Hogyan zajlik egy végleges kitelepülés külföldre majd onnan a visszatelepülés? (tudásbázis)
arra van a visszatelepülés.
ha van útleved azzal majd bemész a jegyzőhöz aki kiállít új személyit és lakcímet. ha nincs útleved akkor először azt állítattod ki. ezt is leírják sok helyen.
mindent meg lehet oldani
igen, le kell adni, ha nyilatkozol, hogy letelepedsz kuloldon.
En nekem az onkormanyzatnal kellett kitoltenem egy papirt a Belugyminiszteriumnak, es bejelenteni a kulfoldi cimemet.
De nekem semmilyen papirt nem adtak, hogy Mo-on is tartozkodasi helyet letesithetek (barmit is jelentsen ez)
A külföldön történő letelepedési szándék bejelentésekor le kell adnia a külképviseleten a magyar személyazonosító igazolványt és a lakcímkártyát.
− A nyilvántartásba vételt követően a külföldön letelepedett magyar állampolgár részére a KEKKH Központi Hivatala új személyi azonosítóról és lakcímről szóló hatósági igazolványt ad ki, melynek birtokában a Magyar Köztársaság területén tartózkodási helyet létesíthet
nekünk ez van szabályban
Egyébként nekem is és a páromnak is állandó letelepedési engedélye van Skóciában, de ettől nem vagyunk még skótok, magyar a személyink és az útlevelünk. Annyi, hogy innen is van papírunk.
Nem értem, hogy hogy lehet végleges kitelepülésed, aztán visszatelepülésed. Ez zavaros.
Hogy érted, hogy bevonják a személyit? Én is külföldön élek, mégis van magyar személyim, addig, ameddig nem teszem le az állampolgárságot.
Van osztrák állampolgárságod ezek szerint? Mert lehet, hogy akkor nem lehetsz akármeddig kettős állampolgár. Ezzel nem vagyok tisztába.
További ajánlott fórumok:
- Te visszafizettetnéd a külföldre menő fiatal orvosokkal az egyetemi tandíjat?
- Vannak itt külföldre vágyó orvosok?
- Ti ki mennétek ebben a helyzetben külföldre élni és dolgozni?
- Kiköltöznél külföldre?
- A párom ki szeretne menni dolgozni külföldre, de én attól félek, nem jön vissza. (Építőiparban szeretne dolgozni.)12 éve vagyunk együtt.
- A párom kihozott külföldre, nem tudom megszokni a légkört és honvágyam van