Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Hülyeség, végeredményben a pénzes fiú is szerelem volt, talán még ma is az.
Csak történetesen pénzes is.
A húgom akkoriban kicsit hajlott a sznobizmus felé, az én Németországból kapott és őrizgetett cigijeimet lopkodta el és azzal villogott. A lemezekből kiszedte a lemezt, a tokot ott hagyta... ritka felvételek vesztek el így akkor. Vitte a fiúhoz néhány ajándékba kapott kazettámat is, amit pl. az ajándékozó külön nekem vett fel: Louis Armstrong egy 49-es koncertfelvétele...
Közben megnéztem.
Hááát, a Fazekason meg talán a Treforton kívül más említésre méltót nem látok. Guruljka idejében meg ezek a mostaniak nem is voltak, talán csak a Vörösmarty, azt meg jobb, ha nem is említjük. A színházasdi mindig fontosabb volt nekik, mint a tanítás. Nem tudom, most milyen.
Nem tudom, de gyökeresen, teljesen mások vagyunk a mai napig is.
Nekem nem tudom, lett volna-e pénzes férjem, a húgom valahogy eleve szorongásos, és a férje mellett az is maradt.
A másik húgom szerelmi házasságot kötött, de érdekes módon arab fiúval. A nagyobb kapcsolatai egyike sem magyar fiú volt. Ők az USA-ban élnek, egészen más körülmények között, mások ott a szempontok és a lehetőségek, de mindkét gyermeke jelenleg egyetemista.
Én nem hiszem, hogy az éhségben vagy az étvágyban lenne nemek szerinti megoszlás.
Azt sem hiszem, hogy olyan nagyon nagy pénzkülönbséget jelentene a spórolós főzés, ha az ember tartalmas, egészséges étellel akarja ellátni a családot. A minőségnek van bizonyos ára. És a megfelelő étkezés a szellemi fejlődésre is kihat. A húgom gyerekein látom, akik világéletükben és egyenletesen, állandóan minőségi ételt ettek otthon, még a sima joghurtból is a jobbikat kapták. Náluk alap dolog a diploma.
Gondoskodás az is, hogy a húgom csak nekik szentelte magát, mert megtehette a férje keresete mellett. Persze volt saját külön autó, hogy nyugodtan vihesse őket a szakkörökre, a különórákra, ha kellett, orvoshoz.
De gondoskodás a mosás is, a tisztálkodási lehetőség biztosítása is (számlafizetés), és gondoskodás a vele való törődés, a dolgai iránti érdeklődés is.
Én, ha anyámra gondolok, nem a lecsója jut eszembe, vagy a bablevese, hanem a szójátékai, a humora és az olvasottsága.
(Bablevest nem emlékszem, hogy valaha is főzött volna, de a lecsót néha bitangul eltalálta egyébként.)
Sok marhaságot csinált életében (de ki nem csinál...) , de az, hogy négy évesen már olvastam, talán részben az ő érdeme, és persze Nagymamáé.
Ügyesen csináltad!
A wok egyébként nagyon jó, szeretem, de mostanában nem használtam.
Van ebben igazság!
Attól is rosszul vagyok amikor a pszichológusok megmagyarázzák, hogy azért lett valakiből bűnöző, mert pl. elváltak a szülei...
Ez nem igazság! Mert sok egyszülős családból jönnek igen értelmes, szorgalmas és céltudatos emberek! Miért nem velük példálózunk????
Azért az sem árt!!!! Főleg a fiúk értékelik!
De az ügyes főzéssel pénzt is lehet spórolni és az másféle gondoskodásra, programokra fordítani!!!!!
" a zsíros/koszos kés ..."
Sajnos már én is ott tartok, hogy szemüveggel látom csak a koszt, mert nélküle tisztának tűnik...
Főleg a csempe...
Ha ráér valaki akkor jó program is lehet a kenyérsütés!
És milyen illata van!!!!!!!!!!
Nekem is van elérhető közelségben egy jó pék. És nem is túl drága! 320 Ft egy kiló kenyér, és finom!
Mióta megnyitott nem erőltetem a kenyérsütést...
Jesszus, hogy villámlik nálunk!!!!
Még csak most kezd esni, de hatalmas fénycsóvákkal és dördülésekkel érkezik a vihar!
"Csak az íze legyen jó, a lenyelt kaja nem beszél, hogy előtte milyen volt a formája."
Ez aranyos!!!!!!!!! :)))
Tudod, en szeretek jatszani...
Vannak amelyiken a Linux Ubuntuja van , es van amelyiken Win 8-as, van egy amin a Vista, es ezen most a Win10-es fut. Ez a leg ujjabb, ennek mar SSD-ja is van. (haladok a korral, sussunk Vanca sutoporral!)
:-DDD
Nagyszerű.
Igen, a kis adag maradékok általában nem "kelnek el".
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)