Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg mézes dinnyeleves citromhabbal recept

Hideg mézes dinnyeleves citromhabbal recept

A Hideg mézes dinnyeleves citromhabbal hozzávalói:
hozzávalók 5 főre

6-8 db szegfűszeg
1 db közepes fahéj
1 db citrom
80 dkg sárgadinnye (héj nélkül)
5 ek fehérbor vagy narancslikőr
6 dkg méz
ízlés szerint cukor
3 dl tejszín
2 dkg liszt
menta


A Hideg mézes dinnyeleves citromhabbal elkészítési módja:
A szegfűszeget és a fahéjat 2 dl vízben feltesszük főni, és amikor már csak 1 dl víz maradt, leszűrjük. (Ez kb. 8-10 perc.) A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük a levét kinyomjuk. Az előre megtisztított dinnyét összedaraboljuk nagyobb darabokra, kb. 4 evőkanálnyit szép apró kockákra vágunk, ráöntjük a fehérbort vagy a likőrt, majd hűtőbe tesszük. Felteszünk főni 6 dl vizet, beleöntjük a fűszeres levet, hozzáadjuk a mézet és ízlés szerint még cukrot ha kell, majd ha már forr, a feldarabolt dinnyét is. Picit megsózzuk, 3-4 percig forraljuk. Kikeverünk 2 dl tejszínt 2 dkg liszttel, ezzel besűrítjük a levest. Ízesítjük, beletesszük a citromlé felét, és forralunk egyet rajta, majd összeturmixoljuk. Beleteszórjuk a mentát, és kihűtjük. Amikor jól lehűlt a leves (kb. 3-4 óra), beletesszük a félretett, alkoholos dinnyekockákat a levével együtt. A maradék tejszínből kemény habot verünk, ebbe belekeverjük a reszelt citromhéjat és a megmaradt citrom levét, és a levest díszítjük vele.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg mézes dinnyeleves citromhabbal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook