Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Igen, leginkább ez az igazság.
De ha visszanézzük, generációk óta ez megy: minden szülő azon van, hogy minél többet tudjon a "gyereke feneke alá tolni" azért, hogy a gyerekének ne kelljen annyit kuliznia azért a házért, kocsiért, akármiért... és a következő generáció ugyanezt teszi... és így lesznek az egyre kényelmesebb, egyre lustább, egyre elhízottabb emberek
Biztosra tudom h a nászéjszakán igen.
Talán közvélemények alapján az első 7-évben is.
Állítólag utána megette a fene.
Vagy elvitte a fene, de nem ez a fene.
Általánosságban beszélve.
Az internet is sokukat ellustította.
Nem olyan kiegyensúlyozottak mint pl. én.
Pl. én éppen úgy értékelem az én napsugaraim, mint nyáron az árnyékot.
Általánosságban beszélve a mostani generáció kövérebb, mert sokkal lustábbak.
Meg nem is házasodnak úgy mint elődeik.
Semmilyen hentes nincs.
Pár éve bezárt. Az öreg felfuttatta, az utóda bedöglesztette. Az üzlethelyiséget azóta is árulják.
Nem az én falum. Sosem éreztem otthonomnak.
Egy jól ellátott bolt van, sőt talán három is, bár a harmadik messze van.
De ennek mi köze ahhoz, hogy nem ettem házi hurkát? Nem volt disznóvágó falusi rokonság, ennyi.
(A verebek meg nálam esznek...:D)
Nem szoktam meg. Lett volna más lehetőség, de gyors vételt akartam. Rokonom nincs. (Másutt sem sok, de itt végképp nincs.)
... hurkazsírból szoktam hagymazsírt és arra dobok rá savanyú káposztát , megdinsztelem és elrakom a fagyosba :)
... egyik régi kolléganőm mikor disznót vágtak rakott el a leszűrt abálóléből direkt töltött káposzta főzéshez , valaki ki is akadt ezen , mert szerinte :( abból a " piszkos léből ?! " már hogy lenne piszkos az a lé ? amibe a hurka + a disznósajt kellékeit előfőzik , végül pedig a hurkát megabálják benne :) abba belefőnek mindenféle húsnak az ízei amit beleraktak a disznó feldolgozása során :)
Hogy keveredtetek erre a "nem élhető"helyre?
Nincs ott semmi,még egy jól ellátott bolt sem?
A verebek is háromnapi hideg élelemmel repülnek a falutokba.
Megszoktad?vagy nem volt más lehetőség ?vagy itt volt vlmi rokonotok ?
Legtöbben azt szeretjük amit gyerekkorunkban megszerettünk.
Én pedig kukorékoltam eleget, megyek vissza aludni.
Jó szórakozást.
Érdekes, én sosem éreztem tömörnek a májas hurkát. Igaz, tudtommal házit sosem ettem, illetve nem emlékszem rá.
Viszont nem szeretem a hurka zsírját, pedig látom, sokan kedvelik.
A májas hurkát sokan nem szeretik mert olyan tömör.Pedig ha ellesték gyerekkorukba,hogy készitik akkor mindíg azt ennének.
Én ellestem,fiatal aszonyként ugy kértem ahogy akkor láttam.
Nagyon furin neztek rám akik készitették a hurkat de nem engedtem belőle.
A titok bekevert kolbászhús kell hozzá.Attól csuszik finom selymesen puha lesz,nem kell vìzzel enni.😄😄😄😄
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)