Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A németeknél találtam egyet a múltkor. Hoztam is.
Köszi a helyesbítést! :D
Igen, egész éjjel kutykurutty.
A Zokostévét kellene már lassan beüzemelni. Az meg nem megy telefonos segítség nélkül.
Az se biztos, hogy minden vezeték a helyén van, ezért kell a fiam segítsége. Ő eléri a tévé hátulját.
Aztán jöhet a hangolás, mert nekem aztán mondhatja, hogy válasszak műholdat.
De ma sem megy,mert mire én összeszedtem magam, addigra a fiam ájult be az ágyba. A holnapután kezdődő reggeles műszak miatt virrasztott huszonvalahány órát, hogy este legyen álmos.
Köszönöm a társaságodat. :)
Most tornázok, fürdök, és megnézek egy filmet. Mivel pocsék az ünnepi kínálat az ingyenes tévécsatornákon, fiam szokott pendriwe-on filmeket hozni nekem. Abból nézek. :)
Jó éjt!
Jó nagy árdifferencia van. Köszi. Akkor ha januárban útra kelek, bemegyek a coop-ba is, de megnézem a kínaiban és a tescoban is. Nekem is a legolcsóbb kell, mert úgy érzem zacskóban rendszeresen fogok finomságot készíteni. :)
Re a 35x43-asat használod?
A neten megnézve látom, hogy:
Hewa sütőzacskó 5 db 35 x 43 cm
Kiszerelés: 50 g
357 Ft
Coop sütőzacskó 5 db, 35 x 43 cm
Kiszerelés: 50 g
159 Ft
Szerintem az árdifferenciát semmi különös nem indokolja.
A lezáró csíkoknál lehet talán különbség, de igazság szerint azokat sosem használom.
(A több darabos csomagolásokhoz szokták mellékelni.)
Nem szoktam egész csirkét sütni, de sertéshúst sütöttem már benne egészben.
Mit mondjak, nem volt vele sok gond. :D
Én is örülök, hogy szóba került! Nemcsak azért, hogy bővíthetted a konyhai repertoárod, de nekem is eszembe jutott, hogy itt az új sütő, legyen itthon sütőzacsi.
Én fejből nem tudom, mekkora, amit venni szoktam. Abba sok minden belefér.
Végül sárgarépa, lila és fehér édesburgonya, pasztinák és cékla került a zacskóba. Pici só, majoránna, és 1 ek. kókuszzsír. Hú, nagyon finom lett! Viszont az édesburgonya akkor is sokkal előbb megpuhul a többinél ha sokkal nagyobbra hagyom, a cékla és pasztinák elég kemény maradt, pedig ezeket vékonyra szeltem. Na majd legközelebb variálok, ügyesen párosítok.
Ez ami most van, 25x38-as zacskó. Majd veszek nagyobbat is, mert jó lenne csirkét is sütni zöldségágyon. :)
Ó, de szuper hogy felhívtátok a figyelmemet erre a készítési módra! Köszönöm.
Guruljka te egész csirkét sütöttél már? Vagy jobb inkább csak combot?
Én csak zöldséget még nem sütöttam zacsiban, a húsokól meg kisül, amennyi kell.
Az itteni coop üzletben volt többféle is, de végeredményben a méret a lényeg, azt azért nem árt figyelni. Na meg az ár. Én anno maradtam a sima cooposnál, az volt 5 db-os csomag és elég nagy.
Éppen ott sosem járok. nem baj, majd lesz máshol.
Úgy döntöttem, vacsorának teszek zacsiba répát, pasztinákot, lila és fehér édesburgonyát.
Azt olvasom, olíva olajat javasolnak rátenni, viszont én az extra szűz olívát sosem hevítem. Marad a vaj, vagy a kókuszzsír.
Pici, de tènyleg pici olaj kell a zacskóba, vizet nem szoktam.
A zöldsèg enged annyi vizet magából, hogy meg fog párolódni.
Köszi neked is, így lesz. :)
Ha csak édesburgonyát, pasztinákot, sárgarépát teszek a zacskóba, akkor kell poci vizet is tenni, vagy elég fűszerezni?
Engem is ma hîvtak egy hosszú-hosszú, idegen számról.
Dehogy hîvom vissza! Csalás!!
Köszi.
Megtaláltam a régen vett és elfelejtett zacskót. Van benne 8 db. :) Holnapra még van kajám, de holnapután kipróbálom. Van saját termesztésű fehér édesburgonyám. Ez nem annyira édes mint a sárga, ezért köretnek alkalmasabb szerintem. Viszont nagyon hamar megpuhul, nem tudom berakjam-e a zacskóba csirkecomb mellé.
A sütőzacskót a tepsire igen!
Mert amikor felvágod a zacsit, hogy piruljon az ètel, akkor óhatatlanul is folyik ki egy kis lè, zsiradèk.
Kb. 20 ève sütök sütőzacskóban is.
Nálam a halogènes-lègkeverèses főzőkèszülèk most a menő!😊
Pikk-pakk minden gyorsan elkèszül benne,egy evőkanálnyi olaj felhasználásával.
Az îz, a zamat ott marad az ètelben! Imádjuk!!
Tegnap Grúziából kaptam telefonhívást. 1 csörrenés volt az egész. Feltételezem, nem feltölteni akarták az egyenlegemet ünnepek alkalmából:
Ez volt a szám. Ha látjátok nem magyar a hívó, vissza ne hívjátok! Nagyon sok pénzt lopnak el.
Mindenkinek köszönöm szépen a sütőzacskós tanácsokat.
Feltétlen kipróbálom, jó ötlet. :)
Te egész éjjel kutykurutty????
Azt hittem, most korán keltél.
Miről maradtam le? Milyen szolgáltatóval van baj? Már ha szabad kérdezni?
Ezek után válaszolta nekem egy illető: kérdezni azt szabad! :))
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)