Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Zöldségesnél sohasem adnak blokkot, nem is kértem. Egy alkalommal valaki a házból, hogy 1 fej karalábét vigyek már neki. Arról kértem a blokkot, mondtam az eladónak, csomagolja bele a zacsiba. Röhögött, de megcsinálta. :))
én akkor kérek,ha nem magamnak veszem.
Szoktam a tesómnak vásárolni, de én minden blokkot odaadok neki. Idegennek is blokkot vinnék. Még akkor is, ha pénzért segítenék.
Mondjuk a piacon nem nagyon adnak számlát.
Tulajdonképpen az életedet mentette meg a bátyád. Jó, hogy tudta, mit kell csinálni.
Én is, de konkrétan, amit hallottam:
- Hogy-hogy ez most ennyire drága?
- Márpedig az annyi!
Ezek alapján támadtak bennem "aljas" gondolatok, de ez még nem bizonyíték. Különösen, hogy az utóbbi hetekben-hónapokban valóban elég sok mindennek emelkedett az ára. Az egy más dolog, hogy a szolgálatkész hölgyről van egy "különbejáratú" véleményem, de valójában semmi konkrét bizonyítékom sincs, hogy susmus van a dologban.
... nagyon okos volt a tesód !!!! itt az egyik kicsi mikor belefulladt a hordóba az anyja kis híján beleőrült !!! nem csodálkozom rajta , az embernek 1000 szeme kell h legyen és 2 perc is elég h megtörténjen a baj , ha nem látja az ember h merre kolbászol az a poronty !!! kell hozzá nem kis szerencse h elkerülje a baj !!!
Én kicsi gyerekkoromban belemásztam a vizes hordóba. Lábbal felfelé kalimpáltam. Három évvel idősebb bátyám felborította a hordót, majd szemlesütve sunnyogott be anyuhoz a vízkidöntés miatt bocsánatot kérni :DD
Köszi. Nézem, hallgatom...
Van egy lány csapat, rengeteg helyre hívják őket, nagyon jók! A YouTube-n meg lehet nézni. A trió neve :Abba Sisters.
ha én szél lehetnék,magamat szétfújném.nám.most olvastam,a jöttem,hadd lássalak c.könyvet.nekem tűrhető kategória.
Na igen, ha rájönnek egyáltalán, hogy miért...
Nem jó tényleg más dolgába beleszólni, csak van, amikor nehéz nem figyelmeztetni valakit. Ez van, mert sokszor jobb a békesség. Nehezen nyelem le a disznóságokat...
nem tudom annak is mi fene baja van.de romlik már a földön.
Nem vagyunk egyformák. Itt is csak az az egy, akivel kapcsolatban nekem kételyeim vannak. Azért is nem akarok beleszólni, mert mi van, ha csak nekem nem tetszik amit csinál. Másrészt az idős hölgynek is van családja, majd ők közbelépnek, ha esetleg úgy találják, hogy a mama nyugdíja gyorsabban fogy, mint kellene.
Milyen jó, hogy így egymásra találtatok!
Nekem abból a szempontból van szerencsém, hogy a sok ismerősöm mind ilyen becsületes ember. Csak fogy a kis csapat... :(
Enyém gyerek a mákostésztába borult bele. Nem hiszem, hogy belefulladt volna, de azért kiszedtem...:))
De vasárnap akartam kipróbálni a Forrest által írt tejfölös-lecsós-pörköltet. Mindjárt kiveszem a húst a fagyóból és a pörköltet megfőzöm szombat d.u. Ha vasárnap a piacról visszakevergőzök majd utána készre főzöm.
Azt olvasom egy másik fórumon, hogy az idény sütőtök-dömping van. No itt a zöldségesnél az árakon ez nem igazán látszik meg. Úgy döntöttem, hogy vasárnap lemegyek a piacra, és ha valóban lényegesen olcsóbban tudok venni, 1-2 db-ot hazacuccolok belőle, lekvárnak. Itt 250/kg körül van az ára, remélem a piacon egy 100-assal olcsóbban is.
Az idősek otthona a gondozási központ keretében, amiről beszéltem, a járóképes, de valami eü. gonddal küszködő kis nyugdíjasok napközbeni foglalkoztatója. Külön vizsgálat, ellenőrzés után lehet bekerülni oda, és kedvezményes áron adják részükre az ebédet is. Aki nem járóképes, azoknak házhoz szállítják a kaját. Itt a házbeliek is többen onnét hordják maguknak. Mondtam, ha már nem tudok majd bevásárolni magamnak, és nehezemre esik a főzés is, majd én is bejelentkezek oda. Ráadásul itt van egy sarokkal arrébb. De amíg be tudok vásárolni magamnak, és meg tudok főzni, addig megcsinálom. :)
Ez a koncentrációs probléma a fiamnál is fennáll, nála külön baleset sem kellett hozzá.
Jajj, nálunk ilyen nincs. A lakók többnyire egyedülálló nyugdíjas, a fiatalok pedig napközben dolgoznak, vagy éppen apró gyermekkel vannak itthon, tehát ők sem bömböltetik a magnót, egyebeket.
Volt egy csaj, bömbölt a magnó, hiába szóltunk neki, a végén kihívtuk rá a rendőrt. Harmincezer Ft-ja bánta. A felettem levő lakásban lakott egy fiatal pár közel egy évig, az asszonyka skizofrén volt, amikor rájött, visítozott, ordítozott, hajnak 2-kor beindította az automatát, vagy a porszívót... szóltunk az önkorm.nak, adtak nekik egy másik lakást, kertes házban, kintebb egy kicsit a város szélén... annyiból rend van. :))
Ez így akkor remek volt tényleg. Nem is volt talán külön fáradság.
Mondjuk én jól jártam azzal a csajjal, akivel megkötöttem az alkut anno. Volt egy balesete őneki is, tehát átélte azt, amit akkor én, hogy hosszú időn át nem tudott lábra állni. Az esésből eredően lett egy kis szellemi koncentrációs problémája is. Csak annyi, hogy valóban mindent le kellett írni, mert nem biztos, hogy eszébe jut. Korábban ovónő volt, azóta le%-kolt lett. Minden délelőtt az idősek otthonában közös foglalkozás egy szakképzett vezetővel, utána ott ebéd, és kb. 2 óra után jött haza. Utána ment nekem vagy saját magának bevásárolni. Rendes csaj volt, az ő szomszédasszonya ajánlotta nekem. Ráadásul mint kiderült az egyeztetések során, ő is szinte ugyanazokat a coo.pos termékeket vásárolta, amiket én... jól megértettük egymást. :))
Mert minden szomszédasszonynak külön-külön. Mondjuk 2 szatyorban még biciklin sem tudna mindenkinek egyszerre mindent. De így meg a 2 szatyorban (gondolom én!) elfér 1-2 db. valami, ami a saját konyhájába kell, vagy éppen 1-2 doboz sör saját magának... + ki tudja. Az biztos, hogy minden nap minimum 3x elindul, és örökké rohan. Mert őneki annyi dolga van.
És miért jó naponta sokszor menni a boltba?
Ez egy igazi KGST! 😀
Mindenki jól járt.
...én + mint a másik ateista a domboldalt választottam :) :) ha lehet , ha nem :( :(
... nem örökké !!! Isten ments ! de addig , míg normálisan képesek vagyunk ellátni a dolgainkat :) :)
... huh ! műanyag ételhordóba hordták a nevelőotthonból az ebédet akik befizettek , hát néha volt gond , a forró kaja + a műanyag nem igazán szerették egymást :( :(
További ajánlott fórumok: