Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Mégis a dohányzást üldözik jobban.
Persze, az is káros, de az alkoholizmus sokkal károsabb.
És nem kell ahhoz kocsma, hogy részeget lásson az ember. Régen se kellett.
Sajnos az alkohol régen és most is sok-sok gyerek életét nyomorítja meg.
Nem akarok pálcát törni senki felett, de attól még érthetetlenül állok, amikor egy részeges pasit elvisel egy nő a gyerekei kárára.
... itt a falunkban volt 2-3 család , ahol a nők asztal alá ihatták volna a pasikat :( sőt ! ha belegondolok még több is :( és 1 kocsmázó nő hol talál magának pasit ? nyilván a kocsmába ! :( és ez szörnyű ! ott , ahol még gyerekek is vannak !
... Anyum 63-ba ment másodszor férjhez , úúúúútáltam a pasit / ő is engem ! :( / mikor Muti elküldött a kocsma környékén körülnézni h hátha ott van a "drága " ?! mi még a kútba is belenéztünk a barátnőmmel , hátha ott úszik a kalapja a víz tetején ! egyetlen olyan osztálytársam volt , ahol egész jól elvoltak a mostohaapa + a nő gyerekei :) de az az ember nem is a kocsmába élte az életét :(
Ahol felnőttem, nem volt kocsma a környéken.
Amikor anyámnak kifogyott a cigije és venni kellett, nem kis séta volt. A húsz percen belüli presszók is elég korán zártak, de oda még egy kislány is bemehetett napközben.
Olyan igazi talponállós kocsmát a gimi környékén láttam először, a nyóckerben.
Te tényleg nem ezen a bolygón születtél, éltél.
Az én szüleim sem ittak, csak vizet. És ez így van, ahogy leírtam, DE én láttam az utcán, a kocsmák előtt,szomszédban nem ittas, hanem seggrészeg férfiakat. Akkor még nem illet nőnek részegnek lenni. Biztos volt,de lakáson belül. Nem a gettóban éltünk akkor sem.
Jól is teszed. Élvezzétek a ny.évek minden pillanatát. Ehhez kívánok nagyon jó egészséget! Remélem megélem én is, hogy nyugdíjas lehessek. Ha egészségem adja biztos aktívan fogom élni.
Én indulok dolgozni, hogy működjön a gépezet tovább. És hálás vagyok a sorsnak, hogy mehetek, sokakkal ellentétben.
Én, emlékeim szerint, csak felnőttként láttam részeg embert. Senki nem volt kocsmajáró a családban. Ez valószínűleg nagyon szerencsés dolog.
A női ág viszont nagyravágyó volt és karrierista, úgyhogy csakazértis alapon érettségi után dolgozni kezdtem és az ex-férjem szakmunkás volt.
Nem a szakmája miatt váltunk el. Becsültem benne, hogy szépen dolgozik.
Jól vagy?
Hansi és ViFe nem csak a fagyin elménckedtek.
Én vagyok olyan műveletlen fatuskó, hogy Csehovot nem kedvelem, de ha már a fagyinál tartunk: ha kehelyben teszik elém a fagyit, akkor nem állok neki nyalogatni, hanem kanalazom. Erre jöttél te a szalvétával, amivel valóban higiénikusabb a tölcséres fagyi kiszolgálása.
Semmivel sem tartom magam műveltebbnek az átlagnál, úrinőnek meg csak a nagyim akart volna nevelni. Nem sikerült neki.
Különben, ha jól számolom, vagy öten utáltok, de nagyon. Ez egy véletlenszerűen összeverődött társaságban nem is rossz arány.
Ja értem a Hofi merő fertő volt. Azt csak műveletlen fatuskók nézik. Egy úrinő csakis Csehov, Három nővérét nézi meg a TV-ben. Sőt tudom nem is néz egy igazi ember már TV-t, mert az olyan gáááz.
Én azt írtam a tölcsért szalvétával fogják. És ez tényleg így van, nálunk szalvétával fogják meg, és adják át a fagyit, mert így higiénikus, főleg most ebben a vírusos világban, és ismételem, nálunk évek óta így adják.
Nem is mennék olyan helyre, ahol kézzel nyúlnának hozzá.
Álszent, egy l.
Én is utálom. Neeem, csak a fagyiróóóól volt szóóóó...
Nem mindenki hallgat kabarét, és annak is több ágazata van.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)