Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy készül a palacsinta? fórum

Hogy készül a palacsinta? (tudásbázis kérdés)


17. f303be5590 (válaszként erre: 1. - Gyula30)
2012. febr. 23. 18:59
az nyilván attól függ, hogy mire is készül :D
16. 34c48a3825 (válaszként erre: 14. - Cs.Anita)
2012. febr. 23. 17:34
Én nem fárasztom magam fölöslegesen. Éljen a gépesítés :-)
15. Cs.Anita (válaszként erre: 12. - Cs.Anita)
2012. febr. 23. 15:53
jah még kis olajat a tésztába a legvégén. :-)
14. Cs.Anita (válaszként erre: 13. - 34c48a3825)
2012. febr. 23. 15:51
Soha nem volt még csomós, azért adom apránként hozzá az alapanyagokat & én szeretem kézzel csinálni :-)))
13. 34c48a3825 (válaszként erre: 12. - Cs.Anita)
2012. febr. 23. 15:50

Botmixerrel vagy turmixgéppel kell kikeverni és az nem fárasztó.

Így csomós sem lesz.

2012. febr. 23. 15:40

Ahogy én készítem:

3tojást kikeversz cukorral raksz bele félcsomag sütőport, elkevered. Felöntöd fél liter tejjel, kikevered, aztán apránként annyi lisztet h már alig birod keverni, annyira sűrű. Mikor már beton kemény akkor apránként adsz hozzá vizet, annyit h felhíguljon, mint egy palacsintatészta.

Nem mondom munkás meló a kikeverése, de megéri. Én kézi habverővel szoktam, nem gépivel. Jó étvágyat! :-))

11. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 10. - Cel)
2012. febr. 23. 13:54
szegény lehet,hogy több császármorzsát fog enni,mint palacsinát..;))
10. cel (válaszként erre: 9. - 4f8ae69d1b)
2012. febr. 23. 13:52

:)

Talán Gyulának jól jön a recipe:)

9. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 6. - Cel)
2012. febr. 23. 13:50
ja,én tudom,hogy készül,csak poénkodtam,hogy a topicindítójának lesz nehéz kérdés..:)
8. cel (válaszként erre: 5. - Gyula30)
2012. febr. 23. 13:49
Nagyon szívesen:)
7. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 1. - Gyula30)
2012. febr. 23. 13:49

Ha fini kis mini palacsintát szeretnél,akkor a hozzávalókból sűrűbb tésztát keversz,és hozzá adsz kevés(kb.1 kiskanál)sütőport..

mikor jó kis sűrű masszává kevered,akkor olaj nélkül lehetőleg teflonos serpenyőbe,vagy palacsintasütőbe kanálnyi halmokat teszel,és lehetőleg gyorsan megsütöd...

ha nem teflonos,akkor kis olajjal kend át a palacsintasütőt..

mézzel nagyon finom..:)

6. cel (válaszként erre: 3. - 4f8ae69d1b)
2012. febr. 23. 13:49

Egyszerűsített változata szerint készítünk egy kicsivel sűrűbb palacsinta tésztát.

Elkezdjük sütni az egyik oldalát, amikor már megszilárdult egy kanál vagy fakanál segítségével apró darabokra tépjük és jól átforgatjuk, amikor megsült tányérra borítjuk. Jöhet a következő adag és így tovább. A kis galuskákat ízesíthetjük lekvárral, fahéjal, vagy amivel jól esik.

Van ennek macerásabb változata is, de azt még nem sütöttem.

2012. febr. 23. 13:47
Köszömöm
4. cel
2012. febr. 23. 13:45

[link]

tele van palacsinta receptekkel

3. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 2. - Cel)
2012. febr. 23. 13:44
Következő kiírás?Mi az a császármorzsa?:DD
2. cel
2012. febr. 23. 13:43

liszt, tojás, tej, csipet só, csipet cukor, kevés olaj esetleg szóda víz.


Az egszet csomómentesre keverni, kicsit állni hagyni és palacsinta sütőben kisütni.


Ha leragadna, de dobd a kukába, még császármorzsának kitűnő.

2012. febr. 23. 13:41
Hogy készül a palacsinta

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook