, gyönyörűen működött. Időmérője sajnos nincs, konyhai órát kellett használni hozzá.
A hétvégére olcsó pecsenye csirkecombot vásároltunk. Azt fogom benne sütni külön zsiradék nélkül, és majd vegyes zöldséget is párolok benne.
Rizst külön főzök majd.
Úgy néz ki, ez jó vétel volt.
Bocsánat, most én tévesztettem el a házszámot.
No megyek tovább, és keresgélek még. :))
Szevasztok!
Cikáról tudtok valamit???
😀😀😀
Sziasztok csajok!
Úgy látom, most éppen úgysem spóroltok...
Hoztam egy aranyosat, nekem nagyon tetszik!
Nálunk is lehetne ilyen...
(én is pátyolgattam már 80 feletti kis öregasszonyt pl. a fogászaton, annyira örült szegénykém)
Egyszerü😅
A napnál fűtő lehetsz...
😅vagy Izlandra költözöl .
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)