Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Amikor 5 éves lehettem, a párttag nagynénéméknél volt telefon a lakásban.
Néha elvitt magukhoz, Anyuval utólag raktuk össze, hogy alighanem szeretője volt, és tudta, hogy én nem árulom el, hogy egyedül hagyott a lakásukban.
Igen ám, de én is telefonáltam. Csakhogy én nem tudtam, hogy létezik olyan, hogy telefonszám, csak vaktában tárcsáztam, és a nagynénémmel akartam beszélni.
Akit aztán egyszer a repülőtér hívott vissza, így buktam le.
A férjed nem díjazná! 😀
Elég volt gyerekkorában... 😉
Aranyos :) Tanulékony, talpraesett kis bandita lehetett :)
Érdekesség, hogy miután megkaptuk a telefont, első alkalommal mentőt kellett hívnunk éjszaka. Közel volt a nyilvános fülke, nem okozott volna gondot, csak ezt megjegyeztem.
Jól teszed, hogy segítséget kérsz, balesetveszélyes!
Hihi... nálunk is nő a belmagasság... 😀
Mi 1995-ben köttettük be a ezetékest, a fiam 4 éves volt, olvasmi nem tudott. Szólam neki, hogy ne csináljon galibát, megyek begyújtani. Ki is mentem, de vissza is fordultam valamiért, és csakmannyit hallottam a gyerektől, hogy "Mami gyorsan tegyük le, anya visszajött! " 😀
Megjegyezte a számokat, és telefonált! Volt is számlánk! Akkoriban kértünk is rá valami "féket", csak kóddal lehetett feloldani. A gyerek állt a széken a hűtő mellett és telefonált! 😀 a hűtőn volt a telefon... piros színű volt.
A pesti lakásban valahogy elég hamar lett nekünk is ikertelefonunk. Mivel még Nagymama életében történt, mondhatom, hogy kb. 1970-ben.
Valamikor aztán megszűnt az iker. Nálunk is történtek badarságok, amikor átálltak a másfajta központra, talán 82-ben, amikor Kern kabarétréfája is megszületett.
Kb. nekem is így van, okostelefonom kb. 3 éve van(a kölyöktől öröklöm mindig). Párom betongyárban dolgozik, a cementportól 3 évente elromlik a telefon... 2-3000 forintosat veszek neki. Idén kicsit drágábbat kapott kifejezetten munkástelefont (Catenpillar), por, -ütés és vízálló... Kíváncsi vagyok, meddig bírja?
Én sem szeretek telóról netezni, nem is látom.
Első mobil 98-99 körül (gyerek korából kalkulálom), okostelefon nekem tavaly karácsony óta van. Férjemnek még most sem. Sőt, tesóimnak sincs, pedig egyikük vállalkozó, másikuk kifejezetten elektronikus szakmában dolgozik. Nem érdekli őket, van ilyen :)
A telefont én sem szeretem, normálisan netezni nem tudok rajta.
Én a 2000. évi munkahelyemen láttam inkább elterjedni a mobilt. Még akkor is elég tetemes volt a súlya, de már sokaknak volt, és akkoriban kapott az internet is egy löketet.
A munkahelyi hálózatban leveleztek az emberek emailben. A munkahelyi e-mailra írhattál éppen privát levelet is. És az internetnek is volt már munkahelyi hálózata, amibe belevettek pár információs oldalt, menetrendeket, így a dolgozónak nem volt miért az internetre lépnie. :D Azt nem nézték jó szemmel, és az informatikusok szúrópróba-szerűen figyelték.
Nem tudták viszont nagyon kivédeni a pasziánszt, amivel sokan töltötték az üres perceket, vagy éppen órákat, akik nem szalagnál dolgoztak.
Ezen gondolkodom most, talán 1990-91 körül lett vezetékesünk, ismeretség útján kötötték be, ikertelefon volt. Ha a másik fél telefonált, akkor nálunk mindig megcsörrent picit. Nagyon kevés vonalas telefon volt akkoriban, arra hivatkozva, hogy "nincs kiépítve", megyeszékhelyen lakunk.
Anyuéknál még most sincs kiépítve rendesen, csak rövidhullámú készülékkel vesznek jelet valahonnan, közeli erősítőről.
A miénk is a plafonban van.
Nem vagyok oda a kovácsolt vasakért, de ez jól néz ki! Nem is drága! Az öcsikém ilyeneket is csinálhatna, jól keresne...
Guruljka már adta is a tippet, mivel lehetne feltenni.
Ide mi a fiam másfél éves kora kötül költöztünk, szóval úgy 91-ben kb. Akkor bőven kurblis volt még a postánál levő nyilvános telefon.
Nekünk 99-ben volt először vezetékes, itt. Akkoriban váltották le a kurblisat is bedobósra, ill. kártyásra.
Én éppen karnismentesítésre készülök. Nem lesz függöny. Lesz öntapadós fólia.
Van olyan is, ami nem ráragad, hanem tapad. Mint a celofán, statikusan. Simán lehet cserélni, és kezd már kialakulni, mi lesz majd az ablak felső részén. (az alsó 20 centire valót már kinéztem.)
Az ügyes villás végű szerkezetet ruhaboltokban láttam.
Szóval, tessék:
De hátha kedvet kap Forrest! ;)
Mondjuk én utáltam kötni, én fiúnak készültem! 😀
Horgolni sem tudok, de megmondtam mi baja a kocsinak, mi kellett hozzá, stb... Autószerelő családban nőttem fel. 😀 aznis akartam lenni, de apám nem engedett!
El tudok képzelni egy ehhez hasonló karnist:
Csak kell még hozzá egy ügyes villás végű szerkezet, amivel le lehet emelni. Levéve kényelmesen rá lehet akasztgatni. Na meg gondolom, egy rakás új függöny, főleg ha azelőtt nem fali karnis volt. Miénk plafonos.
Akkorhajrá! Tessék Bundynak lábmelegịtőt kötni!
😀
Van ilyen, vizespóló verseny :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)