Hogyan válhatunk jobb emberré? (beszélgetés)
serultem
mobilról irok picit nehéz.... :D
szeretet??? Hmmm...
En mar anyit sérülhet mert szeretem.....
Mindenki jogosult,de csak négyszemközt.Nem kötelező viszont meghalgatn.
Nyilvánosan viszont törvénybe ütköző.
En mar igy is tul jo vagyok! :D
Ha fele annyira lennének az emberek önzök sokat jobbak lennének.
Ágyban inkább a hormonok dolgoznak.
Minden a fejben,a tudatban dől el.
Aki jól megtanulja kezelni a tudatát,sok probléma mar nem fordul elő.
A többi mese.Humbug.:-)
A "nem felejtés" számomra azt jelenti,hogy résen vagyok az illetővel szemben, tartom a hét lépés távolságot, s ezt a saját érdekemben teszem. Jó esetben ezt az is látja, aki vétkezett ellened, ha meg nem, akkor felesleges is koptatni a szánkat.
Természetesen a "nem felejtés" nem a leminősítéssel egyenlő.
...azok esetében, akik vevők voltak a gúnyra. Egyébként meg sértődés többnyire az eredménye, nem így tapasztalod? :)
A gúnyt itt a piszkálásra, macerálásra értettem, szóval a másikra való túlzott "rászállásra",nem pedig a kellő helyen és időben elejtett kis röpke megjegyzésekre.
De amúgy igen, elvileg jobbá hivatott tenni a világot. Szerencsére vannak kellő önkritikával rendelkező emberkék, akikkel bátran lehet játszani, sértődés nélkül :)
Jóság
Az akaratnak ama minősége, melynélfogva a jót magáért a jóért akarja (l. Jó és Jellem). Jelenti továbbá érzelmi világunk ama minőségét, hogy másokkal együtt érzünk, örömükben és bánatukban saját örömünkkel és bánatunkkal részt veszünk.
(Pallas Nagylexikon)
Viszont a "Megbocsájtottam" meg nem egyenlő "az állandóan a pofádhoz verem"-mel,ahogyan a "nem felejtés" sem...Illetve a "nem felejtés" nem egyenlő a "mostantól erkölcsi fölényem teljes tudatában leminősíthetlek"-kel sem...
Hogy válhatunk jobb emberré?:DDD
Mi az,hogy jó ember?Mi az,hogy rossz ember?Mi az,hogy jobb?Mihez képest?Mr/Mrs/Miss Mártír elképzelései mint vezérelvek?:DDD
Vagy?Mi?
Más kinyílvánítási módja is van a szeretetnek:-)
Pl.kedves beszéd...A részegeket Kerüld :-)
Egyszer biztosan! :)
Még nem érzem magam elég szeretetteljesnek, hogy lelkileg magamhoz öleljek pl. egy durva, agresszív, részeg ügyfelet :D
Egyáltalán,mit takar az,hogy jó ember?
Szerintem mindenkinek mást jelent.
:)))
én bennem "nem jóság" is van :)
Akkor rám nem számithatsz:-(
Csak szeretet van a tarsolyomban.:-)
:-) ott senki sem lehet ám okosabb, mármint bent, nálunk... és a legenyhébb, amit néha kapni szoktam, mármint jelzőt, az a festett ri...anc :)))
Sztem ennyi verést még senkinek nem ígértek be :D
Na, látszik, hogy nemrég kúsztam ki az ágyból, egész héten alváshiányos voltam, erre tessék: az alvás káros az agyra :D
a pókok nem tudnak akkora távolságot tartani, hogy szeressem őket! :D
Társasházkezelő vagyok...
...tapasztalatból mondom, hogy az ész ott kevés...
További ajánlott fórumok:
- 5000 Ft-ból hogyan hoznád ki a keresztelőt 14 emberre?
- "Aki vihető, vigyék" - Ezt hogyan értetted meg egy féltékeny típusú emberrel?
- Hisztek abban, hogy mások segítésével többé, jobb emberré válunk?
- Hogy válhatunk jó anyává?
- Még sosem voltam jósnőnél, hogyan zajlik a rontás rárakatás egy emberre és levétel?
- Hogyan tudtad félre tenni a múltat és ugyanazon emberrel a jelenbe maradni?