Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet eltüntetni a zsíroldó szagát a sütőből? fórum

Hogyan lehet eltüntetni a zsíroldó szagát a sütőből? (tudásbázis kérdés)


1 2
2012. jan. 17. 11:17
Az igaz, de ez a fórum nem arról szól, hogy milyen finom a libamáj... nem is értelek
30. 03e8385f6c (válaszként erre: 29. - Lilibeth59)
2012. jan. 17. 04:16
Az én libamájam pedig sokkal finomabb, mint a te zsíroldód:)
29. Lilibeth59 (válaszként erre: 28. - 03e8385f6c)
2012. jan. 16. 21:24
Az én tisztítóim ára pedig töredéke a hideg zsíroldóknak, de Te tudod....
28. 03e8385f6c (válaszként erre: 27. - Lilibeth59)
2012. jan. 16. 20:28

Figyelj, nyáron vízbegrízt főztem az albérletemben - nem hiszem, hogy újdonság a nélkülözés fogalma.


A libamáj, a bélszín és a pisztráng pedig környezetkímélő - a Greenpeace legalábbis még nem emelt szót e jószágok testrészeivel kapcsolatban.


Amúgy két szelet bélszín, vagy egy pisztráng cca. ugyanannyit kóstál mint egy palack hideg zsíroldó.

Pedig nem is zsírosak:)

27. Lilibeth59 (válaszként erre: 26. - 03e8385f6c)
2012. jan. 16. 18:41

Azt hiszem, nem a szegény emberekhez tartozol.

Libamáj, bélszín, pisztráng, ezek mind elérhetetlenek a szegényebb embereknek, akik sajnos egyre többen vannak. Már lehet mondani, hogy a "középosztály" sem engedhetné meg magának ezeket az étkeket.

Mégiscsak maradok az én verziómnál, olcsóbb sokkal, nem utolsó sorban pedig tényleg környezetkímélő és hatékony, egészségre nem ártalmas, akár csukott ablaknál is használható. Megjegyzem, én mostanában azt teszem, hogy akármit sütök a sütőben, utána, ha már csak meleg és nem forró a sütő, kitisztítom, ha nem nagyon gázos, elég a szódabikarbónás meleg vizes áttörlés, aztán a tiszta vizes áttörlés, nyitva hagyom az ajtót, amíg meg nem szárad. Ha nagyon kifröcsögött a zsír, mikor húst sütök, akkor a szódabikarbónás után jöhet a narancsolajos áttörlés, hagyom, had hasson, majd a tiszta vizes áttörlés.

Nem tart a munka kb. 5 percnél tovább, végül is, ha főzünk, akkor is letisztítjuk a tűzhelyet, én mosogatás után szoktam. Ennyi..

26. 03e8385f6c (válaszként erre: 23. - Lilibeth59)
2012. jan. 16. 17:28

Viccelni? Én? Hidd el veri a WeelDone-t!

Amúgy ezt lehet csinálni bélszínnel és pisztránggal is:)

25. 31c1daa9fa (válaszként erre: 22. - 03e8385f6c)
2012. jan. 15. 16:32
Jó kis libamájat nem pazarolnám. :)
24. 31c1daa9fa (válaszként erre: 21. - Lilibeth59)
2012. jan. 15. 16:32
Rendben. :)
23. Lilibeth59 (válaszként erre: 22. - 03e8385f6c)
2012. jan. 7. 22:06

Na, ez durva!

A libamáj nagyon finom és drága étek,ennél jóval olcsóbb, egészségre és környezetünkre sem káros termékek vannak. A libamájjal pedig megtömhetjük nyugodtan a hasunkat - már akinek telik rá, tudjuk hogy egészségünkre válik, királyi eledel....

Sok nagyon szegény ember van, akik még a disznózsírt is alig tudják megvenni, vagy lehet, hogy csak hülyéskedsz?, az még elmenne...

2012. jan. 7. 19:34
Égess oda másfél kiló hízott libamájat és eltűnik a szag:)
21. Lilibeth59 (válaszként erre: 20. - 31c1daa9fa)
2012. jan. 2. 05:58
Csak időt adj, hogy hassanak, nem kell rögtön nekiállni sikálni. Minél tovább hagyod a tisztítókat hatni, anál könnyebben lejön egy tiszta rongyos áttörléssel a leégett zsír stb., aminek le kell jönnie.
20. 31c1daa9fa (válaszként erre: 19. - Lilibeth59)
2012. jan. 1. 21:29

Köszi a részletes leírást. :)

Egyik nap ismét rászánom magam, és kipróbálom.

Igen, borzalmas szaga van, napokig éreztem magamon, és nyeltem be belőle.

2012. jan. 1. 21:12

Legyen még jó meleg a sütő, mikor szódabikarbónát vízzel keverj össze, hogy pasztaszerű állagot kapj. Kend szét a sütő belsején, majd száradás után dörzsöld le. Végül nedves ronggyal töröld át.


Ezt követően narancsolajos tisztítóval fújd vagy kend be. Az illata annyira finom, hogy a szomszédok azt hiszik: narancstortát sütsz odabent. Vársz 15-20 percet, aztán tiszta vizes szivaccsal vagy ronggyal áttörlöd, ragyogni, fog, mint új korában.


A zsíroldóktól én régebben szó szerint rosszul voltam, aztán elképzeltem, hogy milyen kárt tehet a szervezetemben, tüdőmben. Hiába a nyitott ablak, az agresszív maró szag nem akart elmúlni, úgyhogy ki is dobtam a kukába, bár azóta már ezt is megbántam, mert a környezetünkre nagyon káros anyagot tartalmaz, és nem örülök, hogy mérgeztem a környezetem ezzel a "szeméttel".

18. 31c1daa9fa (válaszként erre: 16. - Betyárninja)
2012. jan. 1. 15:54
nem is tudtam, ki fogom majd próbálni legközelebb. köszi :)
17. 31c1daa9fa (válaszként erre: 15. - 9f98008a3b)
2012. jan. 1. 15:53
kész a kaja, nem vette át a szagot. :)
2012. jan. 1. 14:35
Szódabikarbóna szagtalanít
2012. jan. 1. 14:25
Akkor: enni! :)))
2012. jan. 1. 14:01
kezd kimenni a szaga :)
13. 31c1daa9fa (válaszként erre: 12. - 342402de6d)
2012. jan. 1. 13:52

Majd kiderül. :)

Semmi humorom zsíroldóízű sülthúst enni. :S

2012. jan. 1. 13:48
Reméljük itt is beválik!
11. 31c1daa9fa (válaszként erre: 8. - 342402de6d)
2012. jan. 1. 13:46
Ezt mikrónál alkalmazom, csak ecetes vízzel.
10. 342402de6d (válaszként erre: 9. - 31c1daa9fa)
2012. jan. 1. 13:45
:)
9. 31c1daa9fa (válaszként erre: 8. - 342402de6d)
2012. jan. 1. 13:44
máris!
2012. jan. 1. 13:43
vizet forralj benne és a gőzt letörlöd.....
7. 31c1daa9fa (válaszként erre: 5. - R-iett)
2012. jan. 1. 13:43
Ez mind megvolt, de így is büdös. :S
6. r-iett (válaszként erre: 5. - R-iett)
2012. jan. 1. 13:41
majd és nem vagy :)
5. r-iett (válaszként erre: 4. - 31c1daa9fa)
2012. jan. 1. 13:40
Én kitakarítom zsíroldóval vagy áttörlöm egy kis mosogató szeres vízzel aztán aztán sima vízzel pár órát nyitva hagyom az ajtaját és semmi szag nem marad. Töröld át szellőztesd és nem lesz büdi.
2012. jan. 1. 13:38

Múlt héten, zsíroldóval pucoltam a sütő belsejét.

Van bukéja a szernek, nem veszi át a kaja, ha sütök benne? Hogyan lehet eltüntetni a zsíroldó szagát belőle? hmm?

2012. jan. 1. 13:38
NI
2012. jan. 1. 13:37
ENNI!!!!!!!!!!!!!!!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook