Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Örülök, hogy már jobban vagy.
Pihenj, egyél rendesen és napról napra erősebb leszel. Azért még ne rohanj vissza dolgozni:-)
A háj sem drágább, mintha zsírt vennk, sőt olcsóbb. Én 2- 3 kió libahájat szoktam egyszerre venni. Nagyon sokáig elég. Azzal főzök, de keveset használok.
Ez így van! Mindig más a hibás!
Az enyém még didereg, mert körmöt szombaton veszek. Akkor főzök egy nagy lábos körömpörköltet.
...megvan !!!! már előkeveredett :) :) remélem nem borogat :) :)
...nem ! csak tegnap elment biciklitúrára ! remélem h már otthon alszik :) v még :)
... de jó !!! régen 1 kollégám mesélte h a nagynénje is mindig főz a kutyájuknak , akkor éppen jó húsoscsontból főzött valamit , de közbe maguknak + húsoskáposztát :) :) nem keresgéltek , az első lábosból ettek :):) aztán a nagynéni kereste a kutya kajáját mert etetett volna :) :) jó ! azért hagytak neki 1 kicsit az alján :) én felcímkézem :) a fedőn h kié ? volt h apci a gyerek kajájára tette a kutyacetlit :( :(
Azt én is nagyon szeretem. Néha csodaszépen megtisztított csirkelábat (tálcás) lehet kapni a Sparban. Bár már egy ideje nem láttam.
Lányok!
Még nem olvastam vissza,mert rengeteg dolgom van...de pótolom este...Dodi lelépett??
Amúgy ma megérkezett a meglepi tésztávágó sógornőmnek!!! Elég sokára ért ide... múlt hét péntekre ígérte a hölgy... péntek délután felhívtam?.?elfelejtette feladni...máris számlázta,csomagolta, hétfőn feladta postafutárnak. Tegnap este hívnak a Postától,hogy elnézést,de nem ért oda (mármint hozzám) a futár,holnap szállítja ki...azaz ma!
Megkaptam már kora reggel.
Na lépek pakolni...lassan kész a konyhám...Halleluja!
Szep napot mi senkinek!
Most nézem, online vásárlásnál már tényleg 1500 Ft, az egyéb házhozszállítás még magasabb árban van, értéktől is függően, de már mégsem 15 ezer lenne ide.
Szuper!
Remek, hogy szóba került.
...a férjem is azt mondja h a szomszédban lakó gyerekkori haverja mi a fenéért lett alkoholista ? mikor se apja , se anyja , se a nagyszülei ... senki nem ivott , ő + kökemény piás :( és aki inni akar , az mindig talál rá okot is :( :( és természetesen mindig más a hibás !!! ő még véletlenül se !!! :(
Jéééé, én tavaly 2 lámpát szerettem volna, de akkor sokkal többe került volna a szállítás, mint a lámpák értéke.
Kutyusnak én is főzök. Csirkefarhát összedarabolva, és rizseshúsnak elkészítve, sárgarépa darabokkal.
Tejfölös vödrökben lefagyasztom.
Gyönyörű a szőre a kutyusnak, szép fényes! :)
Ikea szállít ki , nem is drágán.Most nem nagy bútorokra gondolok.Tesóm is kb.300 kmre lakik, sokszor rendel és 1500 ft ot szokott fizetni szállítási díjként.
Az én apám kőkemény alkoholista volt (már leállt 25 éve),a nagypapám is ivott,mi mégsem vagyunk alkeszok öcsémmel! Nem vagyunk egyformák, és az életünk sem!
Iamerek olyat,akinek nem isznak a szülei,de a kölyök alkesz,mert vagány,mert elhagyott a kedvesem,mert nincs munkám...blablabla...
Gna, én ezért sütöm a kenyerét, zsemlét! Utáltam,hogy ha később mentem,nem volr semmi! Olyan is volt,hogy eltetettem,de késtem 10 percet, eladták!
Amúgy szeretek falun élni,a városok 4 és 40 km-re vannak...busz,vonat van.
Ha városra kellene mennem lakni,csakis kisváros lenne...semmi nagyváros, főváros vagy megyeszékhely.
De vannak előnyei is, hátrányai is városnak is,falunaK is.
... valamikor volt Bundynak 1 kollégája aki rengeteget volt betegácsiba és a férjem azon hezitált h ennyire beteg lenne a pasi ? már régesrég nem él ő se + a felesége se ... ittak elég rendesen , ha még ráittak a nyavalyáikra , akkor nem csoda h már nincsenek :( megvették a rengeteg piát , néhány kiflit + 1 kis felvágottat :( :( a lányuk a miénknek volt osztálytársa hajdanán és hasonló az élete :( :( / van aki azért ? mert otthon azt látta ?! és van aki + azért ? mert otthon nem azt látta ?!
...nem is emlékszem mikor láttam utoljára csirkelábat a boltba ? de ha látok veszek pár db-ot , szeretem beledobni az akármilyen pörköltbe sűrítőnek :) v ragacsnak :) :) és akkor Picivel osztozkodunk :) régen , mikor 3 kutyusunk volt vettem nagyobb adagot is csirkelábból :) a hentesgyerek + ki volt akadva rajtam h én pedikűröztem és megfőztem a kutyáknak !!!! mint 1 pörköltöt ! / naná ! majd nyersen rágcsálom velük versenybe !!!! / ő nyersen odadobott 1-2 db-ot a sajátjának :( :(
... kiraktam a fagyosból a farkincát + a többi kocsonyaalkatrészt , holnap főzök Bundynak 1 mini adagot kb 3-4 tálkával :) v holnapután , ha kiolvadt :)
...érdekes !!! lehet ? h attól is függ milyen csík ? az a csíkos ? keskeny v széles ? a félcentis csíkosomba tök jól érzem magam , a sokkal szélesebbe már nem igazán :( ... aztán h tetszem-e ? benne ? magamnak igen :) aztán h mit gondol más ? hát ne nézzen rám :) csukja be a szemit :) :) v gondolja azt h : 1 csík = 10 kiló :) :)
...:) tényleg , akkor , annyi volt a fizum , de hazafelé menet néztem a háztartási boltba h ha kicsi pénzem lesz rá , karácsonyra meglepem magam 1 igazi gyúródeszkával / addig 1 rajztáblám volt :) de remek volt az is :) / ha + sok pénzem lesz , veszek 1 tésztagépet :) de akkor volt a négyesem és nyertem 87 pénzt , vettem ezt is + azt is :) hazafelé menet a gyúródeszka + szétesett :( :( Bundy úgy ragasztotta egybe :) h használható legyen :)
...h a végét olvastam .... előtte kérdeztem volna , ha annyira pocsék , miért élsz ott ?!!!!!!!!!!! Pesten laktunk néhány évig , ahol minden utcasarkon 1 üzlet , annak is + volt a jó oldala , minden ott volt a közelbe / a Keletinél :) / de falun v alkalmazkodik az ember az ottani lehetőségekhez v cipekedhet ! a városból :( ahogy sokan tették itt is , mert mire hazaért nem volt az üzletbe ez se , az se ! a hozzánk legközelebbi kis üzletbe is fel kellett íratni a kenyeret :( sőt ! a tejet is ! és szólni , ha másnapra nem kér az ember ! mert neki se túl jó , ha a nyakán marad , ha + látja ott valaki a megmaradó kenyeret kiakad azon h ő miért nem kaphat ? mikor látja h van még , csak a boltos várja azt , akinek félretette :( ezért is jó ha szól az ember h nem kell , adják el nyugodtan :)
... nem baj !! ha pihenned kell 1 zuhany után is !! akkor pihi ! az a lényeg h javulsz :) :) / ne tudd + voltam hajdanán olyan carul , h 4-5 részletbe készült el a kaja :( mivel voltam olyan ostoba h nem tanítottam + főzni senkit nálunk :( /
... lehet , h most tele lehetsz még az ilyen olyan gyógyszerrel , de valami multivitamin nem lenne jó ? hogy kicsit feltuningolna ? :)
Nekem Auchan,Diego,Praktiker,OBI,PEPCO,IKEA volna jó,de hat kicsi a város..és 2 iranyba ezek mind megvannak kb.40-45 km-re...ja nem...az IKEA majd 300 km.
Szia!
De örülök,hogy jobban vagy!
Nem baj az,ha lassan is,de a lényeg,hogy kifelé tartasz belőle! Az erődet is majd szép lassan,fokozatosan visszanyered!
A multinál. Aminek az áraival a falusi hentes nem tud lépést tartani...
Nagy kacsaháj felvásárló vagyok!!! :) Akár 80 dekát is szoktam venni egyszerre! :)
Ennyi fér bele a kis láboskámba!
Csak az a baj, hogy a háj egyre drágább.
Hát nem is tudom.... Ilyen körülmények közé, idősen egy ötödik gyerek????
Csak nehogy valami baja legyen a kicsinek.....
Fejlesztik is. Pl. a 16 ezres Kisvárdának milyen csodálatos stadionja van!
További ajánlott fórumok: