Hogyan tudnám eldönteni, hogy van-e Isten, illetve melyik vallás az igazi? (beszélgetés)
Sajnos vannak, olyan erők, akik azon munkálkodnak, hogy ne legyen boldogság.
Egy gondolat, amit 1972-ben írtak le!
„Tegyük fel magunknak a kérdést, mi tesz nagyobb kárt a mai emberek lelkében, az elvakult pénzhajhászás, vagy az idegőrlő hajsza? Bármelyik politikai irányzat van hatalmon, mind a kettő csak gerjeszti, hogy az embereket versengésre késztesse. Tudomásom szerint erről a jelenségről, nem készültek mély lélektani elemzések, és nagyon valószínűnek tartom, hogy a birtoklásvágy és a rangkórság mellett, vagy ezek után, a félelem is jelentős szerepet játszik. Félelem a versenyben való lemaradástól, az elszegényedéstől, a hibás döntésektől, és attól, hogy nem lehet kiszabadulni, ebből az idegőrlő taposómalomból. A félelem a legfontosabb tényező, ami a mai kor emberének egészségét aláássa, magas vérnyomást, korai szívinfarktust és más egyéb hasonló dolgokat okozva. A rohanásban élő embert nem csak a mohósága hajtja. A legnagyobb csábítások sem ösztönözhetnék jobban arra, hogy ekkora vehemenciával tegye tönkre saját magát, ő ugyanis egy gépezet, aminek a félelem az üzemanyaga.”
Részlet Konrad Lorenz „A civilizált emberiség nyolc halálos bűne” c. könyvéből.
(1972)
Kezdik fellazítani ezt az igen, fontos témát!
Na mindegy...
Azért örülök, hogy ennyi gondolkodóval is sikerült kapcsolatba lépnem.
Kis koromban megszóltam egy templomba járó hölgyet.
Nem volt szép dolog tőlem.
Csak, annyit mondott nekem, hogy olyan életet kíván nekem,
ne kerüljek olyan helyzetbe, hogy feltétel nélkül,
Istenhez keljen fordulnom, egy segélykiáltással...
Igen, ezen a szinten kap is válaszokat. Vagy inkább csak különböző tippeket, mert ugye semmi sincs bizonyítva.
Hitről meg nem vitatkozunk.☮
Sajnos, nem vagyok egy pallérozott elme a filozófia és filozófusok, nagy gondolkodók terén, így nem is próbálok egyikre sem hivatkozni.
Az, hogy az ember a természetet megismerve próbál képzelt dolgokat magyarázni... hát, sok idejük van.:)
További ajánlott fórumok:
- Segítenétek Eldönteni egy vitát? Felrobbanok a dühtől
- Mit tennétek, ha nem tudnátok eldönteni, hogy a párotok hazudik-e vagy nem?Arra gondolok, hogy szerintem ismerkedik titokban más lányokkal.
- Jön a vihar... eléggé félünk. Vannak "praktikák", amivel csillapítható a félelem? Vagy fejben kell eldönteni?
- Milyen vitaminnal tudnám erősíteni a szemem, illetve elérni hogy ne romoljon?
- Bak férfi, skorpió nő. Hogy tudnám a bak férfit meghódítani, illetve milyen párost alkotnak?
- Feltöltös t-mobilos telefonomról hogy tudnám meg hogy az elmúlt pár napba hová illetve honnan jött rá hívás?