Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nyugtalanság, aggódás a hétköznapokban fórum

Nyugtalanság, aggódás a hétköznapokban (beszélgetős fórum)


márc. 25. 12:32

Évezredeken át hoztak döntéseket az emberek. Jól vagy rosszul, de megoldották.

Szerintem az internet csak felfújja ezt a problémát, mert sokan megosztják a kisebb lelki bajaikat is, amiket élő szóban esetleg nem is panaszolnának el, és ezren csapnak le a témára, hergelik bele őt is és saját magukat is. Nem szűnik meg az alap probléma, csak felfújódik, és a jelentéktelen bajok is eltúlzódnak.

Egy egészséges idegrendszer képes a döntésekkel járó stressz elviselésére.

márc. 25. 12:26

Szerintem nagyon ritka az olyan ember, aki ne kényszerülne döntéshelyezetekbe. Éppen ezért ennek valahogy rutinná kell válnia még akkor is, ha a döntés nem csak rajta, egy emberen múlik.


Erősbb lehet az aggódás, ha rajtunk csak kevés vagy semmi nem múlik, de ilyen esetekben el kell tudni fogadni a helyzetet, a saját egészségünk érdekében. Az aggódás még soha semmit nem oldott meg, míg az idő igen. Ahogy a régiek is mondták, a dolgok "kiforogják magukat".

8. varadero (válaszként erre: 1. - Krisztiana)
márc. 25. 11:32
Gondolj valami kellemes dologra egy ideig. Normális esetben nem is tudunk 0-24-ben feszültségben élni mert halálra fárad a mentális egészségünk. Az alvás is ilyen kikapcsoló funkció. Vagy beszélgetés egy bizalmas ismerőssel családtaggal. Lényeg, hogy tereld el egy ideig a figyelmedet a gondjaidról. Az idegrendszernek szüksége van a pihenésre mert különben kiakad = mentális betegségek.
7. _xyz_ (válaszként erre: 1. - Krisztiana)
márc. 25. 08:36
Szia! ne is mondd, pont ugyan ezekre gondolok és sajnos hosszú időre szól. sokan vannak így csak nem merik vállalni.
6. lora3 (válaszként erre: 1. - Krisztiana)
márc. 25. 08:34
Jó kérdések! Hátha kapunk rá választ.
5. toffifie (válaszként erre: 1. - Krisztiana)
márc. 25. 00:31
Beszéld meg azzal, akinek még van beleszólása a helyzetbe. A kommunikáció nagyon fontos.. Nem elég azt hinni, hogy a másik tudja mit akarsz, vagy mit szeretnél. Vannak esetek, amikor eszébe sem jut az, amiről azt hiszed, hogy tudja. Ha kibeszéled magadból, akkor az oldja benned a feszültséget is. Így működnek a pszichológusok is. Van, amikor semmi mást nem tesznek, csak meghallgatják a pácienst, tanácsot adnak neki, amit vagy megfogad az illető, vagy nem, de mégis jobban érzi magát, mert elmondta mi nyugtalanítja. Ha azzal nem lehet megbeszélni, akinek beleszólása van a történésekbe, akkor keress valakit, akivel ezt megteheted. Vagy egy jó barát/nő, vagy egy ismeretlen, csak tudd kibeszélni magad.
márc. 25. 00:17
Engedd el!
márc. 24. 23:55
Konkrétan ?
2. vivo44 (válaszként erre: 1. - Krisztiana)
márc. 24. 23:46
Sajnos nincsen idő ezen gondolkodni, ezzel foglalkozni.
márc. 24. 23:22

Hogyan legyen?

Hogy oldjam meg, ha nem csak rajtam múlik valami?

Hogyan vezesd le a feszültséget, idegességet? NYUGTALANSÁG, AGGÓDÁS a HÉTKÖZNAPOKBAN... Hogyan ne gondolj a mindennapok nyomasára? Te hogy oldod meg?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook