Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Anno, a suliban (általános) magunknak határoztuk meg a vércsoportunkat biológia órán. Még az Rh faktort is! :)
Azóta bebizonyosodott, hogy jól csináltam!
Dodi után nem a cége fizetett, hanem ő maga kötött egészségügyi biztosítást. Ami vagy fedezi az igénybe venni szükséges ellátást - vagy nem!
És ez is feltételekhez van kötve. Pl, ahogy írta, félévenként szemészeti szúrésre kell mennie. A többi között.
Ha nem mész el, nem fizetnek!
Ez egy régi beidegződés! Mármint, hogy AMERIKÁBAN minden sokkal szebb és jobb!
Azóta Amerika beszivárgott hozzánk is, és nemhogy jobb, de sokkal rosszabb lett tőle. De a szemellenzővel nézők ezt nem akarják meglátni...
Vércsoport és ételek...
Én 0-s vagyok és állítólag nagy húsevőnek kellene lennem. És nem! Hetente 2-3 alkalommal pont elég és akkor is csak keveset. Jobban örülök a köretnek + saláta, vagy a főzeléknek! :)
Nem sokszor kellett kórházi kosztot ennem... :)
De ott leginkább a salátafélék meg a kenyér + valamihez a paprika, paradicsom, uborka, hagyma stb. hiányzik!
"még a finomfőzeléket is szerettem,"
Mi az hogy szeretem? Imádom!!!
Persze az igazit, amiben karalábé is van! Meg sok petrezselyem! :)
Az alakjuktól nem, de a vastagság és a tojások száma belejátszik.
No de mindegy.
Én ma tésztát nem ettem, de rengeteg édességet igen.
Holnap akárhogy is lesz, ha akarnék se mehetnék el itthonról, mert 11-től este 6-ig online suli lesz.
Aztán eszem spenótot. A húgom hozott olyat, ami már készen van, és ha két éve is finom volt, akkor most is az lesz. Nature's Gold a neve, esetleg kevés tej vagy tejszín kell bele. Talán az Aldiban veszi, nem tudom.
Ezzel együtt a hűtőben pimpogó csirkemellfalatok is el fognak fogyni, annyival is ürül kicsit a hűtő. Jelenleg eléggé tele van, nem nagyon tudom, mi és hol van benne.
Most begubózom az ágyamba és krimit nézek, míg el nem álmosodom. Törvénytelenül teleettem ma magam.
Mondjuk abban azért van valami, hogy a dolgozni járók nem tudnak hétköznap, napközben bevásárolni. A nyugdíjas meg simán elmehet.
Szóval a hétvégét talán meghagynám azoknak akik egyéb napokon nem tudják ezt megoldani...
Vagy ez hülyeség???
Én is akkor mosok, ha kell!
Meg alkalmanként akkor, ha olyan az idő, hogy ki tudom teregetni az udvarra...
Azért azt be kell látnunk, hogy akármennyire ugyanabból készülnek a tészták, mégis más lesz az ízük a vastagságuktól-alakjuktól , méretüktől...
De tényleg!
És szépek lettetek??? :)))
Én szerencsés vagyok! Nálunk mindenki szereti a lencsét és a sárgaborsót is!!!
Anno ez volt a divat/ízlés... A stanglira vagy a pogácsára is marékkal szórták a köményt. Meg a sültekre is.
Nem gondolom, hogy nem kellene használni, de jobb szeretem darálva .
Ma bementem a boltba és a piacra is.
Nekem látnom kell a dolgokat, hogy ihletet kapjak.
Szóval, me fűszeres-zöldséges csirke volt sült steak jellegű krumplival.
Aztán lesz majd bolognai makaróni, kelkáposzta főzelék, székely káposzta (ez már el is készült)...
Egyenlőre ennyi...
Szóval éhen nem fogunk halni!!!! :)
Sziasztok!
Remélem mindenki jól van!!!!!
Nekem bejött az idősáv. Élveztem, hogy alig voltunk abban a 2 órában a boltban. A húsboltban rendszeresen egyedül, de pl. a Lidl-ben is alig lézengtünk. Nagyobb biztonságban éreztem magam. Azzal nem értettem egyet, hogy a 65 éven felüliek az idősávon kívül is vásárolhattak. Sajnos, sokan nem a kijelölt sávban mentek, így a rendelkezés nem érte el a célját, csak a nemzedékeket állították szembe egymással.
Így most sokkal jobb lesz, hogy mindenki akkor megy, mikor akar, vagy amikor neki a legjobb.
Én személy szerint kerülöm a tömeget.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)