Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


108834. forrest2010 (válaszként erre: 108831. - Dodi44)
2019. jún. 14. 08:06

...tökéletesen igazad is van ! amíg van jobb lehetőség.... és lopnak !!! mint a p.......sok !!!


...emlékszem h régen mekkora hacacárét csaptak az olyan ügyletekért , amibe uzsorakamatot számoltak fel az eccerű hétköznapi emberkék !!! na ma a bankok ugyanazt csinálják !!! elborzaszt az h hogy lehet valaki akkora mar.a ? h minden carra hitelt vesz fel , nyaralásra ? iskolakezdésre ? ....inkább sose nyaraljak !!! iskolához + megfelelt az olcsóbb , de megfizethető cucc a gyerekeknek !!! a férjem legszívesebben hozzávágna valamit a tv-hez az idióta reklámaik miatt !


...de az biztos , h nagyon észnél kell lenni az embernek !!! régen felháborított h egyszerűen nem fizették a rezsit és sokszázezres adósságot halmoztak fel emberek , naná h akadt olyan , aki utána úgy volt vele h 1 frászt fogok én rendesen fizetni , amikor a másiknak + eszeágába sincsen !!! mert ingyen ugye kéne ! na de pénzért ?! akkor már inkább fizessen érte más !

108833. 12d083b51b (válaszként erre: 108831. - Dodi44)
2019. jún. 14. 06:43
Ha jól tudom ez osztrák bank határon innen levő fiókja. De igazad van, mindegyiknek maga felé hajlik a keze.
108832. 12d083b51b (válaszként erre: 108825. - Dodi44)
2019. jún. 14. 06:39
Nyugi, attól még a paradicsom kerek lesz rajta. Lényeg, hogy a palánták ott maradjanak és szépen fejlődjenek.
108831. Dodi44 (válaszként erre: 108809. - Forrest2010)
2019. jún. 14. 06:29

Ne bizz a bankokban mert csalnak es hazudnak!!!!


Amikor meg meg volt a hazam, nagyobb osszeget hoztqqm haza magammal, hogy teljesen renolvalhassam, felujjithassam a csaladunk hazat.

Nem a bankal utaltattam at, hanem egy kulon engedelyel magammal vittem. sikeresen. ezt tettem tobb alkalommal is. de viszont. amikor vissza utaztam, az elott mar nem tudtam a hatosagoktol elintazni hogy a mar a teljes felujjitas utan megmaradt osszegey magammal vigyem, mert van egy maximum osszeg amit a szemelyemen tarthatok, es nem kell kulon hatosagi engedely hozza. Azt hataroztam, hogy a "reifheisen" (biztos nem jol irtam) bank alltal hazakuldom az en itthoni szamlamra. megvartam, mig az atvaltasi szam nekem kedvez es a reggel kilencre mar a bankban voltam intezkedni. Azt mondtak az a torvenyuk, ha reggel tiz elott csinalom az atutalast, akkot ugyan az a nap arfolyamaval intezik az atszamitast. Torveny az torveny! -gondoltam, hat annak megfeleloen cselekedtem. De a bank masnapra felvitte az atszamitasi szamukat ami oket szolgalta! Erre harmadnap kaptam egy ertesitest, hogy azon a napon amikor en inteztem, nem kuldhettek el a penzemet, mert az alltalam adott bankszamom, az atutalahoz nem volt helyes! De ok utanna jartak es kijavitottak, es persze csak masnap tudtak ezert atutalni a szamlamra. Nagy osszeget vesztettem veluk, mert egy napot kesleltethettek. Ketszer is ugyan azt a trukkot hasznaltak ellenem. A szam pontos es helyes volt, mert ugyan arra a szamra, mar elotte is utaltam at penzt.

Hogy is van az, hogy a rigo ball felul is nekem futyul, meg jobb felul is nekem futyul...

Az otthoni bankokat soha tobbet nem hasznalom.

108830. forrest2010 (válaszként erre: 108827. - Globus)
2019. jún. 14. 05:34
...hátnaja :( :( :(
108829. forrest2010 (válaszként erre: 108813. - Ab61752c45)
2019. jún. 14. 05:32
...távolra én se láttam jól soha , a pesti utcákon nem láttam a túloldali utcanév táblát se tisztán , ez volt a kisebbik bajom :) de amikor ismerőst véltem felfedezni néhány méterre és integettem , mivel nem jelzett vissza , mire odaért rájöttem h már megint .... és ez jó párszor előfordult itt a faluvégén is , hát inkább majd akkor köszönök , ha hasra estem benne :) de 1 idő óta közelre sem látok jól , nagyon nehezen indultam el szemüveget csináltatni , de éppen 1 hete kaptam sms-t h 2 éve elmúlt , menjek nézessem + a szemem újra :( Bundynak minden fontos helyen van 1 szemüvege :) de könnyen veszi mert +-osat szokott az Auchanba is venni , viszont mínuszosat még sose láttam :( :( nekem + az kék :)
108828. globus (válaszként erre: 108827. - Globus)
2019. jún. 13. 23:08
A világot senki sem tudja megváltani.
108827. globus (válaszként erre: 108809. - Forrest2010)
2019. jún. 13. 23:08
De az már nem magyar, mert azokat átnéztéééék!😀
108826. Guruljka (válaszként erre: 108825. - Dodi44)
2019. jún. 13. 22:48
Dodi, én nagyon remélem, hogy kiegyenlítődik az időjárás, és sikerül a kis ültetvényed!
108825. Dodi44
2019. jún. 13. 22:45

Alazatossan jelentem, Hat ilyen meg nem tortent meg velem.

Ez a tel utani idoszak, mert tavasznak nem igen hivhato eddig allandoan esett az eso, ki sem tudott szaradni egy kicsit sem a fold, mindig csicsogott vagy mikor mar majdnem, hat ujra esett...

Tegnap elertem arra a pontra, hogy nem birtam tovabb mar varni nekiestem a rotokapaval es megmozgattam a "birtokomon" [a garazsom mogotti 6x4meter] "folszantottam, de a sarban nem akart jol mukodni a kapa, es a gaz racsavarodott a keseire... no eleg az hozza, ma delutan negy orara elpalantaltam az osszes paradicsom palantat, de haromszor kellett neki fognom, mert kozben is esett es egyszer meg csak ugy szakadt az eso! De mind bent van a foldben. Azt hiszem a sorok nem lesznek tul szimetrikusak, es egyenesek, az volt a fontos, hogy foldben legyenek a palantak es nem a sor egyenessege. Kicsit hasonlit arra, amikor az okor pi...

Azt hiszem, mire a keso oszi fagyok megkezdodnek, akkorra lehet hogy lesz egy ket zold kis paradicsom is. :-)))

108824. *gumibogyó* (válaszként erre: 108816. - Domimama)
2019. jún. 13. 21:44
Ennyi finomságot😅olvasni is nagyon jó,de megkóstolni még jobb lenne,ha vlki elkészitené ebben a melegben, macera meg mosogatàs.😊
108823. Bözsi néni (válaszként erre: 108821. - Guruljka)
2019. jún. 13. 21:36
A recept egyébként jó, csak hantejszín kell hozzá:-)
108822. Bözsi néni (válaszként erre: 108820. - Guruljka)
2019. jún. 13. 21:35

Hát akkor inkább nem csinálok, de a hulalának pl. pocsék az íze, állaga, meg a többi növényinek is. Hidrogénezett pálmazsír általában.


A pálmazsír miatt ehetetlenek már a nápolyik is, néhny kivételtől eltekintve.

108821. Guruljka (válaszként erre: 108820. - Guruljka)
2019. jún. 13. 21:29
A receptet a baráti társaságban kaptam, nem próbáltam még, de sokan szeretik készíteni és enni is.
108820. Guruljka (válaszként erre: 108817. - Bözsi néni)
2019. jún. 13. 21:28
Ritkán készítek tejszínhabost, a fiam azt se szereti, én meg hízom tőle. De gyakran látom a boltban, hogy nincs valódi tejszín, növényi meg akár többféle is.
108819. Bözsi néni (válaszként erre: 108815. - Domimama)
2019. jún. 13. 21:26
Én is így szoktam használni.
108818. Bözsi néni (válaszként erre: 108813. - Ab61752c45)
2019. jún. 13. 21:25
Én inkább szemüveget hordok, bizonytalannak érzem magam nélküle.
108817. Bözsi néni (válaszként erre: 108810. - Guruljka)
2019. jún. 13. 21:24
Soha nem használnék növényi vackot tejszín helyett. Pocsék.
108816. domimama
2019. jún. 13. 20:27

Ezek is finomak, lehet szemezgetni:

22 pohárkrém

Madártej

Egy liter tejet felforralunk, és amikor már lobogva forr, hat-hét tojásfehérje felvert habjából galuskákat szaggatunk bele, két-három galuskánál sohase főzzünk többet egyszerre, mert nagyon megduzzadnak. Ha megnőttek, és feljöttek a tej tetejére, óvatosan tálba szedjük őket. Ha az egész habot kifőztük, a hat tojássárgáját elkeverjük hat evőkanál vaníliás porcukorral, és folytonos keverés közben beleöntjük a forró tejbe, amelyben a galuskák főttek. Tűzön addig keverjük, amíg a krém sűrűsödni kezd. A tűzről elvéve tovább kavarjuk, amíg kissé kihűl. A kihűlt madártejbe beletesszük a habgaluskákat és tálalásig hűtőben tartjuk.

Vaníliakrém

Hat tojássárgáját és három egész tojást habosra kavarunk húsz deka porcukorral és egy evőkanál liszttel. Feleresztjük fél liter tejjel, beleteszünk fél rúd vaníliát, és gőz fölött addig keverjük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor levesszük a tűzről, a vaníliát kiszedjük belőle, és kihűlésig tovább keverjük. Akkor belekeverünk másfél deci kemény tejszínhabot. Poharakba töltve hűtőbe tesszük, és tálaláskor cukros tejszínhabot nyomunk a tetejére.

Karamellkrém

Öt deka porcukrot megpirítunk, és kevés vízzel feleresztve, sűrűre főzzük. Hat tojássárgáját habosra kavarunk húsz deka porcukorral, és feleresztjük hét deci tejjel. Tűzön addig vetjük, amíg megsűrűsödik. Levéve belekeverünk előbb hideg vízben áztatott, majd kevés forró vízben feloldott egy és fél deka zselatint és hozzákeverjük a sűrűre főzött cukorkaramellt is. Az egészet szitán áttörjük, majd ha kihűlt elkeverjük három deci cukros tejszínhabbal. Poharakban hűtőbe tesszük és tálaláskor cukros tejszínhabot nyomunk a tetejére.

Kávékrém

Három púpozott kávéskanálnyi darált kávéból erős feketét főzünk, és feleresztjük annyi tejjel, hogy az egész hat-hét deci tejeskávé legyen. Most hat tojássárgáját elkeverünk hat evőkanál porcukorral. Mikor sima, feleresztjük a tejeskávéval és tűzön addig verjük, amíg megsűrűsödik. Beleszűrünk másfél deka feloldott zselatint, majd kihűlésig tovább keverjük. Hidegen összekeverjük két és fél deci vaníliás, cukros tejszínhabbal és poharakba töltve hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal tálaljuk.

Kávébabkrém

Fél deci nagyon erős feketekávét elkeverünk tizenhét deka vaníliás cukorral, hozzászűrünk forró vízben feloldott két és fél deka zselatint, majd az egészet elkeverjük fél liter, nagyon kemény tejszínhabbal. Kikent formában néhány óráig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt a formát forró vizes ruhába csavarjuk, hogy a krémet könnyen kiboríthassuk a tálra.

Malakoff-krém

Tizenkét deka vajat habosra kavarunk három tojássárgájával és tizennégy deka vaníliás cukorral. Hozzákeverünk tizennégy deka hámozott, pirított mandulát és két evőkanál finom rumot. Egy kristálytál alját kirakjuk babapiskótával és meglocsoljuk kevés vaníliás cukros tejjel, majd a fenti krémből egy réteget töltünk rá. Megint tejjel locsolt piskóta és krém következik, amíg a készletből futja. Néhány órára hűtőbe tesszük. Cukros tejszínhabbal, befőtt gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Tejszínhabos piskóta

Tizenkét darab rumba mártott piskótával kirakjuk egy üvegtál alját és vegyes, cukorban eltett gyümölcsöt szórunk rá. Hat tojássárgájából, tíz deka vaníliás cukorból és egy evőkanál lisztből gőz fölött sűrű krémet főzünk és befedjük vele a gyümölcsöt. Megint rumba áztatott piskóta, cukrozott gyümölcs és krém következik. A tetejére kúposan felhalmozott, cukrozott gyümölccsel díszített tejszínhab jön. Hűtőben hűtjük.

Rizskrém pohárban

Negyed kiló megmosott rizst fél liter tejben puhára főzünk, majd szitán áttörjük. Elkeverjük tizenkét deka vaníliás cukorral és ha kihűlt, fél liter tejszínhabbal. Poharakba töltve, és a tetejére két ujjnyi csokoládékrémet téve, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt még tejszínhabbal díszítjük.

Barackkrém

Fél kiló áttört kajszibarackot vagy barackízt habosra keverünk negyed kiló porcukorral. Hozzákeverünk harminc percig hideg vízben áztatott, majd kevés forró tejben feloldott két deka zselatint és fél liter tejszínhabot. Vízzel kiöblített üvegtálban hűtőben megfagyasztjuk, majd lapos üvegtálra borítva, habcsókokkal díszítve tálaljuk.

Eper-, szamóca-, málna- és ribizlikrém

Ugyanúgy készülnek, mint az előbbi barackkrém, csak hogy megfelelő áttört gyümölcsöt vagy gyümölcsízt, veszünk hozzá.

Finom kakaókrém

Hat tojássárgájából, hat evőkanál vaníliás cukorból, négy evőkanál finom kakaóból és fél liter tejszínből vagy tejből gőz fölött folytonos keveréssel sűrű krémet főzünk. Teljesen kihűlve elkeverjük fél liter tejszínhabbal, és poharakban néhány óráig hűtőben tartjuk. Tejszínhabkúppal díszítve tálaljuk.

Csokoládés grillage-krém

Tíz deka porcukorból tíz deka mogyoróval griliage-t készítünk. Ha kihűlt, mozsárban finomra megtörjük. Hat evőkanál porcukrot összekeverünk két púpozott kanál kakaóval, és egy kis csésze erős feketekávéval sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Negyed kiló vajat habosra kikavarunk három tojássárgájával, összekeverjük a kakaós masszával és három tojásfehérje kemény habjával. Egy ovális formát jól kivajazunk, behintjük a megtört grillage felével, beleöntjük a krémet és a tetejét beszórjuk a megmaradt grillage-zsal. Hűtőben megfagyasztjuk, és kiborítva tálaljuk.

Orosz tea-krém melegen

Két deka finom orosz teát fél liter tejszínnel leforrázunk és néhány perc múlva leszűrjük. Négy tojássárgáját elkavarunk tizenkét deka vaníliás cukorral és a forró tejszínes teát tűzön, folytonos keverés közben hozzátöltjük. Addig keverjük, amíg forrni kezd, akkor mokkás csészékbe töltve forrón tálaljuk.

Pörköltmogyoró-krém

Két egész tojást kikavarunk tizenöt deka vaníliás cukorral, egy evőkanál kakaóval, három deka darált, pörkölt mogyoróval és fél liter tejjel. Tűz fölött folytonos kavarás közben addig főzzük, amíg rotyogni kezd. Ekkor tovább keverve, belecsurgatunk három evőkanál vízzel elkavart egy púpozott evőkanálnyi étkezési keményítőt. Azonnal megsűrűsödik. Poharakba vagy vízzel kiöblített formákba töltjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A formákból kiborított krémet kistányérokra tesszük és tejszínhabbal körítjük. A poharakban felszolgált krémnek a tetejére nyomjuk a habot.

Puncskrém

Hat tojássárgáját habosra keverünk húsz deka. porcukorral, majd két deci tejjel feleresztve, gőz fölött folyton keverve, sűrűre főzzük, de felforrni nem hagyjuk. Kihűlésig keverjük, akkor beleszűrünk előbb hideg vízbe áztatott, majd kevés forró vízben feloldott két deka zselatint és négy evőkanál finom rumot, fél liter tejszínhabbal elkeverve kiöblített formában hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal körítve tálaljuk. Tálalhatjuk poharakban is, akkor azonban a tetejére nyomunk tejszínhabot és minden poharat egy-egy szem rumos meggyel díszítünk.

Narancskrém

I. Negyed kiló porcukrot elkeverünk két narancs és egy citrom levével, valamint egy narancs reszelt héjával. Összekeverjük fél liter kemény tejszínhabbal és négy lap, az előző recept szerint feloldott zselatinnal és kikent formában három-négy órára hűtőbe tesszük.

II. Hat tojássárgáját kikavarunk hat kanál cukorral. Három deka két deci forró vízben feloldott zselatint elkeverünk narancshéjon ledörgölt tizenkét kockacukorral és egy citrom reszelt héjával. Felforraljuk és folytonos keverés közben beleszűrjük a kikavart tojásokba, majd az egészet elkeverjük három narancs és két citrom levével. Habverővel keverve, sűrűre főzzük. Kihűtve elkeverjük fél liter cukros tejszínhabbal és poharakba töltve hűtőbe tesszük. Tálalás előtt cukrozott narancshéjjal és egyéb cukrozott gyümölccsel díszíthetjük.

Ribizli-málnakrém

Szitán áttört egy liter ribizlit és egy liter málnát összekeverünk negyed kiló cukorral és három deka kevés forró vízben feloldott zselatinnal, majd háromnegyed liter kemény tejszínhabbal elkeverve, mély porcelántálban hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal tálaljuk.

Hófehérke

Egy liter kemény tejszínhabba belekeverünk kevés forró vízben feloldott három deka zselatint, hat evőkanál porcukrot, fél kávéskanál reszelt citromhéjat és különféle friss idénygyümölcsöt (cseresznyét, meggyet, málnát, epret stb.). Télen eltett gyümölccsel pótolhatjuk őket. Légmentesen elzárható kiöblített formába töltjük és hűtőbe rakjuk. Ha megfagyott, a formát egy pillanatra forró vízbe mártva, kiborítjuk.

Gyümölcsös rizs

Negyed kiló rizst megdarálunk vagy mozsárban megtörünk, majd a rizslisztet egy liter tejben puhára főzzük, megcukrozzuk és ha kihűlt, egy deci tejszínből vert habot keverünk hozzá. A habos rizspép felét kiöblített formába tesszük, cukorban eltett gyümölccsel jól megrakjuk és befedjük a habos rizspép másik felével, majd hűtőbe tesszük. Kiborítva tejszínhabbal tálaljuk. A rizspépbe ízlés szerint kevés vaníliás cukrot vagy rumot keverhetünk.

Almakocsonya

Hat-nyolc sült almát szitán áttörünk és elkeverünk ugyanannyi súlyú porcukorral, valamint két tojásfehérjével és egy citrom levével. Habverővel fél óráig verjük, majd tálra tesszük, és tálalásig hűtőben tartjuk.

Borzselé

Négy citrom héját harmincnyolc deka kockacukron ledörzsöljük és a cukrot a vékony sűrűségű fokig (1-2 perc) fűzzük. Akkor belekeverünk háromnegyed liter könnyű fehér bort, három-négy citromból facsart levet, fél deci narancslikőrt és hideg vízben áztatott, forró vízben feloldott hat deka zselatint. Tűzre tesszük és amikor felforrt, belekeverjük két tojás fehérjét, amellyel együtt babverővel kevergetjük. A képződő habot gondosan leszedjük és az egészet beáztatott és kicsavart tiszta szalvétán átszűrjük. Ebből a zseléből hüvelykujj vastagságú réteget töltünk egy megfelelő méretű mély tálba és ha megdermedt, egy réteg hámozott, illetve kimagozott gyümölcsöt szórunk rá úgy, hogy a gyümölcs ne érjen a tál széléig. Megint egy réteg töltünk rá és azt is megfagyasztjuk. Így folytatjuk a réteges lerakást mindaddig, amíg a forma megtelik. Hideg helyre tesszük és ha jól megdermedt, a tálat néhány percre forró vízbe mártott ruhába csavarva, kiborítjuk. Télen a zselébe gyümölcs helyett jól lecsöpögtetett befőtt gyümölcsöt tehetünk.

