Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan reagálhatnék arra, hogy a családomnak folyton be kellene számolják, hogy mikor, hova megyek, kivel? fórum

Hogyan reagálhatnék arra, hogy a családomnak folyton be kellene számolják, hogy mikor, hova megyek, kivel? (beszélgetős fórum)


28. fidel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 22. 22:59

Csinálj 20-30 db kártyát és azokra ,külön- külön írd föl,hogy pld.- fogorvos,bank,bolt,kocsma,barát,barátnö,mozi,színház...stb. és elmenés elött csak húznod kell.

Ezeket a kártyákat késöbb tovább adhatod a gyerekeidnek...

jún. 22. 19:31

Én általában tudom, hogy a fiam kb. merre jár.

Ha nekem van valahol dolgom, én is tudatom vele napközben telefonon, hogy hol vagyok és hol tartok az intézni valókkal, kb. mikor érek haza.

Nem mintha elszámoltatna, csak nem baj, ha tudja, hol vagyok. Ő is nyugodtabb így. Ha bármi történne...

26. Zsifi1
jún. 22. 19:13
Fórumnyitó, hol vagy?
25. gabbbicica (válaszként erre: 5. - Bnedora)
jún. 22. 17:51

Es akivel nem laksz egyutt, azt mindegy, hogy nem tudod, hol keresd?


Ezzel amugy nem értek egyet. Tesom pl egyetemre jart, kb 300 km-re otthontol. Heti 1x ha felhivta anyát, és anya ezzel elegedett is volt. Halvany lila goze nem volt rola, hogy mikor, kikkel, hol van. Mikor er az alberletebe.


En otthon laktam, ment a folyamatos b..tatás, ha 15 perccel kesobb ertem haza vhonnan, mert odszefutottam vkivel utkozben es dumaltunk egy picit.

24. Piroska52 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 21. 20:21
Addig örülj, amíg van aki megkérdezi.
23. VendrinerPiroska (válaszként erre: 4. - Bichi)
jún. 21. 20:21
100%-ig igaz. Sajnos. Még akkor is, mikor gyakorlatban te játszod a szüleid "anyukáját".
jún. 21. 20:13

Mi történt, hogy még senki nem írta, hogy szakíts meg velük minden kapcsolatot!:DDD


Hát még jó, hogy érdeklődnek, kérdeznek.

Az, hogy FI ezt tolakodónak tartja nem is értem. Nem ezekkel az emberekkel nőttél fel és éltél közel 28 évet egy fedél alatt?

Ez most egy új szokása a szüleidnek?


Eddig nem kérdezték meg, eddig nem mondtad el nekik, csak ki sunnyogtál a nagy házból és kész? Micsoda család az ilyen?


Az én fiam 32 éves, és mivel itthon lakik, ezért sosem megy el úgy itthonról, hogy ne szólna. Ha épp nem tud szólni mert elaludtunk és ő akkor megy el itthonról, akkor kiírja egy cetlire, pedig lehet, hogy észre se vennénk hogy nincs itthon, hiszen nem nyitunk be hozzá percenként.


Tehát, az a természetes, ha nem csak fogjunk magunkat és lelépünk egy bú nélkül, hanem szólunk, hogy találkozóm van, majd jövök éjfél körül, stb.

21. Lau_Ra (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 21. 19:24

Mikor otthon éltem az én szüleim is gyakran megkérdezték.

Ameddig nem tiltják (szép lenne felnőtt nőnek megtiltani), nem adnak utasításokat hová mehetsz és hová nem nincs ezzel baj. Ha valamiről nem szeretnél beszámolni, azt pedig megmondhatod, hogy ne haragudjanak, magánügy.

20. liliom10 (válaszként erre: 19. - Aszparagusz)
jún. 21. 17:34
Igazad van, nem függ össze ! Csak eszembe jutott, vajon hogyan élnek ők otthon ? Milyen a lány viszonya a szüleivel ?
19. aszparagusz (válaszként erre: 18. - Liliom10)
jún. 21. 16:35

Nem függ össze a rezsibe történő beszállás, illetve az, hogy tájékoztatom a velem együtt lakókat, hogy hová megyek és mikor jövök haza.

Ha beleszáll a rezsibe, akkor nem kell megmondania?

18. liliom10 (válaszként erre: 15. - Zsifi1)
jún. 21. 16:31
Szerintem a dolgozó gyereknek be kell(ene) szállni a rezsibe, ahogy megbeszélik. Miért kellene eltartani egy 28 éves embert ? Nem tudjuk, hányan laknak az " elég nagy" házban,(vannak-e tanuló testvérei,) ki mennyit keres,stb. És az élelmiszer költségek is ott vannak ( reggeli, vacsora, hétvége). Remélem, a háztartásban is lehet számítani egy ilyen korú lányra, a bevásárlástól a takarításon át (nemcsak a saját szobája) az ablakpucolásig, van sok munka egy házban. Kérdés, hogy telt el ez a 28 év, családi munkamegosztással vagy elkényeztetéssel, cserébe teljes kontrollal a szabadideje, magánélete felett ?
17. aszparagusz (válaszként erre: 10. - Zsifi1)
jún. 21. 16:26

Szerintem akik egy lakásban laknak, ott természetes, hogy megmondjuk hová megyünk és mikor jövünk haza.

Pl. a 22 éves fiam (a férjem és én is) oda megyünk ahová akarunk, de mindig megmondjuk, mikor jövünk haza.

16. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 21. 16:15

Ez természetes a szülők részéről.Addig örülj míg kérdezik....

Biztos furcsa,még a szomszédommal közlöm,(ő is) mikor hova megyek.Nagyon sokszor hasznos.

15. Zsifi1 (válaszként erre: 14. - Liliom10)
jún. 21. 16:09

Pont a kisasszony miatt érzem én is, hogy ez nem sima érdeklődés. :(

Nem akarok belemászni FI pénztárcájába, de kérdés az is, hogy otthon ad-e/kell-e beleadni a kiadásokba. Nyilván sok szülő úgy akar segíteni, hogy nem kér a gyerekétől, de másik oldalról pont ezért érezhetik a szülők "nyeregben" magukat, mert még "az ő kenyerüket" eszi.

Ha megteheti FI, akkor valóban a különköltözés lenne a legjobb.

14. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 21. 16:04

Ez túlzott kíváncsiságnak tűnik. A múltról már nem kellene faggatniuk, hiszen amiatt nem kell már aggódni.

Anyaként írom, hogy ezt az érdeklődést mindenki csak akkor érti meg, ha ő is szülő lesz !!! A "hová mész ? mikor jössz ?" nekem mindig természetes volt, még itthon laktak a gyerekek.

A " hova mész,kisasszony ?" nekem inkább hatalmat jelent, mint szeretetből fakadó aggódást.

Viszont a " mentem" sem a megfelelő kommunikáció egy szülő felé. Annyit mondhatnál magadtól is, hogy pl. " találkozom egy barátnőmmel, ekkor jövök, ha később, akkor felhívlak benneteket." A helyet sem kell megadni utca,házszám szerint, de legalább a környéket ajánlatos. Nem mindegy , hogy kis településen laksz vagy városban. Akármi történhet, baleset is,stb., a szülő legalább kb. tudni szeretné, merre keresse a gyerekét.

A helyedben elköltöznék otthonról,- de nem pár utcányira, hanem messzebb - és élném a felnőtt életet.

