Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Egy peldanya, eppen tegnap ejjel volt a kezemben...
:-DDD
Annó erről még vicc is keletkezett:
"Hogyan lehet Sáriba jutni? Hát Bugyin keresztül!"
És nézd meg a térképen, Pest alatt d-keletre az 5-ös mentén Bugyi, és onnét tovább még K-re, u.n. zsákfalu Sári!" Másként ugyan el nem jutsz odáig. :))
Kedves Dodi, szerencsére van egy állandóan bővülő portál, a Magyar Elektronikus Könyvtár, aol sok érdekes olvasni való található.
Az említett írás is.
Bizony ez így van.
Ha hátba dobnak egy kővel, az néha még elviselhetőbb, elfelejthetőbb, de egy szóbeli bántás élethosszig is fájhat.
Egy másik portálon valaki meg a Bugyi nick-névvel regisztrált.
Nő. A portál meg kertészeti, szóval nem értem.
Hogy szólítsam meg, ha írok neki? Bugyikám?
Azt gondolom, nem a szavak leirasaiban van a gond, hanem egyes nyelvekben nekunk mitjelentenek azok a betuk csoportja. Mig mas nyelvekben teljesen mas a jelentesuk. Az angolban van egy mondas, hogy "botok es kovek okozhatnak fajdalmat de szavak sosem fajnak. "
(azt nem en mondtam! [Mert bizony a szavak hosszabban tudnak fajni, mint a fisikai fajdalmak.]
BP. alatt van egy falu/varoska ami azzal a nevvel bir...
(erdekes, ugye, amikor azt mondjuk, hogy a torokok nadragja buggyos, az nem kelti fel bennunk a "nememlithetok" felismerese...
Ha visszamegyunk a multunkba, hat neha erdekes szo eredeteinket fedezunk fel...
Ugyan csak a nyelvunk irassaban az erdekes leirasokat, es azok valtozasait Atyam neve Ferentz,a,obol Ferenc lett. Meg van egy regimodiasan irt Gargonyi Gezabacsi konyve masolata, amely a"Kis Dongoban" jelent meg, amely egy nagyobb fuzetre emlekeztet a kotese, amely Lepend faluja visettes dogairul irja le az esemenyeket, amely egyik reszeben egy eleg terjedelmesen ir a falu "Tsigány"arol akinek Kátsa volt a neve. De ha eszrevettetek, azt nem ugy titulalhatom, hogy a "Betsuletes neve". Mert Katsa tzudarsagarol, "visettes dogairul" koptatja tollat.
Talan valamelyotok felismeri az emlitett iromanyt...
Egy nekem erdekes eset jut eszembe a vezetek nevekrol...
Edesapam meselte egyszer, hogy az egyik osszejovetelukon az egyik embermondta, hogy "ammondo vagyok", mire a mellette allo ferfi egybol elkapta a kezet es megrazta, es azt mondta: Köteles.
Osszetevesztett egy mondatot, es egy csaladi nevet...
Létezik Buta vezetéknév is. Bemutatkozáskor az se pont szép.
Igen, a vezetéknév. Ahogy a színésznek is.
Három utónév meg nehezen is férne ki egy átlag rubrikában.
Ugye?
Jól mondom én😅
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)