Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Te sem vagy komplett lábon kihordani egy tüdőgyuszit!!!! Érezd magad letolva!!!!!
Egyébként én olyan beteg voltam vele hetekig, hogy még soha máskor! Felkelni sem tudtam... De akkor panaszkodtam eleget - már amikor már tudtam... :(
Tessék vigyázni magadra!!!!!!!!!
Megértelek! Sokan vannak a Te véleményeden is.
De én oltáspárti vagyok!
A mai oltások nem tartalmaznak legyengített vírusokat, így igazából megbetegedni sem lehet tőlük. A vírus fehérjeláncainak kis darabkáit oltják be. Ezt felismeri idegen anyagként a szervezet és ellenanyagot kezd termelni. Ez az ellenanyag fog működésbe lépni ha igazi vírusokkal találkozunk.
Egy veszélyes pontja lehet a dolognak, ha egyszerre, egy időben fertőződünk meg és ugyanakkor kapjuk az oltást. Ezért érdemes jó előre védekezni.
"Bemenni egy kamasz szobájába olyan, mint egy látogatás az IKEA-ban. Csak azért mész, hogy egy kicsit nézelődj, de végül 6 bögrével, 2 tányérral, pár pohárral, konyharuhával, törölközővel és néhány eszközzel távozol."
Ezen a fiam is jót rötyögött. És igaz!!!
Én nem érzem nagyon csípősnek a normál lila hagymát. Van egy módszer, amitől a csípőssége csökken. Be kell vagdosni elég vékony kis szeletekre, de úgy, hogy a hagyma egyben naradjon. Minden szelet közé a résekbe sót szórni. Álljon kb. 30 percet, nem lesz annyira csípős, mint eredetileg.
Ha pedig szereted az újhagymát, abból is van lila. Én a napokban vettem egy csokorral a piacon. Az nem volt csípős.
Kár :( Csütörtökön van váltás náluk is.
Azt hittem, szép idő lesz, reggel még úgy nézett ki, de végül gyalog trappoltam dolgozni, bicaj vállalhatatlan lett. Megy tőlünk busz arrafelé, de elvisz a susnyásba és onnan visszafelé kell gyalogolni, akkor már inkább jobb, ha buszozással nem töltök időt. Célirányosan, tempósan, jól kilépve fél óra.
Én is beadatom évek óta, mert hajlamos vagyok a csúnya légúti fertőzéseketbösdzeszedni. Nem kockáztatok.
Nem is voltam télen beteg már régóta.
Ma szinte egész nap esett az eső. Elmentem dokihoz reggel gyógyszert íratni, mire végeztem, már esett.
Így nem volt kedvem lepedőért mászkálni. Talán holnap. Ha nem lesz, az se tragédia, de ez most jó áron lett volna és jónak is tűnik.
Nekem a fehér héjú hagyma jobban bejön, ha nyersen enném.
Én nagy hypo barát vagyok! És a szagát is szeretem!
A köves helyiségekben általában azzal mosok fel.
A műanyagokra is tényleg jó! Meg még sok mindenre! :)
Igaz nem hatalmas, de 3 hagymát tettem a cs.máj alá!
A paprikát meg 1 paradicsomot meg összeturmixoltam. Jóízű, sűrű szaftja van! Fíííínom!!!
Lányok! Milyen néven, hol keressek édes lila hagymát???
Már évek óta nem ettem egy jóízűt, mert mindegyik olyan erős/csípős! :(
A hét végén még leszedtem a tövekről a maradék zöld paradicsomokat! Kitettem az ablakba, melléraktam két banánt és leterítettem nem túl szorosan egy nejlonnal.
Már színesednek a parik! :)
Nem fújolok, csak nem adatom be, pedig nekem is nemrég volt egy lábon kihordott tüdőgyulladásom, aminek az utóhatása még 3 hónapig tartott. Lett belőle egy jó kis légcsőhurut, ami talán maradandó is lesz.
Állítólag az a baj ezekkel az oltásokkal, hogy valami ellen beoltanak, aztán egy másik vírus jön, és az fertőz. A másik, hogy több embertől hallottam, olvastam, hogy beteg lett az oltástól. Nyilván ez egyénenként változó, kinek hogy bírja a szervezete az oltással beadott legyengített vírusokat.
Senkit se szeretnék lebeszélni, nem azért írtam, ez csak egy vélemény.
:)
Néha van olyasmi amit nagyon meg akarok szerezni és olyankor képes vagyok "kajtatni" érte.
De, ahogy öregszem, egyre kevesebb ilyesmi van a világon...
"ami az akciós újságban volt, kinéztem valamit, de már kora du. nem volt egy db sem."
Reggel meg még azért nincs, mert még nem jött meg a kamion... :((
200 Ft/fél kg volt a csirkemáj az Aldiban. Vettem egy kilót és este megcsináltam jó lecsós szafttal. Hozzá krumplis tarhonya lesz, majd holnap és remélem még egy napig.
Meg sütöttem bögrés, joghurtos tésztát, amiben a zsiradék kókusztej. A tejfölsűrűségű, jó zsíros fajta.
A vegánk miatt vettem, de nem jött be neki és így használtam el.
A tetejére cukros-rumaromás vízbe áztatott mazsolát és felszeletelt, pár szem zselés szaloncukrot tettem. Belesült, és olyan volt, mint a kandírozott narancs! :)
Felírattam és kiváltottam az influenza oltást. (most lehet pfujolni! de most voltam nagyon beteg egy tüdőgyulladástól! )
Ezek után már csak egy kis idő kellene, hogy be is tudjam adatni!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)