Hogyan készíthetek gyorsan és finoman májgaluskát? (tudásbázis)
valóban jó a szódabikarbóna !
Pontosan ilyet készítek:-)Nagyon bejött ez a típusú májgaluska, de jó hogy mondod, arra még nem gondoltam, hogy le is fagyaszthatom!
A szódabikarbona puhit,,De ccsak módjával használható mert elveszi az igazi ízeket..
Daráld vagy kapard el a májat.Adj hozzá tojást,keverd össze annyi liszttel,hogy galuska sűrűségü legyen. Ízesítsd sóval ,borssal,petrezselyemlevéllel.Lehet csipetnyi majoranna is.Szaggasd galuska szaggatóval. Én nagy adagot készítek egyszerre. Adagonként lefagyasztom.. A család ímádja..
még mindíg nem jöttem rá arra, hogy minek kell a szódabikarbóna ?
Tegnap csirkemájjal csináltuk és igen finom volt
A májgaluskához a konzerv jó ötlet
Köszi, ezt is kipróbálom! Szegény család, minden héten másféle levesbetétet kapnak, míg meg nem találjuk az "igazit":-)
Hagymát píritok ha kihült belekaparom a májat,ételizesítő, majoranna, bors, kevés búzadara, szódabikarbóna, petrezselyemzöld, tojás és szaggatom.
Csirkemáj, zsemlemorzsa,késhegynyi szódabikarbóna, petrezslyemzöld, 1 ek olaj,tojás.Biztos siker.Puha, finom.A lisztes, kemény, nem jó.
A lisztes változatot szaggattam bele zöldséglevesbe, isteni lett! Köszi a tippeket!
nézd meg ebben a tudásbázisban is:
Bevált májgombóc receptet keresek (Sütés, főzés)
sok jó receptet leírtak a csajok
Én gyulai májasból készítettem legutóbb,búzadarát és zsemlemorzsát kevertem hozzá és egy tojást,valamint aprított petrezselyemzöldet,pici sót,borsot,a dara miatt akár a levesbe is lehet főzni.Isteni volt!
Ha nincs otthon csirkemájad,megteszi a májkonzerv is,hasonló eljárással.
Én is csirkemájból szoktam csinálni és igen gyakran
Én 20 dkg csirkemájat lekaparok rakok hozzá 1 tojást pici olajat mert ettől jó könnyű lesz örőlt borst,petrezselymet és anyi zsemlemorzsát amenyit felvesz a máj.Picit hagyom állni és utána kanálal beleszaggatom a levesbe.Én szoktam úgy is csinálni hogy zsemlemorzsa helyett lisztet rakok bele és kiszaggatom mint a nokedlit így is nagyon finom
Azt veszem én is, csak most gondoltam egy merészet...:-)hátha
Sziasztok!
Én csirkemájból szoktam csinálni. 2-3 csirkemájat elkaparsz, egy tojás, és búzadara+zsemlemorzsa, amenbnyit felvesz. Régen csak zsemlemorzsával szoktam csinálni, ugy jobb szerintem. Kis vegeta, zöldségzöld apróra vágva, és kész is. Egyik kedvencünk.
Én nem mernék hozzáfogni. Lehet kapni mirelit májgaluskát nagyon fini és hamar kész. :-)
Van jó ötletetek? Ez az egyik kedvenc levesbetétem, de még sohasem próbáltam házilag elkészíteni.
További ajánlott fórumok: