Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Mindig féltettem a húsdarálót, hogy ne menjen tönkre a kemény zsemlétől. Meg nehezen is tudom elképzelni, hogyan teszem bele, hogyan kap bele a csiga...
Még gondolkodom rajta, pár évet, mielőtt rászánom magam.:))
Én a húsdarálón reszeltem, hiszen amikor összegyúrod bármivel, az meglágyítja, nem fog darabos maradni.
De ha gondolod, rakd bele egy hűtős zacsiba, és klopfold ki, úgy is apróra tudod törni. Vagy egy részmozsárban. :))
Én sem akartam!
Éppen benéztem a sütőbe, kell még 1 pillanat és veszem ki, és megszólalt a kapu-csengő... kiszaladtam, és mire visszaértem, a piskótám színt váltott...
Gyorsan kavartam egy újat, ezt pedig hogy majd lesz belőle valami, mert "kaját nem dobunk ki" egy hét múlva faragtam le róla az égett részt, és a gesztenye masszával...
... vittem a kis golyókból egy kistányérral anyósoméknak is: Ennek kérem a receptjét! mondta. Márpedig, ha egy anyós ilyet mond, az csak jó lehet! :))
Speciál én még babapiskótát nem csináltam, de szerintem is jó lesz az úgy, ha ledarálod.
Az én piskótám (sütéstől számítva) 1 hétig várt a sorára a spájzban, aztán daráltam le. Eléggé száraz volt már.
Majd figyeld, hogy mennyi kávét öntesz hozzá, hogy ne legyen túl lágy, biztosan sikerülni fog. Ne csináld meg egyszerre az egészet, majd akkor lesz módod kitapasztalni. :))
Ez már eleve kemény, bolti babapiskóta. 100 grammonként külön csomagolva. Most néztem, majd egy kiló:((
Le fogom darálni, idáig már eljutottam a tervezéssel.:))
Életemben nem ettem meg ennyit összesen!:)
Valamikor régen beszáradt piskótát ledaráltam, gesztenye masszával, kávéval, rum aromával gyúrtam össze. Kis golyókat kókusz reszelékbe forgattam. De lehet őrölt dióba is forgatni.
Gyerekek esetében a rum aroma helyett megybefőtt levét, vagy valami hasonlót lehet használni.
Nagyon kapós lett!
Én visszavittem volna az egészet úgy ahogy van. Mert vagy a L.idi központi raktárában, vagy a csomagolóban fagyott meg, vagy mindkét helyen mínusz alatt tárolták.
Az őstermelőnél biztosan nem, mert ők ömlesztve viszik a felvásárlóhoz azon a napon, amikorra időpontot kapnak, és előző nap szedik, osztályozzák.
Egyébként valóban felháborító, ráadásul nem is olcsó. Biztosan reklamálnék a helyedben, ha vissza nem is vinném.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)