Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Köszi!
Kellenek az ilyen napok! :)
Az a része a kertnek parlag volt mát minimum 10 éve!
Akkor költöztünk ide. Egy alkesz, egyedülálló férfi lakott itt... Az aztán semmit nem ültetett. És a szomszédokban sem volt veteményes...
De jóóó ötlet!
A borsóleves! És a túrós tésztához is van itthon hozzávaló! :)
Ha csőben sültet készítek, mindég keverek egy tojást is a tejfölbe. Meg egy kis sót és borsot.
De esetleg fokhagyma vagy más fűszer is mehet bele.
Nyestriasztónak legjobb a kutyaszőr!!!!
Ha nincs kutyátok, az összes szomszéd kutyástól kell kérni! Már, ha szokták kefélni őket...
De tényleg működik!
Igaz, ami igaz, nem kevertem ki.
Ugyanis előtte megkóstoltam, és hát na... nehezen megszokhatónak találtam. Túl akartam lenni rajta,
"12,5%os tejföl nem folyt sehova"
Ez nem az alacsony zsírtartalom miatt van!
Bizonyos márkájú termékekbe sok állományjavító van. :(
Egy nagyon régi kedves ismerőstől van a recept, ő nem tudom, hol tanulta.
"GRÍZPUFF
1 liter vízbe 10-15 dkg cukor (ki mennyire édesen szereti). 1 citrom félbevágva. Fölforralni, belefőzni 20 dkg grízt. Amikor megfőtt, a citromot félretenni, és amúgy forrón jó kikeverni, amíg kifehéredik. Akkor belenyomni a főtt citromok levét, tovább verni, amíg jól fölemelkedik. Beletenni apróra vágott epret/málnát, ki-mit szeret. Jégbehűtve tálalni."
Napok óta kívánunk valami hűs, könnyű desszertet. Ma vettünk búzadarát és fagyasztott szedret. Citrom van.
Régebben is elkészítettem már, érdemes géppel kikeverni, még a térfogata is megnő. Lehet más gyümölcsöt is beletenni, de valami bogyóssal finom.
Ez pont olyan, mint Vass Albert írása, a Patkányok honfoglalása!!!
Ha nem ismered, érdemes meghallgatni! Csak 6 perc.
Azért paradicsomot is esznek. Meg az alkalmazkodás is létezik.
A maiak már jó pár vegyszerre is rezisztensek.
Én azt kívántam, hogy mindég tudd telerakni a hűtőt!
Legyél képes rá, anyagilag egészségileg, ha akarod!!! :)
Köszönjük szépen!!!
Bár most még úgysem értem, hogy kerülnek elő egy olyan földterületről ahol sosem volt krumpli és nadragulya ültetve!!! :O
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)