Hogyan kell elkészíteni a "cseh kalács"-ot? (tudásbázis kérdés)
4. c0c88e77c0 (válaszként erre: 3. - Vica40)
2008. dec. 2. 19:18
igazán nincs mit, nagyon szívesen :) és jó étvágyat hozzá,ha elkészíted :)
3. vica40 (válaszként erre: 2. - C0c88e77c0)
2008. dec. 2. 19:17
Igen ilyesmire gondoltam. Nagyon köszönöm neked!
2. c0c88e77c0
2008. dec. 1. 22:13
ezt találtam:
Cseh kalács
50 dkg liszt
» 12,5 dkg cukor
» 18 dkg vaj
» fahéj
» 1,5 dl tejszín
» ánizsmag
» 10 dkg durvára vágott mandula
» 20 dkg szilvalekvár
» só
A lisztet összedolgozzuk a cukorral, vajjal, fahéjjal, tejszínnel és ánizsmaggal. Félujjnyira kinyújtjuk, majd 15 cm átmérőjű lapokat szaggatunk belőle. Rákenjük a lekvárt, felhajtjuk a széleket, meghintjük mandulával és cukorral. Megvárjuk, amíg megkel, majd közepes fokozaton megsütjük.
1. vica40
2008. dec. 1. 22:03
Sziasztok! Ha valaki ismeri a " cseh kalács " receptjét, kérem ossza meg velem ! Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Pelenkatorta! - Hogyan kell elkészíteni?
- Hogyan kell elkészíteni a grízgaluskát?
- Hogy kell elkészíteni a menzás tejbegrízt?
- Van itt műkörmös szakember? Elmagyaráznád nekem kérlek, hogy hogyan kell elkészíteni és mit kell vennem ehhez a körömhöz? (kép van)