Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Persze! Krumpli az kell bele!
Meg kömény, fokhagyma és majoranna is! :)
Ahogy hűl és álltában, másnapra besűrűsödik!
De jól van ez így. Ha kell, fel lehet hígítani, ha meg csak egy kicsi maradt, remek melegszendvicskrém!
Igen. Ha van ideje az embernek!
De kelesztés nélkül max 15 perccel több a sütési idő és kimarad az órás kelesztés!
Nem baj! Bicajozni mindenki tud, fűnyírót szerelni csak kevesen!
Legyél büszke magadra!!
Nem is kell drága mikró! Minek? Úgyis leginkább csak melegítünk benne. Akkor meg minek a többi funkció?
Az enyém is több, mint 20 éves!
Más:
A mikró szigetelését úgy lehet ellenőrizni, hogy beletesztek egy mobiltelefont és (persze a mikró bekapcsolása nélkül!!!!!) bezárjátok az ajtaját és megpróbáljátok felhívni.
HA csörög a telefon akkor nem jó a mikró szigetelése!
Az itthoni tökéletes, a cégnél simán csörög. Igyekszem nem előtte állni amikor melegítek!!!
Nem értem, a sárgaborsó miért annyira sűrű.
Több vizet kell hozzátenni. Én krumplit is főzők bele.
Nálam a kelkáposzta főzelék tartalmaz ízesítőül néhány karika füstölt kolbászt és kész! Minek hozzá még hús? Így is nagykanállal szereti a család!
Max egy pár virslit karikázok még bele a főzés végén!
Nincs benne semmi különös, csak annyi, hogy ne kelesztem a tésztát külön!
Összedagasztom, kinyújtom, megpakolom és megy a hideg sütőbe!
"Tudjátok-e, hogy ma van a kézmosás világnapja?"
Nem, de jó dolog, ha népszerűsítik!!!
Én minden hazajövetelnél elsősorban kezet mosok!
Az emberek beleköhögnek, tüsszentenek a tenyerükbe, aztán megfogják a járműveken a fogózót, és meg utánuk kapaszkodom ugyanazon a rúdon!
Pfúúúj! Van aki ezzel a kézzel főz vagy eszik!!!
A másik kedvencem amikor beleköhög a tenyerébe valaki és utána nyújtja kézfogásra a kezét!!! :((
Én nem kelesztek a sütőben. Nyáron szépen megkel magától, fűtési szezonban beteszem a fürdőszobába letakarva :) Ott nagyon meleg van, távfűtés.
Konyhában nem, mert nincs fűtőtest, levetettük évekkel ezelőtt.
Első kelesztés a dagasztógépben történik, kiöntve megformázom a tésztát, és kelesztem még egyszer fent leírt módon, közben felmelegszik a sütő is.
Anyósom mesélte, hogy tálban a dunyha alá szokták dugni régen... ja, gondolom, ha valaki odáig melegítette az ágyat :) Hidegben a dunyha alatt is hideg van.
Nem a hagyományosan megkelesztett pizza a gond!
Én nem kelesztem, csak hideg sütőből indítom és mégis szépen feljön.
De mindenféle kelt tésztámra igaz ez!!!
Így készül leggyakrabban a kalács, a bejgli, a kifli, a bukta és hasonlók!
Így igaz!
A barátnőm vért izzad és mégsem lesz olyan szép magas és könnyű a kelt tésztája pl.!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)