Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ezek a telefonok már nagyon jó és nagy felbontású képeket tudnak csinálni. Majdnem plakát méretig nagyíthatók! Ha rossz képet kaptál az inkább fényképésztechnikai hiba.
Már egyetemi (stb.) felvételiknél is simán elfogadják a dokumentumok fényképét mellékletként. Általánosan használt dolog.
"MI A MOSLÉK?"
Na én úgy vágnám szájon ezért a mondatért, hogy egy hétig egy irányba pörögne!
Ritka ellenszenves egy ember ez a Bundy.
Elvileg a bármikor megkívánt szilvás gombócot sem csinálhattam volna, csak frissből, de rájöttem, melyik fajta bolti szilvabefőtt olyan, ami nem fő szét a gombócban.
A szilvás gombóc kötelező tartozéka volt a gombócleves, de a mama módján, aki, erre emlékszem, nem rántotta be. Hogy zöldséget főzött-e bele, azt már nem tudom. De egy keveset talán, a zellerzöld tuti kötelező volt.
Létezik online fax is.
No igen, a méretet szokni kell, én a bakancslistás játékban sosem tudok ügyesen felkapni kártyát telefonon. Csakis gépen.
Nekem elvileg van a számítógép mellett nyomtató-szkennerem. (Még nem illesztettem a jelen gépemhez.) Sőt a gépemre letöltöttem belső nyomtatót is, azaz tudok "virtuálisan" nyomtatni. Számlákat ezzel küldök, a számlázó progi által kiállított számlát PDF-é alakítja. Ezt csatolom a mailhez.
Viszont nem érzem magam felkészültnek arra, hogy fél körömnyi billentyűzeten írjak.
Klassz dolognak tűnik, megéri körbejárni, ha valakit érint. Szkennelést nem, de telefonról wifis nyomtatást fiam megmutatta - már elfelejtettem :)
Én olyan "okos" vagyok, hogy először a képet telefonról elküldöm mailben magamnak, értsd: saját címemre :D utána bekapcsolom a számítógépet, letöltöm és továbbítom vagy nyomtatom :DDD
Nem kell meggyőzni, mert tudom, hogy ez így rohadtul bonyolultabb, de valamiért mégis kézenfekvőbb, bejáratott, ismert út.
Persze.
De ha valaki fordíttatni akar, vagy más okból iratot továbbítani, nem muszáj esetleg külön keresnie egy szkennelési lehetőséget.
Még másolatot is tud így készíttetni.
Az volt a gáz, hogy engem hívtak, és fontos lett volna, hogy felvegyem.
Adtam ugyanis egy hetet a kéretlen ajándéknak, beletettük a kártyámat. Akkor sem volt még mobilos előfizetésem. Sőt akkor még WiFi-m se volt. A húgom jót akart az ajándékával, de igazán nem tudtam vele mit kezdeni.
Amikor meg készültem valahova, akkor mondta, látod, a telón ott lenne a GPS. Elröhögtem magam, én gyalog megyek, ráérek megkérdezni, hol van pontosan az x utca, pláne hogy nagyjából a gugliból tudtam...
Ez is 4 éves cikk.
Hogy miért csak a napokban láttam hasonló cikket először, azt én se tudom. Valami mást keresgéltem talán.
Sokáig én sem tudtam felvenni :) Kolléganőmnek rendre szokása volt, hogy kiment, telefonját nem vitte magával és természetesen mindig csörgött. Főnök mondta, nyomd ki. De hogyan? :D Kopogtattuk, hiába.
Engem nem zavar, ha jó a csengőhang, mórikálom magam: fejrázás, csápolás, tánci-tánci :DD
Én is ott vagyok a fiam fülén, amikor vásárol.
Nekem is kényelmesebb mobilt hayználni, mint a vezetékest idehozni, de okosra még nem vágyom. Lehet, hogy az is eljön egyszer, de általában olyasmit veszek, ami tényleg jól jönne. Ezt elég jól el lehet előzetesen is dönteni, persze kis időt is kell rá szánni. Meggondolni, hogy ne költsünk feleslegesen.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)