Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
az idő ma nagyon változatos itt Kalocsa környékén a 4 évszakból 3 már meg volt.. remélem azért a tél nem jön el..:O
képzeljétek az előbb gondoltam szedek egy pár szem nyári almát a fáról (mindig azt ettem ami leesett) szóval szedtem az almát és úgy megcsípett valami a homlokomon.. darázs vagy mi gyorsan rászorítottam ecetes zsepit már jobb csak lett egy kis szarvam..:O)
Holnapra először én a rántott cukkinit akartam a petrezselymes krumplival, + par.salátával.
Délelőtt lent jártam, megismerkedtem egy idősebb hölggyel, mondja, hogy ő holnap rizses húst akar csinálni "ahogyan az orosz barátnémtől tanultam" !!!
Rákérdeztem az milyen, kedvet kaptam rá, megpróbálom én is! Ha gondolod, szívesen leírom, egyszerű, de egészen jól hangzik. :)
Aha...
Nekem anyukám, a császáros szülésem után, rakott karfiolt hozott szegény!
Csak úgy csendben súgom, hogy az epeműtét után is óvatosnak kell lenni! Egyszer simán megehetek bármit ami egy epésnek nem való, de ha rövid időn belül ráismétlek, akkor azóta is begörcsölök. Bár ez csak olyan mértékű, hogy le tudom kezelni egy időben bevett Nospával.
Szóval a töltött káposzta maradékát másnap nem érdemes megkóstolnom....
Örülök, hogy túl van rajta!!!
Nekem az epeműtétről a legszörnyűbb emlékem, az első éjszaka!Valami borzasztó volt az ágyam, bele voltam süllyedve a közepébe és nem tudtam odébb mozdulni a csövek miatt. Azt hittem leszakad a derekam úgy fájt!!!!
Mit jelent hogy rosszul volt a műtét után? Nem tudott aludni? Az a legjobb ilyenkor.
Egy arasznyi gyökeret áss ki, amin van egy pici hajtás. A második évre túlnövi az 1 métert. És csak azért marad alacsonyabb, mert nem tud terjeszkedni a gyökere!
Egyébként olyan erőteljesen nő a gyökere, hogy simán szétrepesztette az előző edényét!
Nálunk is léteznek a lavór méretű mélytányérok! Gulyáslevesnek, főzeléknek és húslevesnek. De ha ebből eszünk akkor nincs más. Egytálételként jár a húsleves is. Persze sok benne a zöldség, a tészta és nyilván van valami leszopogatható hús is benne. De igazság szerint tyúkból vagy nagyobb húsdarabból nem főzök levest már sok éve. Kedvencünk a kacsanyakból készült, mert az (bőrtelen) teljesen zsírmentes szinte és egész nap lehet főzni anélkül, hogy szétfőne - de ettől a hosszú főzési időtől irgalmatlanul finom az íze.
Ilyenkor csak a zellert, hagymát és a fűszereket rakom bele a levesbe a főzés kezdetén. A többi zöldség csak az utolsó 20-25 percben kerül bele, hogy ne főjön szét.
Amikor gyulladásban van, nem műtik, mandulát sem. Kolléganőm végül már attól is rosszul volt, ha vizet ivott. Nálam véletlenül derült ki... na jó, tudtam róla, de megúsztam rosszullét nélkül, igazából csak évente egyszer terveztem megnézetni ultrahanggal. Legutóbbinál aztán kiderült, hogy el van záródva a hólyag, 15 cm-es, fele bal oldalra átlóg. Ki tudja, mióta lehetett ilyen, mindenesetre komolyan vettem, két hét múlva kidobattam. Mivel nem voltak panaszaim, a műtét is eseménytelenül zajlott, szerdán műtöttek, hétfőn dolgoztam.
Remélem, nálatok sem lesz szövődmény, jobbulást kívánok! :)
Kedves egészségetekre!
Ez most valami új recept, vagy a szokásos módon készítetted, csak különösen jól esett???
Hát Lányok! Kifejezetten nagyon jó lett a fasírtom!!! Nagyon ízlett!
Petrezselymes krumpli volt mellé és paradicsomsaláta.
Előtte a tegnap készült zöldséges zellerlevest ettük. De még annak is megvan a fele. Jó lesz hétfőre, amikor majd dolgozom.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)