Narancszselé

Negyvenöt deka kockacukrot, két narancs reszelt héját tálba téve, elkeverjük tizenkét narancs és két citrom levével, valamint négy deci vízzel. A cukrot mindaddig keverjük, amíg a vízben teljesen fel nem oldódik, akkor belekeverünk előzőleg hideg vízben áztatott, majd kevés forró vízben feloldott három és fél deka zselatint, vízbe áztatott és jól kicsavart tiszta szalvétán kétszer átszűrjük és kivajazott formába töltve hűtőben megfagyasztjuk. Ha megfagyott, üvegtálra borítva tálaljuk.

Citromzselé

Úgy készül, mint az előbbi, csak a narancs helyett citromot veszünk hozzá.

108815. domimama (válaszként erre: 108810. - Guruljka)
2019. jún. 13. 20:26

Ezt a finomságot én is ismerem, és gyakran készítem is, így: 25 dkg babapiskóta, 5 dl tejföl, 5 dl tejszín, 2 db citrom, 12 ek. cukor, 1 cs. vaniliás cukor

A tejfölt keverjük ki a kétféle cukorral, és keverjük bele a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy jénai tál alját kirakunk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön, és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citrom gerezdekkel és levélkével díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Nagyon finom, könnyen elkészíthető sütés nélküli sütemény.

Cukorbeteg vagyok ezért édesítőt használok, azzal is isteni finom.(Xilit, Süssina, stb)

108814. Lávli (válaszként erre: 108812. - Forrest2010)
2019. jún. 13. 19:29
Kedves egészségetekre! :)
108813. ab61752c45 (válaszként erre: 108798. - Bözsi néni)
2019. jún. 13. 19:10
én sem látok jól távolra,ha valakit nem ismerek meg,hát úgy járt. igaz közelre is egyre rosszabbul.
108812. forrest2010 (válaszként erre: 108787. - Lávli)
2019. jún. 13. 17:49
...jó kis hideg gyümölcsleves , v legalább 1 jó hideg kompót is jó , nekem ma levesnek indult és maradt kompót :) csak hideg legyen :)
108811. Guruljka (válaszként erre: 108810. - Guruljka)
2019. jún. 13. 17:48
Sokan mély tálban rakják össze, és óvatosan kiborítják belőle, úgy tálalják.
108810. Guruljka (válaszként erre: 108808. - 12d083b51b)
2019. jún. 13. 17:42

Csatlakozom! Ezt is lehet előre:


CITROMOS ÁLOM


2 cs. piskóta tallér, (kis kerek babapiskóta)

2 citrom reszelt héja,

1 citrom leve,

9 ek. porcukor,

4 dl tejföl,

½ l Hulala (növényi tejszín)

Rövid leírás

Kellemesen citromos, igazán üdítő desszert.

(Akár télen is!)

Elkészítés leírása

A tejfölt a porcukorral, a citromhéjjal és a citrom levével összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Ezek után óvatosan hozzáadjuk a krémhez.

Egy réteg krém, egy réteg piskóta tallér. A legalsó és a legfelső réteg krém legyen!

(Ajánlatos egy éjszakát hűtőben tárolni, hogy a piskóta megpuhuljon.)

108809. forrest2010 (válaszként erre: 108793. - Globus)
2019. jún. 13. 17:37
... jó ! de ha valaki elutalta valahova , akkor hozzá is juthat , nem kell h visszautalja ide :(
108808. 12d083b51b (válaszként erre: 108805. - Katus3)
2019. jún. 13. 16:47

Ha mégis meggondolod magad, sütés nélküli sütit előző nap összerakni:


[link]

108807. Bözsi néni (válaszként erre: 108806. - Bözsi néni)
2019. jún. 13. 16:34
Előzö nap megcsinálhatod.
108806. Bözsi néni (válaszként erre: 108805. - Katus3)
2019. jún. 13. 16:33
Csinálhatsz tésztasalátát is, azt is hipphopp össze lehet rakni, hideg, finom, és az éhséget is elűzi.
108805. katus3
2019. jún. 13. 16:21
Sziasztok. Kicsit eltűntem... mi hétvégén meg fogunk gyulladni a ballagáson. Sütit nem is sütök, lesz dobozos fagyi és behűtött gyümölcssalátán gondolkozom...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook


Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.