Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Akkor lehet hétvégén megcsjnálom!
Csábít az a gomba és sonkakrém is... Már rég ettünk melegszendvicset. 😊
Megnéztem a videót, én nem cicózok ennyit vele, a kiklopfolt húst csak sózom, a krumplit nem csavarom ki, hanem só, bors, tojás, liszt, fokhagyma, ha sűrű a massza, az jó, mert a krumpli ereszt kis nedvességet és kellően jóra hígul. A többi ugyanaz, a tejfölbe szerintem már nem kell fokhagyma.
Fiam se szereti tejföllel, sajttal, ezért én a fokhagymát a tojásba keverem. A hús is jobban átveszi az ízét, főleg a csirke. Szóval ő csak a bundás husit eszi.
Nagyon finom, én szoktam csinálni. Karajból vagy sertéscomb szeletekből (Sp.rban sokszor akciós, tálcás és szép) vagy csirkemellből.
... péntekenként ebéd után :) :) ha nem feledkezem + róla Andre Rieu zenekara van a Tv5-ön :) naggggyon szeretem őket :) hallgatni :)
Azt hittem nagy meló megcsinálni, de nem! I fogom próbálni!
Szerintem is finom lesz, csak a fiataluram nem szereti a fokhagymát, majd neki basemelt vagy csak natúr tejfőlt kenek rá.
[link]
Gombás, sonkás melegszendvicskrém
Bocsánat, többet nem teszek fel, de tetszik ez a 2 re? Ept, hátha másnak is bejön!
Ma paradicsomlevest főztem, és most sütöttem ki a káposztás palacsintát, ami nem igazán palacsinta, hanem kis lepénykék. Alkotóeleme: tojás, rizsliszt, pirított reszelt káposzta, víz, só, bors.
itt őrült árak vannak a kocsmában,ráadásul pocsék is.
Én még nem csináltam, de ha csinálnék, biztosan nem szűzpecsenyéből az ára miatt, meg egyébként sem. Nyáron a nagy kánikulában nem mindig főztem, gyakran vettem kész ebédeket itt a közeli kifőzdében, ahol nagyon finom kaják vannak elérhető áron. Sokan ebédelnek ott, és sokan viszik haza magukkal. Egy adagból szinte mindig lett kettő. Igyekezni is kell nyitás után, mert hamar elfogy. Ott többször is vettem mátrai borzaskát, csirkemellből csinálták. Tényleg nagyon finom.
[link]
Mátrai borzaskát csinált már valaki? Finom?
[link]
Csontok...ez a reklám jutott eszembe, cuki kutyus! 😀
No, akkor igyekezz biztatni Bundyt, hogy minél elöbb fúrja fel, mert ha megüti a guta, akkor már nem tudja. Bocs, kicsit morbid vicc volt. :-)
Ez aranyos! Csontot rágni!
Egészségetekre! Én már minden rántott dologról leszoktam, nincs is igény rá. Pedig valamikor régen még csináltam. Változnak az ízlések, az igények, az egészségi állapotok.
... finom az rántva is , előtte bepácolom :)
a szomszédasszony bőrkéből csinált pörköltet.de olyan finomat,mint amit a takarítónő csinált disznóvágás után!volt benne vese,máj,bőrke,meg talán fejhús,összesütve a krumplival,enyhén csípősen.félreértés ne essék,nem az én takarítónőm volt.
a melléből csak rakottat csinálok.az alján szalonnával,tojás,liszt,sajt,tejföl.ha nagyobb fantáziám lenne,de csak olyat csinálok,amit másnap is megesznek.
... Bundy csodaautója ma volt vizsgán :) mielőtt elindult mondta h kívánjak neki 1 kalappal !!! nemtom mitől fosott , nincs a járgányának semmi baja , sikerült :)
meg egy két szál rozmaringot,olyan illata van.
... nem is !!! lehet h előző életemben kutya lehettem :)
... 1x mikor Anyósom nagyon beteg volt Bundynak mondta h vágja le a csirkét , amit odaadott neki és rántsam ki neki a csontos részét , csak azt kérte !!!! mondtam a férjemnek h szerencse h nem lakunk közel egymáshoz :) :D mert lehet h nem lennénk túl jó viszonyba egymással :) mert én is a csontosát szeretem :)
amíg volt kacsánk,én voltam az a szegény,akinek a mellén kellett rágódni.mert az senkinek sem kellett.én meg ugye.csak ne nyávogjon,
Mindig mondják, hogy majd csóró leszek farháton tengődve, ezek szerint van, akinek nem büntetés 🙂
azt én is.meghagyom a püspököknek.a mellét nem szeretik,csak a felső combot kicsontozva.az alsót megeszem én,ha nincs rá más kosztos.
... én a farhátat szeretem rántva :) / a többieknek rántok ki csirkemellet / de én a csontosát szeretem , levágom a seggét , azt nem szeretem , de a többi jöhet :)
... a lányomnak is olyan van ami a fűtésrendszeren van , de nálunk + a radiátor felett van a kicsi szárító , ha éppen megy a fűtés , akkor onnan leszedve is jó meleg :) direkt fincsi :) ha egész nap nem is megy a fűtés ott , de estére azért bekapcsolunk mindent :)
hál istennek jó a fogam.mikor még éltek a testvéreim,viccből szoktam mondani,én vagyok alegöregebb,de több fogam van,mint nektek összesen.persze genetika.
Nagyon fogod szeretni :-),
a miénk ugyan a fűtésrendszerre van csatlakoztatva, radiátor, nem elektromos,
de télen meleg törölközőt levenni a szárítóról nagyon finom :-)
További ajánlott fórumok: