Hol adhatjuk át a karácsonyi ajándékainkat olyan gyerekeknek, akik rászorulnak? (tudásbázis)
Ilyenkor, ha jól emlékszem "mikulás-gyár" szokott működni, Budapesten, a Felvonulási téren, illetve az ország 16 plazájában .
mikulasgyar.hu
Ovisaimnak kitaláltam idén karácsonyra egy dolgot. Mégpedig: összegyűjtjük a csoportban az otthon megunt játékokat, könyveket, becsomagoljuk szépen, és karácsony előtt átadjuk olyan gyerekeknek, akik rászorulnak, vagy nem ünnepelhetik otthon szeretteik körében a karácsonyt (kórházban vannak, vagy nincsenek szüleik...) Arra gondoltam, hogy ha lehetőség lenne rá valahol,akkor elmennénk személyesen átadni, és néhány gitáros dallal, egy-két verssel, és egy aranyos kis mesével örömet szerezhetnénk, és vidámságot vihetnénk másoknak. Ez lenne a Mi ajándékunk, és így a gyermekek is jobban átérezhetik az advent (várakozás) és a karácsonyra való készülődés lényegét... szeretet, önzetlenség, segítőkészség, apró figyelmességek.. mind, mind olyan dolgok, melyek manapság nagyon hiányoznak a mai gyermekek életéből.
A problémám egy ezzel, hogy nem találtam még olyan helyet, ahová el tudnák menni, hogy mindezt a jót megcselekedhessük :) Ha valaki tudna Zuglóban (Örs közelében van az ovink) vagy közelében olyan helyet, ahová el tudnánk menni, nagyon megköszönném az ajánlást.
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Tudtok valami gyerekeknek való karácsonyi idézetet, aminek a lényege, hogy a karácsony a szeretetről szól, nem pedig a drága ajándékokról?