Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Így igaz! A fiatal kakasnak a sarkantyúja viszonylag kicsi, az öreg kakasé nagyobb mint egy jól kifejlett akáctüskénél is.
Galambnál az csőre fölött levő dudor mutatja a korát. Így tanultam.
Szerintem igen!
A resztelt máj is finomabb, ha előtte tejben pácolódott!
Most láttam, hogy szegény Velence már megint térdig érő víz alatt áll!
Lassan 20 éve építik a gátrendszert ami megvédené ezt a pótolhatatlan várost, de a pénzt valahogy mindég ellopják... :((
De most újra megígérték, 2022-re...
Én a szalontüdőt is szeretem nagyon!
Gyerekkoromban mindennapos étek folt a büfékben is!
Igazából azért készítem hajában főtt krumpliból, mert azt előző este is megcsinálhatom, csak úgy, mellékesen és akkor csak a tészta sütési idejét kell rászánnom ebéd előtt!
Meg biztos, hogy nem maradnak félkemény krumplikarikák benne!
". Pácban elállhat 3 napig?"
A legtöbb pácot 3-24 órára ajánlják.
Persze van néhány tartósító jellegű is, de nem az az általános. Ameddig amúgy is a hűtőben tartanád a husit felhasználás előtt, addig állhat egy tálkában is a pácban (a hűtőben)!
Nekem muszáj, hogy számlám legyen. Egyrészt kötelező is, de van, hogy egy napon több helyről is érkezik pénzem. Vissza tudom követni, ki mikor fizetett, stb.
Ha kp-ben hordaná a postás, az elég rémes lenne.
És kell az sms-értesítés is, azt is nehezen tudnám megspórolni. De a díja nem vészes, rászánok annyit és kész.
"Nálunk aki halat akar enni, vegye meg."
:)))))
Én meg is venném, csak ne lenne olyan drága! :((
Nem tőlem kérdezted, de:
"Leírnád kirántás előtt miben pácolod a csirkemellet?"
Fokhagymás tejben!!! Isteni! Aztán bepanírozom.
De a sertésmáj szeleteket mindenképpen beáztatom tejbe egy fél napra mielőtt bepaníroznám!
Én simán levágnám azt a tyúkot!
Ha sajnálod, akkor nem is eszel belőle?
Én érzem az ízeket meg a szagokat, de igazából szinte nem is kóstolok, úgy főzök...
Máskor is annyi sót meg egyebet tettem bele és jó volt. Biztos most is jó lesz - alapon! :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)