13. Zsifi1 (válaszként erre: 12. - Auróra2010)
jún. 21. 15:47
Én is tudom, hogy anyum hova megy, meg én is elmondom, hogy én hova. Pedig mi már külön lakunk.
12. Auróra2010 (válaszként erre: 10. - Zsifi1)
jún. 21. 15:45
Leehet hogy több, de nem értem miért kell ezen annyira kibukni. MI családom belül anyukámmal, férjemmel fiammal, általában el szoktuk mondani ha valaki közös ismerőssel találkozunk beszélünk,az meg pláne nem fordul elő, hogy fejlehajtva kiszökünk észrevétlenül ki sunnyogunk az ajtón, ha valahova megyünk. Lehet hogy mi vagyunk a betegesek. Vagy amikor fi visszaköltözött ki kellett volna kötnie, hogy a társasági élete tabutéma, vagy ha annyira bántja még most sincs későn,
11. Intro74 (válaszként erre: 8. - Bnedora)
jún. 21. 15:40
Valahogy én sosem voltam ilyen, de persze azért valahol megértem az aggódást a részükről. De már nem kislány a kérdező, szóval kissé túlzásnak tartom a dolgot. Persze tudom nem vagyunk egyformák.
10. Zsifi1
jún. 21. 15:38
Én úgy veszem le a FI hozzászólásából, hogy több ez puszta érdeklődésnél, és valószínűleg mindenről is tudni akarnak, nemcsak arról, hogy épp összefut a barátnőivel.
jún. 21. 15:33
Egy fedél alatt élő családtagok természetesen megkérdik egymástól, teljes közöny vagy érdektelenség lenne furcsa.
8. bnedora (válaszként erre: 7. - Intro74)
jún. 21. 15:15
Nem értem, miért gond ez. Te sosem voltál kíváncsi arra, vagyis nem érdekelt, hogyha egy hozzád tartozó személy elment otthonról, hogy hová megy?
7. Intro74 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 21. 14:50
Hmm, ismerős helyzet, nálam is így volt. Engem is nagyon zavart ez a dolog, de amióta külön költöztem, azóta szerencsére egy gonddal kevesebb. Az nem hiszem, hogy segítene, ha megkérnéd őket, hogy ne kérdezgessék ezt tőled, valószínűleg megszokásból továbbra is folytatnák a dolgot.
6. Guruljka (válaszként erre: 3. - Zsifi1)
jún. 21. 14:22

Ja, újraolvastam.

Nem tudom, mivel érdemelte ki ezeket a kérdéseket, de fura, hogy mindenki felügyelet alatt tartaná.

Talán attól félnek, hogy megint párra talál.

jún. 21. 14:20
Nálunk a fiam költözött haza. Igenis, természetes az (legalábbis nálam), hogy akivel együtt lakom, tudjam, hogy hová megy. Nem azért, hogy beleszóljak, de bármi történhet vele, legalább tudjam, hol keressem. Főleg igaz ez szerintem a szülőkre. Akármennyi idős is az illető (gyerek), egy szülő mindig aggódó szülő marad. Ha valaki együtt él valakivel, és az egyik fél elmegy otthonról, szerintem evidens, hogy tudatja, hová megy.
4. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 21. 14:20

Nem lehet, csak simán érdeklődés? Az én fiam 23, most költözött el, én is mindig megkérdeztem, nem ellenőrzés, csak érdeklődés szinten. Sőt, ha később jött bármi miatt szólt is.

Szerintem igazából addig ők gyerekként fognak keresni, amíg otthon élsz, ez a szülőkből zsigerből jön, ha 50 éves vagy, akkor is. Ha külön élsz, akkor is, csak ezeket a napi kérdéseket nem tudják gyakorolni :)

3. Zsifi1 (válaszként erre: 2. - Guruljka)
jún. 21. 14:16
Szerintem nincs most párja és gondolom, gyereke se. :(
2. Guruljka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 21. 14:12

A családod kérdezi vagy csak a férjed?

Úgy értem: szüleid, testvéreid, gyerekeid mind kérdezik?

jún. 21. 14:05

28 éves nő vagyok, eddig egyszer költöztem külön, amikor összeköltöztünk a párommal. Szakítottunk pár hónap után, majd hazaköltöztem, mert nem lett volna értelme pár utcával arrébb lakást bérelni, mikor elég nagy a ház. A magam útját járom, viszont akárhova elmegyek, mindig számom kérik hol voltál, kikkel voltál, merre. Ha elmegyek valahova, mert hirtelen eszembe jut, hogy be kellene ugorjak az üzletbe, rögtön kérdezik hová mész, kivel, miért. Ha csak odaszólok, hogy mentem, hova mész kisasszony…

Itt az lenne az egyetlen megoldás ha megint külön költöznék, vagy egy lehet valahogy orvosolni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook