Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
"Feltételezem, Dodi is ezen a gondolatmeneten indult el, csak én most kicsit részletesebben elemeztem. Remélem, érthetően."
Hat akkor csak erthetoen irtam!
Mert Te megertetted az ertelmet!
Akkor nagyon hulye akkor nem lehetek! A nyelvek kulonbsegei leteznek, annelkul, hogy barmi hatul uto gondolat is lenne mogottuk!
Koszonom, hogy megertetted a mondanivalomat.
Úgy néz ki hasonló az ízlésünk.
Elmentem vissza tentizni, később jövök.
Mert ha egyeseket bant az elozo rendszer neve megemlitese, "de leszakadhatnál a kommunistázásról", de akkor hogyan tudnank oket ma nevezni?
Salyat maguk hivtak annak, es annak vallottak magukat. Akkor, miert lenne serto az?
Ilyenkor a nappali szobában fekszek le az egyik nagy rekamiéra, azzal a gondolattal h itt most nem muszáj aludni, de,.....alhatok ha az égiek is úgy akarják.
Általában elalszok.
Nem tudom h ilyenkor (reggel 4-kor) érdemes-e még, vagy már visszafeküdni, de vízszintes helyzetbe helyezem magam.
Szép napot mindenkinek.
Nálunk 5-jére megy a gép meg amit kézzel mostam.
Gyerek 2-heti mosnivaló mert rossz volt a gépjük.
Én tegnap gulyáslevest főztem mára csak egy kis nokedli kell bele,fasirt lesz tört krumplival és dinnye.
850-ft volt a fél 5-kg-nyi dinnye.Eszméletlen árak.
1-kg fügét 1000-ft vettem.
Barack 600-paradicsom 250-350 közt.Kaptam paszternákot is szeretem a huslevesbe egy csikkal beletenni.Jó ízt ad neki olyan gyerekkori izt.
Régen a zöldség más izű volt rövid répa és a zöldseg is.Most mint egy félkarnyi hosszuak fertelmes izzel.
Hmmmmmm...
Van gyenge változata is.
Néha megpirítok gépsonka szeletet, és ráütöm a tojást.
Elbír kevés paradicsom szeletet is.
Valamikor én is sütöttem paprikát, vagyis: sült krumpli tükör tojással, sült paprikával, beborítva ropogósra sütött hagymával, és megszórva őrölt paprikával.
De az utóbbi időben az ilyen ínyencségekről már leszoktam. A gyomrom azt mondja: csömör gyönyör.
Rákerestem a tejfölös csülkös lecsóra, mert ezt a variációt még nem hallottam.
Lesz mit böngésznem.
Van amikor lecsó helyett sütöm a paprikát.
Olyankor nem teszek bele paradicsomot, vagy csak nagyon kevés húsosat, h ne legyen leveses.
A hagyma megdinsztelése után nagyon vékonyra szeletelem a krumplit, legtöbbször az uborka salátához használt szeletelővel, hogy megpiruljon.
Rá a paprikát, és készre sütöm.
Én mint húsevő rengeteg füstölt szalonnával készítem.
A krumpli a lecsóban is finom. (szerintem)
Utána az "ahány ház, annyi szokás" következik, és néha még egy kis majoránnát is szórok rá, vagy fűszer keveréket.
A szezon elején, amikor még nagyon gyengék a paprikák, a csutája magokkal együtt (is) megy bele, mert az a jó húsos része.
Az egyik kedvenc fűszer keverékem... [link]
Otthoni utánzata.... [link]
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)