Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Nem hiszem. Évek óta jár ide ez a termelő, a faluhíradó (szembe szomszéd néni) biztosan bemondta volna:))
állítólag az autós,aki árulja csal a mérleggel.miért nem csalna,mikor mindenki.
Akármilyen pörköltszaft megmarad, az megy a fagyasztóba, később jó lesz másik ételbe ételízesítőnek. Pl. egy hamis gulyásba.
A görögdinnye a gyengém.:) Mikor a lányomat vártam, vettünk egy 18 kilós dinnyét. Ketten néhány nap alatt megettük, nem romlott meg! De az exem azt mondta, hogy még egyszer nem cipel fel nekem ekkorát a negyedikre!:))
Rögbidinnyének hívom ezeket a csodákat. Szerintem, ha a falhoz dobnám, visszapattanna.:)) Szerencse, hogy a piacon még lehet kapni kevésbé szabvány dinnyéket is...:))
Nálunk még a dinnye is házhoz gurul.:)) A dinnyés évek óta ugyanaz a termelő, görögöt és sárgát is hoz, hetente jön az utcánkba, ott áll meg, ahol megállítják. Ha kell, fél dinnyét is ad, a kocsi hátuljában le is fóliázza. Bár, én fél dinnyét még nem vettem nála:))
Van egy osztálytársam,már gyerekkoratól rossz volt a szeme,mkstanában,kb. 6-8 éve vakult meg teljesen. Azt hiszem,ő egyesületi tag(MAGYA VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE),es biztos mindent igénybe vesz,megpályáz,stb. Ő a SKYPE-n angolt tanít!! Facebookozik,telefonal,stb.,úgyhogy biztos hogy van valami programja,ami felolvas,fogadja a diktálást meg a többi. A laptopja nélkül sehova nem megy,se a vykvezető kutyája nélkül!
Úgyhogy,biztos vagyok benne,hogy fogsz tudni dolgozni...de az az állapot csak nagyon sokára következzen be,hogy ilyeneket kelljen majd használni!
néha a lányom Pestről szokott hozni,egy-két tálkával,nem rossz.bezzeg régen 10-12 tányérral csináltam,de nincs már,aki megegye.
nyáron sosem főzök kocsonyát,inkább pörköltet a hozzávalókból.hát jó lett.a hűtőbe nem szeretem betenni,mert olyan hideg lesz,hogy megfájdul a torkom.és,ha rámjön az ehetnék,akkor enni kell.nincs türelmem kivárni,míg nem lesz olyan hideg.
én nem vagyok nagy gyümölcsös,a sárgadinnye felét is ki kellett dobni.inkább húsos.na,a milurit is hiánycikk.mentségemre szóljon a köszvényre való hajlamot is örököltem.az anyámnak írták föl,mert neki is magas a húgysava,de életében nem okozott panaszt,nem úgy mint nekem,meg az apámnak.a fiú-testvéreimnek sem,pedig az egyik bőven evett zsíros húsokat,rá egy kis sört.igaz a másik szinte semmit sem.
A pirítósról miért? Én épp azt eszem, mikor feljön 2-3 kg.
Nekem is készülődik már a gyomrom egy cs.pörire. Várok még vele egy kicsit.
...bakker !!!ennyi féle lehetőség ! :( amivel lenyúzhatják az ember bőrét :( :(
... ó hát régen Bundy kettévágta és 1 ültő helyébe be is lapátolta a 10enkilós dinnye felét , aztán előfordult , h még a másik feléből is rámaradt a fele :( képzelem h mennyire az egekbe lehetett tőle a cukra :( :( mert 2 v 3 éve ? 1 szelettől is 14-re felszaladt a cukra :( :(
Azt írod lettél vállalkozó...
Eddig úgy tudtam, hogy "adószámos magánszemély"-ként csinálod a fordítást.
Nem tudom ma már mi van, de azokra volt régebben a 10 %-os költséghányad adózási lehetőség, talán azt az adózási módot is át kellene nézni. Persze csak ha valóban adószámos magánszemélyként dolgozol, és nem "egyéni vállalkozó" vagy.
...de jó Neked !!!! évekkel ezelőtt , mikor éppen az utolsókat rúgtam én is leadtam néhány kilót , aztán , mivel kaptam 1 kis haladékot felszedtem a dupláját annak , ami lement :( le kéne szokni a kenyérről , pláne a pirítósról :( :(
No erre mondják mifelénk: Lehet hozzátok bízni. 😃
Amúgy szép jó reggelt!
Itt olyan esőre álló idő van...kukucskál a nap,de nem igazán akar előbújni...
Na...végszóra kisütött...😁
...de a kocsonya téli étel...Bár az egyik ismerősömannyira megkívánta,hogy nyáron csinált! Jó étvágyat hozzá! Majd kérek szépen egy tányérkával,de csak levét.😃
[link]
Ha be tudnátok menni, ott a Vámház körúton mindig van.
Persze, fogalmam sincs merre laktok. :)
... :) köszi ! na akkor Bundy lehet h kocsonyát esz a héten :) / Paudits énekelte 1x valamibe h : eszve lesz + iszva lesz :D van a neten 1 tündéri felvétele , a Csala Zsuzsával énekelnek + táncolnak , mindkettejüket nagyon kedveltem :) :)
Azon nem gondolkodtál még, hogy esetleg tolmácsnak, idegenvezetőnek, hasonlónak utazási irodához, szállodához vagy kisebb motelekhez, hasonlókhoz bepróbálkozz???
Attól még a fordítást is nyugodtan tudnád csinálni, kevésbé erőlteti meg a szemedet és gép sem kell hozzá. 😀
Az + nekem van, küldök. 😀
...nem is beszélve arról h a kisebb sokszor még fejletlen , kényszeredetten érett.....a félbevágotton legalább látszik h nem poshadt...aszott...ha nem is lehet beleharapni egyet :( csak megkóstolásilag :) / ahogy Bundy mondja :) ha beleeszik valamibe :)
Most is megyek, csak ha igazán nézni akarom, kizárólag csaj ülve. :))
Nem, az ki van csukva! Erősen odafigyelek, mikor-miből-mennyit és főleg, hogy mit. Már a többletem nagyját leadtam, dolgozok rajta erősen. :))
...én a csirkepörit szoktam néha hidegen , mert lezsírozom a tetejét , de olyan kocsonyássá kötött h isteni fincsi :) és annak már inkább csak a szaftja az ami még van benne :( de nem dobunk ki semmit :) :D és ilyenkor én vagyok a házimalac :)
Látod, ezért nem veszek csak negyedet. Nálunk minden zöldségesnél vannak a pultra kitéve félbe, negyedbe vágott dinnyék, folpakba csomagolva, csak rábökök. Azt is elég hazahozni, és az is elég 1-2 evésre.
Főztél már csirke-kocsonyát??? Mert én igen! Bele egy kis vastagja, egy kis szopogatós és a jó sok láb!
(Csak valamivel több só kell bele, mint a normál kocsonyába! Szerintem.)
További ajánlott fórumok: