Hogyan ízesítsem finomra a teát? (tudásbázis kérdés)
Évtizedek óta nagy teás vagyok.
Az utóbbi években a gyümölcsösek a kedvenceim (különösen a meggyes), Amikor a kanna víz felforr, bele 2 db filter, tető rá, gáz elzárva. Jó 3 perc múlva bele a kifacsart citromlé bele. Utána a cukor vagy méz.
Ne ázzon túl a tea, mert kioldódik belőle a csersav, és akkor már van némi kellemetlen utóíze.
1. Probald meg tobb filterrel, erosebbre. En 2 iltert szoktem 1 literbe. 1 filternek ize sincs 1 literben szerintem, bar mostanaban inkabb fuveset szoktam.
2. Probald meg kicsit tovabb aztatni.
3. Ha egyik se jon be, probald ki mas teaval.
Cukor, citrom 1:1, így szokták, pl. 1 l-hez 4 cukor, 4 citrom.
Én 6 cukor, 4 citrommal szoktam, de ha rendes citromot használsz elég kevesebb is, mert erős. :)
Anyukám féle arány:
Fél liter teába két evőkanál cukor és ugyanennyi citromlé. :)
Bárhogy készítek el bármilyen teát, soha nincs íze. Olyan mintha cukros vizet innék, pedig már millióképpen próbáltam.
Tudom, hogy mindenkinek más az ízlése. Na de mégis hogyan csináljam, hogy legyen íze és érezzem, hogy mit is iszok valójában? :)