Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Száraztészták vannak, de nem vagyunk valami "tésztásak". Ritkán kívánjuk meg. Nálunk inkább a krumpli krumplival megy :-) Meg a hús.
Pár napja volt azért tészta, de az is krumplis:-)
Azért beindítottad a fantáziámat, holnap lehet csinálok lasagnét.
Én igyekszem ésszel tervezni...
Még van krumpli, de utána következik majd a száraztészta, hüvelyesek, stb.
Még zöldség is akad itthon, de már lassan fogy és öregszik is. Tehát felpucolom és irány a fagyó.
Ahogy jön ki belőle a hús, úgy fér bele a zöldség! :)
Szegény....
Óvatosan, kézzel nem tudod továbbsegíteni, ha csak megakadt valamije?
Hány keverője van?
Nem! Mennyivel jobb úgy???
Anno a zöldborsót blansíroztam fagyasztás előtt, de ma már inkább megveszem a bevált márkát akciósan, fagyasztva.
A bodagot (lapos/cigánykenyér) akár sütőporral is meg lehet sütni gyorsan!
Ha van élesztő, hideg (elektromos) sütőből indítva nagyon gyorsan kész!!!
Én már sütöttem a múlt héten!
"azért ez valahol tragédia :( "
Ez nem valahol tragédia, hanem itt, a mi földünkön az!!!
Az ötlet jó, de én kenyértésztába csomagolnám, mert leveleset otthon nem csinálnék, boltba meg nem megyek érte.
Meg drágább is....
A dagasztó része ment tönkre a gépnek?
Mert, ha az jó, simán dagaszthatsz vele és megsütöd a sütőben!
Nem a sütéssel van gondom, hanem kézzel dagasztani nem akarok, illetve egyszerűbb, ha a gép dagaszt, keleszt, süt, az a tuti.
Szomorú, hogy a rendőröknek kell ellenőrizni az embereket. Nagyon sokan fegyelmezetlenek, járkálnak összevissza, akkor is, ha nem feltétlen kellene.
Szomorúan tapasztaltam, hogy a pincébe letárolt 3 nagy fej zeller rosszul bírja az idő múlását...
Ezért most megpucoltam, feldaraboltam és lefagyasztottam.
Kezd lenni hely a fagyóban! :))
Pedig vagy 20 darab akciós, pálcikás jégkrém is van benne! (120 Ft/db.)
Sziasztok!
Ma lencse lesz az ebéd, a füstölt lével felöntve.
Holnapra bolognai spagettit tervezek. Most pucoltam meg és vágtam kisebb darabokra a zöldségeket. A robotgépben való aprózást még elhalasztottam, mert aludt a család és nem akartam zajongani. De ha kész, még meg fogom dinsztelni, hogy holnap már csak a husi menjen hozzá.
Ezt akár két napig is örömmel megeszi a család! :)
Van még némi maradék rizsem, ebből, keménytojásból, meg zöld zöldbabból vega rakottast fogok majd csinálni.
Momentán ennyi az ötletekből....
MAr megbocsass, de mitgondolsz, miert ismerjuk az urt jobban, mint aglobusunkon a salyat tengereinket?
A tengereinkben meg mindig fedeznek fel ujjabb es ujjabb elolenyeket, de meg mindig tele van a tengerek terkepe feher foltokkal...
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)